تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, زنان و خانواده
شماره : 4462
تاریخ : ۲ خرداد, ۱۳۹۷ :: ۱۸:۱۰
در طول تاریخ بیشترین ضربه تحدید نسل را شیعیان خورده‌اند/ بانوانِ خانه‌دار آینده را می‌سازند نه بانوان کارمند

زنی که فرضاً در اداره‌ای مشغول به کار است، فقط در خصوص کار محوله خدمت می‌کند اما زنی که در خانه به تربیت فرزند مشغول است در حقیقت نیروی انسانی جامعه را تربیت می‌کند. طبیعتاً هر مادری اگر فرزند خود را تربیت کند جامعه آباد خواهد شد.

دستیابی به تعادل جمعیتی مطلوب و با کیفیت از اهداف اولیه نظام اسلامی و بلکه از رسالت‌های اصولی همه انبیاست. یکی از اهداف اساسی حکومت اسلامی حفظ تعادل و توازن کیفی و کمّی جمعیتی و برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای دستیابی به رشد جمعیتی هماهنگ با امکانات و مقدورات کشور است تا نهایتاً زمینه‌ساز توسعه کمی و کیفی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه و در خدمت رفاه کمال آفرین برای آحاد مردم باشد و شرایط زیستی مناسب برای دستیابی به زمینه‌های رشد فکری، علمی و اخلاقی و حیات طیبه میسر گردد.

ایران در دهه‌های گذشته با فراز و نشیب‌های زیادی از نظر جمعیتی روبرو بوده به‌طوری‌که زمانی سیاست کاهش جمعیت و در مقطع دیگر برنامه افزایش تعداد زاد و ولد را در پیش گرفته که این سیاست‌ها تأثیر معناداری در ترکیب جمعیت کشور برجای گذاشته است. با توجه به اهمیت این موضوع گفت وگویی با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حسن میری موسوی، مؤلف کتاب «میوه دل نمی خواییم» انجام داده ایم که تقدیم شما علاقه مندان می شود؛

مفتاح_اندیشه – چالش‌های ترویج سیاست‌های افزایش جمعیت چیست؟

یکی از چالش‌ها مباحث اقتصادی است و این‌که گفته می‌شود در سال‌های آینده میزان اشتغال افزایش خواهد یافت، در حالی ‌که اکنون با این جمعیتی که داریم کشور پاسخ گوی اشتغال جوانان نیست، حال چطور گفته می‌شود وقتی جمعیت بالا برود همه اشتغال خواهند داشت... .

یکی از چالش‌های دیگر در این موضوع عدم مدیریت صحیح در راستای ترویج افزایش جمعیت در کشور است. اگر شیوه مدیریت صحیح باشد می‌توان راهکارهای مؤثری در این زمینه ارائه داد. ما کمبود منابع هم نداریم همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند که کشور مایکی از غنی‌ترین کشورهاست چه به لحاظ منابع طبیعی و چه به لحاظ نیروی انسانی. حال اگر مسئولین با استفاده از منابع، مدیریت صحیحی داشته باشند دیگر با کاهش جمعیت روبه‌رو نخواهیم بود.

هم‌چنین از دیگر چالش‌ها در این زمینه محیط ناسالم و نوعی نگاه بدبینانه به زن است که لازم است در این راستا به فرامین اسلامی توجه گردد. اگر نگاه به زن درست باشد یعنی نگاهی باشد که ببینیم خداوند چه تکلیفی بر عهده زن گذاشته خیلی مهم است. چون بر این اساس متوجه خواهیم شد که خدا از او خواسته که به اشتغال بپردازد یا این‌که به تربیت فرزند پرداخته و پناهگاهی برای شوهر باشد. هم‌ چنین جامعه ما هم باید بپذیرد که نقش زن به لحاظ فرزند آوری، تربیت فرزند و... چقدر اهمیت دارد. البته مهم‌ترین استدلال قائلین به عدم تکثیر نسل عدم روزی است، در حالی ‌که خداوند با آن مخالفت کرده و خود خدا در قرآن روزی فرزندان را ضمانت کرده است.

مفتاح_اندیشه - ترویج افزایش جمعیت چه مزایایی می‌تواند برای خانواده‌ها به دنبال داشته باشد؟

افزایش جمعیت برای انسان‌ها به لحاظ روحی و عاطفی خیلی اهمیت دارد. والدینی که فرزند کمتر دارند وقتی سالخورده شوند، حسرت می‌خورند، چون دوست دارند اطرافیانشان زیاد باشند. هم ‌چنین یکی از علل پدید آمدن خانه‌های سالمندان در کشور این است که وقتی تعداد فرزندان کمتر باشد فرزندان به دلیل مشغله ممکن است نتوانند از والدین حمایت کنند یا کمتر با آن‌ها ملاقات کنند، ولی وقتی تعداد فرزندان زیاد باشند و هرکدام چند روز کوتاه از والدین نگه‌داری به عمل‌آورند، مسئله حل خواهد شد.

هم‌ چنین در قرآن کریم آمده «یمددکم باموال و بنین» یعنی خدا بر سر انسان‌ها به ‌واسطه زیاد کردن فرزندانشان منت می‌گذارد و روزی فرزندان را تأمین می‌نماید. لذا افزایش جمعیت هم برای والدین تأثیر روانی و روحی دارد و هم برای فرزندانی که فامیل دارند، چون هیچ ‌کس جای نزدیکان را نمی‌گیرد و سهم آن‌ها در ارتباطات اجتماعی بیشتر است.

مفتاح_اندیشه - نقش دولت در راستای ترویج افزایش جمعیت چیست؟ آیا می‌تواند در این راستا سیاست‌های حمایتی و تشویقی اعمال نماید؟

این‌که مسئولین و دولتمردان چه رویکردی می‌توانند در ترویج جمعیت داشته باشند، به‌ عنوان‌مثال می‌توانند سیاست‌های تشویقی اعمال نمایند. از همان ابتدا که قرار است بچه به دنیا بیاید، دولت فرمایش خدا را زنده کند که نترسید شیطان است که وعده به فقر می‌دهد و معتقد باشند به‌ عنوان خادم ملت موظف‌اند به مردم کنند. بدین ‌صورت به ‌واسطه متولد شدن فرزند، دولت همان ابتدا هزینه‌های بیمارستان را تأمین کنند. به‌ علاوه درصورتی‌که مادر فرزند شاغل است مرخصی کامل با حقوق اختصاص دهند.

هم‌چنین برای خانواده‌هایی که به لحاظ اقتصادی ضعیف هستند، اولویت دیگری قائل شده و از آن‌ها حمایت ویژه‌ای به عمل ‌آورند. دولت باید به این نتیجه برسد که حالا که وظیفه زن خانه‌داری، تربیت فرزند و شوهرداری است وظیفه بسیار با اهمیتی را دارا بوده و می‌بایست برای او تسهیلاتی هم چون حقوق و... فراهم کند. زیرا زنی که فرضاً در اداره‌ای مشغول به کار است، فقط در خصوص کار محوله خدمت می‌کند اما زنی که در خانه به تربیت فرزند مشغول است در حقیقت نیروی انسانی جامعه را تربیت می‌کند. طبیعتاً هر مادری اگر فرزند خود را تربیت کند جامعه آباد خواهد شد.

لذا اگر دولتمردان مردم را به سمت فرزند آوری تشویق کنند و در این راستا تسهیلاتی برای کسانی که فرزند آور می‌شوند فراهم کنند در این صورت مردم صدق گفتار مسئولین را در عمل حس می‌کنند. هم ‌چنین اگر مسئولین به این حقیقت رسیده باشند که اکنون در فقر جمعیتی به سر می‌بریم، لذا در این راستا بیشتر فعالیت کرده و به تبلیغات صرف اکتفا نمی‌کنند.

مفتاح_اندیشه - نقش دشمن در راستای ترویج افزایش جمعیت چیست؟

در صنعتی شدن کشورهای اروپایی که زنان را به کار گرفتند این اقدام را به‌عنوان یک فرهنگ جا انداختند و سپس در کشورهای جهان سوم این ویروس شیوع پیدا کرد که زنان را به ‌عنوان یک ابزار اقتصادی نگاه می‌کردند. کشورهای غربی و آمریکا وقتی دیدند به ‌واسطه کاهش جمعیت در آینده به چالش بزرگ در راستای کمبود نیروی انسانی بر می‌خورند جلوی آن را گرفته و در کشور خودشان در حال تبلیغ افزایش جمعیت هستند، اما درکشورهایی مثل ایران دقیقاً برعکس آن یعنی کاهش جمعیت را به روش‌های گوناگون تبلیغ می‌کنند.

اصولاً شیطان با انسان مخالف است. در عصر فرعون فرزندان را می‌کشتند، در جاهلیت دختران را زنده ‌به ‌گور می‌کردند. دشمن نیز با نیروی اسلامی و مخصوصاً شیعیان مخالف است. به ‌طوری ‌که بیشترین ضربه در بحث تحدید نسل را شیعیان خورده‌اند و اکنون ترکیب جمعیتی در کشور ما به ‌هم‌ خورده است.

اگر بتوانیم مردم متدین و مذهبی را توجیه کنیم، بدین ‌صورت که آیات و روایاتی را بخوانیم که تشویق به فرزند آوری می‌کنند خیلی تأثیر دارد. اگر مسئولین خوب کار نکرده و تبلیغات و رسانه هم خوب کار نکرده اند حداقل کاری که می‌توانیم بکنیم این است که قشر متدین و مذهبی را با این گفتمان آشنا کنیم.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.