نشر کتاب فردا کتابی با عنوان «کتابِ کتاب» را به همت آقای مجید تقیزاده منتشر کرده که در نمایشگاه کتاب امسال عرضه شد.
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، این کتاب حاوی رهیافتی به منظومه فکری رهبر انقلاب درباره کتاب است. پیش از این نیز کتابهایی با موضوع نظرات رهبر انقلاب درباره کتاب منتشر شده بود که میتوان از «من و کتاب»، «کتاب و کتابخوانی از منظر مقام معظم رهبری»، «کتاب باید هلو باشد» و... نام برد؛ اما رویکرد اصلی «کتابِ کتاب» به جامعیت و نظم کمنظیری به آن بخشیده است «رویکرد منظومهای» است.
رویکرد منظومهای مبتنی بر پیشفرضها و روششناسی خاصی است که به محقق اجازه میدهد از میان انبوه بیانات یک شخص، هسته مرکزی و هندسه و نظم فکری او را کشف و نمایان سازد.
مهمترین و معروفترین اثری که با این رویکرد درباره تفکرات رهبری تألیف شده کتاب «منظومه فکری آیتاللهالعظمی خامنهای» است که چندی پیش توسط دکتر عبدالحسین خسروپناه و جمعی از پژوهشگران منتشر شد.
«کتابِ کتاب» نیز از همان روش پیروی کرده و نظرات رهبری درباره کتاب را ذیل یک نقشه جامع گردآوری کرده است. این نقشه در قسمت فهرست تفصیلی کتاب قابل مشاهده و دیگر فصول کتاب همگی شامل فرازهایی از بیانات ایشان است که ذیل همان نقشه قرار میگیرد و هندسه فکری رهبری درباره کتاب را ترسیم میکند.
این کتاب در هفت فصل و به همراه دو ضمیمه نگارش یافته است. در فصل نخست به خود عنصر «کتاب» با رویکرد تاریخی-تمدنی نگاه شده و به مسائلی کلی و کارکردهای عمومی کتاب در فرهنگ جامعه پرداخته شده است. سپس سیر تاریخی وضعیت کتاب و کتابخوانی بهطور خاص در کشور ایران مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصل دوم به «سیر برنامهریزی راهبردی» در حوزه کتاب پرداخته شده است. در پایان این فصل اصلیترین تکالیف در حوزه کتاب از دیدگاه رهبر معظم انقلاب را سهگانه «تولید کتاب»، «ترویج فرهنگ کتابخوانی» و «نقد کتاب» برشمرده که سعی شده است در فصلهای بعد به هرکدام در جای خود پرداخته شود.
فصل سوم حاوی مطالب پرباری برای تولیدکنندگان کتاب است و چهار گام اساسی در تولید کتاب را شرح میدهد. همچنین در فصل چهارم به دلیل اینکه شاید مهمترین نقش را در تولید کتاب «نویسنده» بازی میکند، بهصورت جداگانه به نویسندگی و نویسندگان پرداخته شده است.
فصلهای پنجم و ششم برای فعالان حوزه توزیع و ترویج کتاب جذابیت بیشتری دارد آنجا که در فصل پنجم اهمیت و اصول توزیع کتاب و همچنین مراکز اصلی در توزیع کتاب مورد بررسی قرار میگیرد و در فصل ششم به آسیبشناسی وضعیت کتابخوانی در کشور و سپس راهکارهای عمومی و وظایف اختصاصی در ترویج فرهنگ کتابخوانی پرداخته میشود.
بخش پایانی فصل ششم یعنی «کتابهایی برای خواندن» شاید از جذابترین بخشهای کتاب باشد؛ چون کتابهایی را که آقا توصیه کردهاند با تقسیمبندی موضوعی نامبرده شده است.
و اما فصل هفتم و پایانی به سه موضوع مهم در حوزه کتاب یعنی «نقد کتاب»، «اقتصاد کتاب» و «نظارت و ممیزی کتاب» میپردازد که حاوی نکات ناب و جالبی برای مخاطبان تخصصیتر کتاب است.
در این کتاب سعی شده است بر اساس تجارب قبلی در این حوزه نمودار درختی موضوعی با ساختاری کاملاً منطقی ترسیم شود؛ بدین ترتیب خوانندگانِ با دقت و حرفهایتر میتوانند علاوه بر مطالعه نظرهای حضرت آقا در جزئیاتِ موضوعات مرتبط با کتاب و کتابخوانی با شاکله و کلیت «نظام فکری» ایشان در این موضوع نیز آشنا شوند.
ویژگی دیگر این کتاب نگاه «راهبردی» به موضوع کتاب و کتابخوانی است. این نگاه فراتر از نگاه «شخصی» حداکثر عرضه یکسری «راهکارهای موردی» است که در بیشتر کتابهای منتشر شده در این حوزه مدنظر قرار گرفته است.
«کتابِ کتاب» کتابی مفید و خواندنی برای کتابداران، کتابیاران، کتابخوانان، نویسندگان، مترجمان و ویراستاران است. همچنین خواندن این کتاب را به مسوولان و سیاستگذاران فرهنگی کشور توصیه میکنیم.
حجم کتاب به حدی است که بسیاری از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی از اینکه حضرت آقا این حجم بیانات در این حوزه دارند، شگفتزده شدند!
انتشارات کتاب فردا چاپ اول «کتابِ کتاب» را در سال جاری در 610 صفحه و به قیمت 36هزار تومان منتشر کرده است. البته انتشارات کتاب فردا «کتابِ کتاب» را با تخفیف ویژه فروش به قیمت ۳۰هزار تومان با پست رایگان به سراسر کشور ارسال میکند.
انتهای پیام/
منبع: روزنامه صبح نو