تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار
شماره : 4038
تاریخ : ۲۰ اردیبهشت, ۱۳۹۷ :: ۱۷:۵۶
تاثیرگذاری دانشمندان شیعه در جهان/ تمام علوم ریشه اسلامی دارند

علمای حاضر در در کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی بر ضرورت تبیین هرچه بیشتر نقش دانشمندان شیعه در گسترش علوم اسلامی تأکید کردند.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، اولین روز از کنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی صبح امروز در سالنهمایش‌های پیامبر اعظم(ص) مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد.

نقش شیعه در گسترش علوم اسلامی برای بشریت تبیین شود

آیت‌الله عباس کعبی در حاشیه این کنگره در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این کنگره تاثیر زیادی در معرفی نقش اهل بیت (ع) و پیروان ایشان در پیدایش علوم اسلامی دارد و کار بسیار ارزشمندی است.

وی افزود: با برگزاری این کنگره، پنجره‌های نوینی به سمت تحول در علوم انسانی باز می‌شود و همچنین بسترسازی برای ساخت تمدن اسلامی صورت می‌گیرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی گفت: این کنگره بازگو کننده نقش شیعه و علمای شیعه در پیدایش علوم اسلامی است و باید این نقش برای بشریت عرضه و تببین شود.

وی ادامه داد: همانگونه که دانمشند بزرگ جهان تشیع، آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی فرمودند این کنگره نمی‌خواهد نقش دانشمندان فرق، مذاهب و حتی ادیان دیگر را نادیده بگیرد بلکه می‌خواهد نقش ویژه علمای شیعه که در طول تاریخ همواره سانسور شده‌اند را در گسترش علوم اسلامی معرفی کند.

آیت‌الله کعبی تصریح کرد: در دوران معاصر، انقلاب اسلامی ایران نقش بسیاری زیادی در تکوین و گسترش علوم داشته است و این کنگره می‌تواند این نقش را بیش از پیش بازگو کند.

تاثیرگذاری دانشمندان شیعه در بین جهانیان تبیین شود

آیت الله اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز در این همایش در سخنانی با بیان اینکه از مظلومیت مکتب اهل بیت و پیروان ایشان مکتوم‌ماندن نقش علما و شخصیت‌ها و مکتب در نشر علوم بوده است اظهار کرد: ائمه اطهار به جز مواهب، آثار و برکات بزرگی که داشتند، در گسترش علم نیز نقش بسیار کلیدی و اساسی ایفا کردند.

وی اضافه کرد: حداقل در مقایسه‌ای اجمالی آنچه که امروز در اختیار بشر است و آنچه که در زمان امام صادق(ع) اتفاق افتاده، علوم به ۵۰۰ رشته و بخش تقسیم شده و تبیین نقش اهل بیت اقدام بزرگی است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با تاکید بر اینکه اقدامات و تاثیرگذاری دانشمندان و بزرگان ما باید معرفی شود گفت: تاثیر این کنگره در معرفی این مکتب به جهانیان بسیار تاثیرگذار است.

اساتید حوزه برای معرفی نقش شیعه در توسعه علوم اسلامی اهتمام داشته باشند

 آیت‌الله محسن اراکی در مراسم افتتاحیه کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی در سالن همایش‌های پیامبر اعظم(ص) مدرسه علمیه امام کاظم(ع) ، ضمن تقدیر از اهتمام آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در راستای برگزاری این کنگره اظهار کرد: امیدواریم این کنگره‌ها و برنامه‌های علمی به صورت مستمر دنبال شود.

وی با بیان اینکه پایه دین اسلام علم و دانش است، مطرح کرد: اهل‌بیت(ع) بیشترین نقش را در تاسیس و گسترش علم ایفا نموده‌اند، این نشر علم از حضرت امیرالمؤمنین(ع) آغاز شد، توسط امام صادق(ع) به اوج خود رسید و اکنون نیز توسط پیروان این خاندان عصمت و طهارت درحال دنبال شدن است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: علما و اساتید حوزه‌های علمیه باید برای معرفی نقش شیعه در توسعه علوم اسلامی تلاش کرده و اهتمام لازم را داشته باشند و در این مسیر از منابع مختلف تاریخی استفاده کنند.

تمام علوم ریشه اسلامی دارند

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن غرویان در حاشیه کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی درگفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی که پایه‌گذار و متولی این کنگره هستند، ‌ادامه دهنده راه علمایی هستند که می‌خواستند نقش شیعه را در پیدایش و گسترش علوم مختلف تبیین کنند.

وی افزود: برگزار این کنگره برای مردم به ویژه نسل جوان بسیار مفید است تا بدانند که تمام علوم از جمله ریاضیات و طب نیز از علوم اسلامی هستند و به نظر من صحیح نیست که علوم را به علوم اسلامی و غیر اسلامی تقسیم کنیم چراکه روایات زیادی در خصوص طب نیز از اهل بیت(ع) وجود دارد.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: علما و دانشمندان بزرگ اسلامی در طول تاریخ وجود داشتند که در ریاضیات و طب تخصص داشتند مانند ابن سینا که از دانشمندان و بزرگان اسلامی  است.

وی با بیان اینکه شیعه باید در علوم و تکنولوژی‌های جدید نیز چهره‌های درخشان داشته باشد ادامه داد: تمام علوم از جمله علم طب و ریاضی نیز از علوم اسلامی هستند و نباید این علوم را با عنوان غیر اسلامی از دایره علوم اهل بیت خارج کنیم.

حجت‌الاسلام غرویان با بیان اینکه کارهای بسیاری خوبی در این کنگره صورت گرفته است گفت: در حال حاضر نسل جوان می‌خواهند بدانند که علمای شیعه در حال حاضر و در علوم و تکنولوژی جدید نیز چه نقش و جایگاهی دارند به همین دلیل به نظر من باید علاوه بر پرداختن به سابقه شیعه در علوم اسلامی،‌ نقش شیعه در علوم امروزی نیز مورد بررسی قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری مهر

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.