تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : مبانی علوم انسانی اسلامی
شماره : 2189
تاریخ : ۲۳ دی, ۱۳۹۶ :: ۱۷:۳۲
«فلسفه تمدن نوین اسلامی» روانه بازار کتاب شد

کتاب «فلسفه تمدن نوین اسلامی» دربرگیرنده درس گفتارهای حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد.

تبدیل استعداد از مرحله بالقوه به مرحله بالفعل، آن هم در یک درجه مقبول، کار ساده‌ای نیست و قطعا نیازمند برنامه‌ریزی و مجاهدت شبانه‌روزی و طولانی است. بنابراین ساده‌انگاری است اگر تصور شود ارائه فهرستی از قابلیت‌های تمدن‌سازی به معنای وجود زمینه‌های کاملا آماده برای ورود سریع به مسیر تمدن‌سازی است. باید توجه نمود که شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی، یک هدف بسیار بزرگ و به غایت پیچیده و پرمعارض است که بر فرض فراهم شدن مقدمات لازم و همچنین رفع موانع، در آینده به تدریج قابل تحقق است.

نویسنده در پیشگفتار این کتاب آورده است: «تمدن نوین اسلامی یکی از مباحث روز و بسیار جدی است که طی سالهای اخیر ذهن بسیاری از اندیشمندان را به خود مشغول ساخته است. البته در این بین هستند کسانی که با انکار ظرفیت‌های منحصر به فرد اسلام ناب برای تمدن‌سازی و یا متعارض دانستن تمدن‌سازی با اهداف اسلام، خود و دیگران را از ورود به این ساحت محروم می‌کنند و لیکن این بحث از چنان منطق قوی‌ای برخوردار است که بتواند ضمن دفاع از خویش، نظر مخاطبان فرهیخته و عمیق بین را به خود معطوف نماید…سال ۱۳۹۴ بود که ایده برگزاری هفته علمی تمدن نوین اسلامی به ذهن اینجانب رسید و از همفکرانم درخواست نمودم تا با طراحی و تاسیس تمدن نوین اسلامی، فرصت بحث و گفتگوی اندیشمندان حوزه و دانشگاه را در این میدان فراهم کنند…

در دو سال پی در پی، هفته علمی تمدن نوین اسلامی برگزار شد و بیش از ۱۵۰ عنوان مقاله علمی اعم از خوب و متوسط منتشر گردید، لکن هرچه جلوتر رفتیم، خلا وجود یک تفکر منسجم و روشن در این زمینه که بتواند به بحث‌های مرتبط با تمدن نوین اسلامی جهت بدهد بیشتر هویدا شد. ابتدا به دنبال تقاضا از یکی از دوستان حوزوی یا دانشگاهی برای تدوین یک اثر بنیادی در این زمینه بودم لکن تصور کردم اگر خودم این کتاب را تدوین کنم به دلیل سابقه مطالعاتی در این عرصه، زمینه شکل‌گیری تفکر مورد نظر سریع‌تر فراهم خواهد شد. با این وجود به دلیل ضیق وقت تصمیم گرفتم به جای تالیف کتاب، ۱۰ جلسه درسگفتار برگزار نمایم و حاصل این درس گفتارها را منتشر کنم.

بر همین اساس طرحی را تهیه کردم و پس از مشورت با برخی اساتید، درس گفتارها در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی به صورت هفتگی در بهار و تابستان سال ۱۳۹۶ و با حضور شماری از دانش‌پژوهان علاقه‌مند برگزار شد.»

درس گفتارهای «فلسفه تمدن نوین اسلامی» طی ۱۰ جلسه برگزار گردید و در هر جلسه  به موضوعات مختلفی پرداخته شد.

موضوعات جلسات به ترتیب شامل: مفهوم و مولفه اصلی تمدن، ضرورت، تمایزات، تعریف و مراحل تمدن نوین اسلامی، تعریف، مختصات و مراحل تمدن نوین اسلامی، ادوار تاریخی تمدن اسلامی و نسبت تمدن تاریخی و تمدن نوین، انسانِ در طراز تمدن نوین اسلامی، هویت و تمدن نوین اسلامی، فناوری و تمدن نوین اسلامی، فلسفه اسلامی و تمدن نوین اسلامی، فقه و تمدن نوین اسلامی و اندیشه سیاسی و تمدن نوین اسلامی شده است.

همچنین ضمیمه این کتاب در بخش پایانی با موضوع «بررسی امکان شکل گیری تمدن نوین اسلامی با محوریت ایران» آمده است.

کتاب «فلسفه تمدن نوین اسلامی» در ۲۴۸ صفحه، توسط انتشارات سوره مهر، زمستان ۱۳۹۶ منتشر شده است.

  منبع: خبرگزاری مهر

© 2025 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.