تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار
شماره : 4576
تاریخ : ۷ خرداد, ۱۳۹۷ :: ۱۶:۴۱
نپذیرفتن حجاب، تفکر ارتجاعی است

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: برخی نماز می‌خوانند و به بعضی از احکام هم پایبند هستند ولی وقتی سخن از جهاد و حجاب است با آن مخالفت می‌کنند که این تفکر، ارتجاعی است.

آیت‌الله محمد تقی مصباح یزدی در ادامه جلسات اخلاق خود در حسینیه مقام معظم رهبری در قم با موضوع مذمت دنیا در قرآن گفت: قرآن کریم در سوره حدید آیه «اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَ زِينَةٌ وَ تَفَاخُرٌ بَيْنَكُمْ وَ تَكَاثُرٌ فِي الْأَمْوَالِ وَ الْأَوْلَادِ كَمَثَلِ غَيْثٍ أَعْجَبَ الْكُفَّارَ نَبَاتُهُ ...؛ دنیا را مذمت کرده و نتیجه دنیاگرایی مطلق را عذاب آخرت می‌داند.

وی افزود: در آیه ۲۴ سوره مبارکه یونس نیز فرموده است: «إِنَّمَا مَثَلُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا كَمَاءٍ أَنْزَلْنَاهُ مِنَ السَّمَاءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَبَاتُ الْأَرْضِ ...». در این آیه به حیات دنیا پرداخته و فرموده است که داستان زندگی دنیا همانند آبی است که از آسمان فرستاده می‌شود و وقتی روی زمین می‌ریزد گیاهان آن را جذب و به درون خود می‌کشند و رشد می کنند؛ همینجا اشاره تحقیرآمیزی دارد که آنچه از گیاهان در طبیعت می‌روید هم خوراک انسان و هم خوراک حیوانات است.

آیت‌الله مصباح یزدی بیان کرد: در ادامه آیه می‌فرماید که زمین بر اثر باران، زیبایی به خود می‌گیرد و کسانی که صاحب این زمین هستند خیال می‌کنند سرزمین خرم و زیبایی در اختیار آنان است و تا هر زمانی که بخواهند می‌توانند از آن بهره ببرند و این تحت سلطنت و اختیار آنان است.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: بعد از این مرحله فرمان ما به این زمین می‌رسد و کاملا درو می‌شود به گونه‌ای که هر کسی می‌بیند فکر نمی‌کند دیروز زمین سرسبزی بوده است و بعد هم فرمود ما این آیات را برای تفکر شما توضیح می‌دهیم و ذکر می‌کنیم.

استاد برجسته حوزه علمیه بیان کرد: در آیه ۴۵ سوره کهف نیز همین مثل را زده و فرموده «وَاضْرِبْ لَهُمْ مَثَلَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا كَمَاءٍ أَنْزَلْنَاهُ مِنَ السَّمَاءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَبَاتُ الْأَرْضِ فَأَصْبَحَ هَشِيمًا تَذْرُوهُ الرِّيَاحُ وَكَانَ اللَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ مُقْتَدِرًا» این آیات لسان و بیان موعظه دارد و امر و نهی جدی در آن نیست.

آیت‌الله مصباح یزدی اظهار کرد: قرآن کریم فرموده در دنیا هم مومن و هم کافر از نعمات دنیا بهره‌مند می‌شود؛ هم مومن ممکن است فقیر و هم کافر فقیر باشد؛ این مسئله نشان دهنده حکمت الهی است به همین دلیل در آیه‌ای فرموده که اگر این حکمت را نداشتیم همه این نعمت‌های دنیا را به کفار که مستحق هر نوع بی اعتنایی هستند می‌دادیم.

وی ادامه داد: در سوره مبارکه زخرف، آیه ۳۳ فرمود اگر نبود اینکه حکمت ما اقتضاء می‌کرد که همه مردم دنیا در نعمت‌ها شریک باشند، آنقدر ثروت به کفار می‌دادیم که سقف خانه‌هایشان را از نقره بسازند؛ «وَلَوْلَا أَنْ يَكُونَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً لَجَعَلْنَا لِمَنْ يَكْفُرُ بِالرَّحْمَنِ لِبُيُوتِهِمْ سُقُفًا مِنْ فِضَّةٍ وَمَعَارِجَ عَلَيْهَا يَظْهَرُونَ».‌

آیت الله مصباح یزدی بیان کرد: در برخی آیات عذاب را وعده داده که برای کسانی است که تنها به دنیا دلبسته هستند و در مقام انتخاب میان دنیا و آخرت، دنیا را انتخاب می‌کنند.

این استاد برجسته حوزه بیان کرد: در آیه هفتم سوره یونس فرمود که «إِنَّ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا وَرَضُوا بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَاطْمَأَنُّوا بِهَا وَالَّذِينَ هُمْ عَنْ آيَاتِنَا غَافِلُونَ» کسانی که هیچ امیدی به آخرت ندارند و خاطر جمع هستند که آخرتی در کار نیست و حیات دنیا را پسندیده و به آن دل بسته از آیات ما غافلند، این ها قطعا اهل جهنم هستند.

وی با اشاره به آیات جهادی قرآن تصریح کرد: در برخی از این آیات فرموده که وقتی شما دستور به جهاد داده می شوید به زمین می‌چسبید و اظهار علاقه برای جهاد نمی‌کنید و گرما را بهانه می‌کنید ولی بدانید آتش جهنم خیلی گرمتر است، این آیه تهدید کرده که اگر از زیر تکلیف سنگین فرار کنید و بهانه بیاورید این روش، شما را به کفر می‌کشاند.

وی افزود: برخی بعضی از تکالیف خود را انجام می‌دهند و نمازی هم می‌خوانند ولی وقتی نوبت جهاد و حجاب و ... می‌رسد آن را زیر سؤال می‌برند و از آن فرار می‌کنند؛ این موضوع امروز زبان حال برخی افراد است، می‌گویند ما حتی نماز شب هم می‌خوانیم ولی حجاب نه و برای آن توجیهاتی هم می آورند که مضراتی دارد؛ البته این تفکر، ارتجاعی است و به تعبیر قرآن به کفر منجر خواهد شد.

آیت‌الله مصباح یزدی با بیان اینکه این آیات برای امروز ما درس‌آموز است اظهار کرد: ما وقتی می‌گوئیم مومن هستیم و تسبیح به دست می‌گیریم و ریشی می‌گذاریم دلیل بر ایمانی نیست که قرآن می‌گوید، باید ایمان واقعی داشته باشیم و بهانه برای انجام واجبات نیاوریم؛ اگر ایمان واقعی داریم باید هر دستور الهی را قبول کنیم؛ ما باید هر کدام خودمان را بسنجیم که آیا این حالت را داریم که هر چه خدا گفت چشم بگوئیم.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: برخی از ما تا جایی ایمان داریم که مردم خوششان می‌آید و دشمن به ما حمله نمی‌کند.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.