حجت الاسلام عباسی ولدی گفت: متأسفانه امروزه در قشر حوزوی و دانشگاهی، افرادی با شعار تربیت دینی وارد عرصه تألیف، همایش، شاگرد پروری و... شده اند در حالی که مبانی فکری آن ها بسیار با مبانی فکری غرب آمیخته شده و این افراد و جریانات خطرناک هستند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی مفتاح_اندیشه، مراحل ثبت نام، گزینش (آزمون کتبی و مصاحبه حضوری) دوره مطالعاتی تربیت اسلامی انجام گرفت و پس از اعلام نتایج گزینش، جلسه توجیهی دوره برگزار شد.
حجت الاسلام عباسی ولدی، استاد حوزه و دانشگاه در جلسه توجیهی پذیرفته شدگان دوره مطالعاتی تربیت اسلامی به بیان مشکلات تربیت پرداخت و بیان داشت: امروزه مبانی تربیت دینی به شدت با مبانی تربیت غربی آمیخته شده است.
وی افزود: متأسفانه امروزه در قشر حوزوی و دانشگاهی افرادی با شعار تربیت دینی وارد عرصه تألیف، همایش، شاگرد پروری و ... شده اند در حالی که مبانی فکری آن ها به شدت با مبانی فکری غرب آمیخته شده است و این افراد و جریانات خطرناک هستند. برای نمونه در مبانی فکری غرب که مادی گرا است اقتصاد و ثروت بخشی از هویت انسان است و متأسفانه این را بر ما تزریق کرده اند.
حجت الاسلام ولدی خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی که سواد تربیت دینی ندارند مطالبی درباره تربیت دینی می گویند که کاملا غربی است. این ها می خواهند با روانشناسی غربی افراد را دینی تربیت کنند. برای نمونه اسلام در زمینه ازدواج به کفویت اقتصادی توجه خاصی ندارد بلکه می گوید دختر و پسر باید از نظر ایمان و اخلاق با یکدیگر سازگار باشند در حالی که اکنون در تربیت دینی افراد می گویند اگر کفویت اقتصادی ندارید با یک دیگر ازدواج نکنید. این حرف اسلام نیست بلکه حرف غرب است که در تربیت دینی از سوی برخی مطرح می شود.
وی ادامه داد: چرا باید جامعه آماری غرب که خودش گرفتار انواع مشکل است در دنیای علم، ملاک ما باشد؟ انحراف در تربیت ده ها برابر از انحراف در مسائل علمی دیگر است، ولی متأسفانه این انحراف شکل و شمایل علمی گرفته است. وقتی ما اسلام و مطالب اهل بیت(ع) را داریم چرا باید به سراغ اندیشه ها و تربیت غربی برویم؟! در این زمینه باید به متفکران اسلامی مراجعه شود تا مراجعه به افرادی مانند پیاژه و ... .
کارشناس مسائل تعلیم و تربیت تأکید کرد: بنده در مبانی، نسبت به روانشناسی غربی کافر هستم. بنده روانشناسی و تعلیم و تربیت غرب را نجس می دانم؛ نجاست معنوی دارد. برای اولین بار به صورت عمومی می گویم که بسیاری از کتابها در زمینه روانشناسی را کتب ضاله می دانم. البته در روش می توان در برخی مسائل استفاده کرد. البته در صورتی می توان روش شناسی غرب را در زمینه تعلیم و تربیت و روانشناسی استفاده کرد که به مبانی قرآن و روایات تسلط داشت.
حجت الاسلام ولدی با بیان این که برای حضور در عرصه تعلیم و تربیت و روانشناسی باید نخست مبانی را شناخت، گفت: پس از شناخت مبانی می توان به سراغ روش رفت. در حالی که بیشتر افراد این عرصه نخست به سراغ روش و سپس به سراغ مبانی می روند.
استاد حوزه و دانشگاه یکی دیگر از مشکلات عرصه تعلیم و تربیت و روانشناسی را سلیقه ای عمل کردن عنوان کرد و گفت: یکی از دلایلی که میان متخصصان عرصه تربیت دینی اختلاف وجود دارد عمل به سلیقه است. سلیقه تا کجا؟ وقتی ما آیه و روایات داریم چرا باید به سلیقه عمل کنیم.
وی در پایان گفت: سبک زندگی ما سبک زندگی غربی شده است. اصلی ترین وظیفه زن، مادری و همسری است نه این که پشت میز بنشیند و کاری انجام دهد که در شأن زن نیست. وقتی مسئولین، زن ها را بر سر کار میآورند، مردها و جوانان بیکار می شوند و ممکن است به هر خلافی گرفتار شوند به همین دلیل تک تک گناه هایی که بیکارها انجام می دهند یقیناً بر عهده مسئولین است.
گفتنی است مطالعه عمیق در عرصه تعلیم و تربیت از اهداف برگزار این دوره بوده است و سرفصل های «شناخت چارچوب و معارف اسلامی به صورت کلی و به صورت اختصاصی در موضوع تربیت»، «شناخت نسبت به چارچوب نظری اسلام در تحلیل مسائل تربیتی با محوریت اندیشمندان اسلامی» و «شناخت اصول و مسائل تربیت در اسلام» را شامل می شود.
شایان ذکر است؛ دوره مطالعات تربیت اسلامی به همت مؤسسه مفتاح_اندیشه و زیر نظر حجت الاسلام محسن عباسی ولدی، کارشناس مسائل تربیتی و خانواده برگزار می شود.
انتهای پیام/