تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, زنان و خانواده
شماره : 4353
تاریخ : ۳۰ اردیبهشت, ۱۳۹۷ :: ۱۳:۵۵
واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه حذف شود یا خیر؟/ نظر فقه و حقوق در این باره چیست

این طرح باعث ترویج دروغ بیشتر در جامعه می‌شود و همچنین باعث می‌شود که تحکیم خانواده هر روز سست‌تر شود. مجلس باید ساختاری تعریف کند که خانواده از هم پاشیده نشود.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، مشکلات اجتماعی زنان مطلقه با مهر طلاق در شناسنامه آنها پایان نافرجام یک زندگی مشترک را نشان می‌دهد. اکثر زنان مطلقه معمولاً در یافتن شغل یا خانه نیز زیر نگاه‌های سنگین سر خم می‌کنند. بار سنگین اداره خانواده از یک سو و فشارهای اجتماعی که به دنبال این نگاه بر زنان آوار می‌شود، مشکلات آنها را افزایش می‌دهد. آسیب‌های اجتماعی طلاق لیست بلندی شامل انحرافات اجتماعی تا آسیب‌های روحی و روانی است.

بیشتر انسان‌ها زمانی که در زندگی‌شان شکست می‌خورند از اینکه نمی‌توانند گذشته را از ذهنشان پاک کنند، عذاب می‌کشند و به دنبال راه چاره‌ای برای فرار از آنچه که ذهن آنها را درگیر کرده، می‌گردند. حذف کلمه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه برای تأمین امنیت روانی زنان راهکاری است که به تازگی به ذهن مسوولان رسیده هرچند که هنوز مشخص نیست با این کار آیا مشکلات زنان مطلقه را که هویت و بخش ثبت‌شده‌ای از زندگی‌شان است سامان می‌بخشد یا خیر.

هر چند این طرح تأکید دارد که حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه قصد کتمان ازدواج سابق یک زن را ندارد و حتی این امکان فراهم خواهد بود تا در صورت لزوم مردان از ثبت احوال استعلام بگیرند از نظر برخی از مخالفان این طرح، استعلام از ثبت احوال شبیه به گواهی عدم سوءپیشینه است و در واقع توهین به زنان محسوب می‌شود. در نهایت بدون شک اگر فرهنگ استعلام از ثبت احوال قبل از ازدواج دختران و پسران در جامعه جا بیفتد، علاوه بر عمومیت پیداکردن در جامعه یک مرحله دیگر نیز به مراحل ازدواج اضافه خواهد کرد!

رواج بی‌اعتمادی

خانم زهرا ساعی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره حذف واژه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه گفته است: این موضوع در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مورد بررسی قرار گرفته و مقرر شده در قالب طرحی در صحن علنی بررسی شود. ثبت عنوان طلاق در شناسنامه برای بانوان در بسیاری از فضاها به‌ویژه عرصه‌های اجتماعی، آسیب‌زا شده و مراجعات و مطالبات زیادی از بانوان برای حذف عنوان طلاق از شناسنامه وجود دارد.

او با تأکید بر اینکه حذف عنوان طلاق از شناسنامه زنان مطلقه منطقی است، ادامه می‌دهد: در برخی موارد دیدگاه‌ها و نگاه از سوی برخی آقایان به زنان مطلقه مناسب نبوده و به نظر می‌رسد با حذف طلاق از شناسنامه زنان این معضل مدیریت و زنان با آرامش روانی بیشتری بتوانند فعالیت کنند. برای تأمین امنیت روانی زنان بهتر است این موضوع در دستور کار قرار گیرد. البته حذف عنوان طلاق از شناسنامه ممکن است برخی موضوعات مانند اعتماد عمومی را تحت‌الشعاع قرار داده و بی‌اعتمادی را در جامعه رواج دهد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جامعه به بلوغ فکری و ذهنی در مورد حفظ صداقت رسیده است، می‌گوید: هر چند طلاق از شناسنامه پاک می‌شود، اما مخفی نمی‌ماند. برای جلوگیری از بی‌اعتمادی در جامعه ضروری است طرح حذف طلاق از شناسنامه به گونه‌ای مدنظر قرار گیرد که موجب بی‌اعتمادی نشده و به ازدواج صدمه نزند.

زمینه‌سازی برای امنیت روانی جامعه

آقای حسن لطفی، نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حذف کلمه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه برای تأمین امنیت روانی زنان می‌گوید: بنده خود مخالف اجرای این طرح هستم چراکه این موضوع امنیت روانی جامعه را خدشه‌دار می‌کند و باعث می‌شود که گاهی زندگی افراد بر پایه و اساس دروغی بزرگ شکل گیرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی می‌افزاید: کلمه طلاق از شناسنامه زنان نباید حذف شود چراکه بنیان خانواده بر اساس یک معیارهای شکل گرفته به همین دلیل با جا‌به‌جایی یک کلمه نمی‌توان گفت که بنیان خانواده تحکیم و یا سست می‌شود. بدون تردید بود و نبود این کلمه برای شخص فرقی ندارد اما نظام فقهی و حقوقی ما بر اساس معیارهایی زندگی زناشویی را پیوند می‌دهد.

وی ادامه می‌دهد: زمانی که کلمه طلاق از شناسنامه حذف شود عملاً نظام فقهی و حقوقی ما کنار گذاشته می‌شود به همین دلیل مجلس به جای حذف این کلمه باید ساختاری برای محکم‌تر کردن بنیان خانواده فراهم کند. ساختارهای اجتماعی باید با اطمینان بیشتری در جامعه تشکیل شود.

دست درازی نکنیم

لطفی تأکید می‌کند: در شأن مجلس شورای اسلامی نیست که به مباحث فقهی و حقوقی خانواده دست‌درازی کند. اگر این موضوع در صحن مجلس هم بررسی شود بنده یکی از مخالفان آن خواهم بود چراکه اعتقاد دارم ما نمایندگان به جای اینکه به دنبال گسستن یک خانواده باشیم باید شرایطی را فراهم کنیم تا با آرامش بیشتری زندگی کنند و مشکلاتشان برطرف شود.

وی اضافه می‌کند: این طرح باعث ترویج دروغ بیشتر در جامعه می‌شود و همچنین باعث می‌شود که تحکیم خانواده هر روز سست‌تر شود. مجلس باید ساختاری تعریف کند که خانواده از هم پاشیده نشود. مجلس باید شرایط ازدواج، ارتقای زندگی، مسکن را به خوبی فراهم کند تا شاهد افزایش طلاق در جامعه نباشیم.

مشکلات زنان مطلقه جامعه در شرایطی تشدید می‌شود که طلاق هنوز به‌عنوان یک اتفاق بد در جامعه شناخته می‌شود، هنوز هم نگاه تهدیدآمیز برخی به کلمه طلاق در شناسنامه زنان دلیلی است که باعث می‌شود تا خیلی از آنها از زندگی عادی خود فاصله بگیرند و برای در امان ماندن از نگاه‌های سنگین گوشه‌نشین شوند.

انتهای پیام/

منبع: صبح نو

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.