تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار
شماره : 3987
تاریخ : ۱۹ اردیبهشت, ۱۳۹۷ :: ۱۵:۵۳
علل انحراف جامعه اسلامی پس از ارتحال پیامبر (ص)

محمد حسین رجبی دوانی، کارشناس تاریخ اسلام، مهمترین علل انحراف جامعه اسلامی پس از ارتحال پیامبر (ص) را در برنامه «راه نشان» تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، محمد حسین رجبی دوانی کارشناس تاریخ اسلام در برنامه شب گذشته «راه نشان» که با موضوع تمدن اسلامی بر روی آنتن شبکه قرآن سیما رفت، گفت: رسول اکرم(ص) در ارائه دین بزرگ و جاوید اسلام، در عرصه تمدن نیز دست آورد بزرگی داشت و دوره ایشان دوره شکل گیری تمدن اسلامی و تأسیس آن است.

وی ادامه داد: پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) توسط اکثریت اصحاب رسول الله (ص) به مهم ترین رکن اسلام یعنی ولایت پشت شد و این رکن نادیده گرفته شد و هیچ اشاره ای هم به ماجرای غدیر صورت نگرفت.

این استاد تاریخ افزود: هم انصار و هم مهاجرین برای جانشینی پیامبر(ص) ادعا داشتند، ابتدا شماری از بزرگان انصار از اشتغال امیرالمؤمنین(ع) به کفن و دفن پیامبر(ص) سوء استفاده کردند و گفتند ما به سبب سوابقی که در اسلام داریم سزاوارتر به جانشینی پیامبر(ص) هستیم.

رجبی دوانی تأکید کرد: رقبای انصار یعنی مهاجرین هم ادعای بیشتری داشتند زیرا اکثرا قریشی بودند و این‌ها به دو دلیل نمی خواستند که جانشینی امیرالمؤمنین را بپذیرند. اول این که امیرالمؤمنین(ع) در جنگ های بدر و احد و خندق در مقام مقابله با دشمنان اسلام شماری از بزرگان آن‌ها را کشته بودند و آن‌ها با این که مسلمان شده بودند اما امیرالمؤمنین را قاتل کسان خود می پنداشتند،

وی خاطرنشان کرد: البته پیامبر اکرم(ص) در روز غدیر از این بغض‌ها و کینه‌ها آگاه بودند، بنابراین خداوند به ایشان وحی کرد که ای پیامبر(ص) تو ابلاغ کن و خداوند تو را از شر این‌ها نگه می دارد و واقعا پیامبر نیز توانستند بدون این که حادثه ای در آن زمان پیش بیاید رسالت خود را انجام دهند.

این استاد تاریخ گفت: دلیل دوم که این ها نمی خواستند امیرالمؤمنین(ع) جانشین رسول الله(ص) شود این بود که بنی هاشم یک تیره از تیره‌های متعدد قریش بود، پیامبر اکرم(ص) از بنی هاشم برخاسته است و بنابراین دیگر تیره‌های قریش برنمی تافتند که جانشین ایشان نیز از بنی هاشم باشد و این همان نگاه جاهلی بود.

رجبی دوانی تصریح کرد: آن قدر امر رهبری جامعه به دلیل تعلیمات رسول‌الله(ص) و آیات قران مهم بوده است که شیعیان امامت را به عنوان یکی از اصول دین می دانند ، اهل تسنن هم به اهمیت آن بسیار واقف هستند اما برخلاف شیعه که آن را واجب عقلی می داند واجب شرعی و جزء فروع دین تلقی می کنند.

وی در خصوص علت انحراف جامعه اسلامی پس از ارتحال پیامبر اسلام (ص) گفت: در این خصوص یک ارتجاع صورت گرفت که یکی از دلایلش این بود که چنین ارزش‌هایی (قبیله‌گرایی و قومیت‌گرایی) در میان عرب جاهلی ریشه دوانده بود که به این راحتی و با وجود مسلمان شدن، ریشه‌کن نمی‌شد.

رجبی دوانی افزود: علت دیگر این بود که مردم رسالت پیامبر را پذیرفته بودند، اما ولایت ایشان را که لازمه‌اش – طبق آیات قرآن کریم - اطاعت محض است، قبول نکرده بودند و به همین دلیل، بارها نافرمانی کردند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری مهر

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.