تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, علوم تربيتي
شماره : 5539
تاریخ : ۲۰ تیر, ۱۳۹۷ :: ۱۰:۴۵
مهمترین درد و راه حقیقت در زندگی اهل ایمان/ راهکار‌های مقابله با مجاز‌های زندگی

چهره ماندگار تبلیغ کشور با بیان اینکه آنچه در زندگی مومن باید حقیقت شود، این است که نعمت را بشناسد، شکر آن را بجای آورد و آن‌را‌ تضییع نکند، گفت: مهمترین درد در زندگی اهل ایمان، عدم شناخت نعمت و ضایع کردن آن است و اگر کسی نسبت به نعم الهی واقع‌نگر باشد آنوقت در مقابل نعمت‌ها درک پیدا خواهد کرد و آن‌ها را تضییع نمی‌کند و هیچ مجازی هم نمی‌تواند او را از حقیقت زندگی دور کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین خادمیان، چهره ماندگار تبلیغ و خطیب برتر کشور در گفت‌وگویی؛ با اشاره به معنی و حقیقت سبک زندگی مومنانه از نگاه قرآن گفت: سه معنی توجه به خالق، توجه به فضایی که در آن زندگی می‎کنیم و توجه به نتیجه اعمال و کار‌های انسان حقیقت زندگی را تشکیل می‌‏دهند؛ اما در اصل، زندگی تربیت نفس یک حقیقت است؛ لذا ما در زندگی باید به سراغ چیزی برویم که نفس ما را رشد و تعالی دهد.

وی با اشاره به اطاعت نفس به عنوان مهمترین و اولویت حقیقت زندگی مومنانه، افزود: باید بدانیم که روی آب راه رفتن مهم نیست، بلکه رنگ خدایی به نفس زدن مهم است؛ مخالف با نفس عمل کردن مهم نیست بلکه نفس خود را مطیع خود و خدا کردن مهم است؛ پس تربیت نفس اولین حقیقتی است که در سبک زندگی مومنانه باید مطرح شود.

چهره ماندگار تبلیغ و خطیب برتر کشور با اشاره به آیه «وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها»، ادامه داد: نفس آنقدر مهم است که خداوند متعال آن را در کنار خودش قرار می‌دهد و به آن قسم می‎خورد؛ در روایت داریم که امام صادق(ع) هر روز از سلمان محمدی یاد می‌کرد؛ شخصی از ایشان پرسید یابن رسول الله چرا هر روز سلمان فارسی را یاد می‎کنید؟ امام پاسخ دادند: «او سلمان محمدی است نه فارسی، اما اینکه به چه دلیل من از او یاد می‎کنم، دلیل اول اینکه سلمان مجالست با علما را بر همه چیز ترجیح می‎دهد»؛ لذا امروز یکی از حقایقی که باید در سبک زندگی مومن موج بزند و ما در قدیم آن را داشتیم و امروز نداریم مجالست با بزرگان و علما است. در قدیم مجالست با علما در سبک زندگی مومنین موج می‎زد؛ گاهی شاهد بودیم که فردی از دورترین شهر ایران به نجف اشرف سفر می‌کرد تا مرجع خود را ببینند، اما امروز خیلی از افراد فقط نامی از مراجع را می‌شناسند و می‌دانند.

حجت الاسلام خادمیان در ادامه گفت: نکته دومی که حضرت از آن برای یاد کردن از سلمان محمدی فرمودند: ترجیح دادن همنشینی او با فقرا به همنشینی با ثروتمندان بود؛ همنشینی با فقرا، مستمندان و مردم کوچه و خیابان دریچه دیگری از معارف دین خدا را به روی انسان باز می‎کند؛ و سومین نکته‎ای که حضرت به آن اشاره کرد این بود که «نفس سلمان ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام شده بود»؛ این نکته بسیار مهم و بزرگی است که نفس انسان به جایی برسد که بفهمد و بداند، امام زمانش چه دستوری می‌دهد.

خوش اخلاقی با نفس خویش

وی با بیان اینکه مومن در سبک زندگی‎اش باید حقیقت امر و نهی امام زمانش را بفهمد و آن را پیاده کند، گفت: در غیر اینصورت گرفتار مجاز و مشکلات بسیاری خواهد شد؛ لذا اولین و مهم‌ترین قالب حقیقت زندگی برای مومن این است که تربیت نفس داشته باشد؛ به همین دلیل است که ما ساختن اخلاق و خوش اخلاقی را باید با نفسمان آغاز کنیم. زمانی که از خوش اخلاق و بداخلاق یاد می‎کنیم، خوش اخلاق را کسی می‎دانیم که با دیگران مهربان است و بداخلاق را کسی می‌دانیم که نسبت به دیگران رفتار نامناسب و سختی دارد؛ پس خوش اخلاق واقعی کسی است که اول با نفس خودش خوش اخلاقی کند.

وی تصریح کرد: مومن زمانی در حقیقت، زندگی می‎کند که به نفس خودش ظلم نکند و جلوی رشد آن را نگیرد و آن را به تعالی برساند. مسئله دوم در این زمینه که سبک حقیقت زندگی انسان را از رهزن‎های مجازی نجات می‎دهد، این است که انسان وظیفه خودش را نسبت به جامعه، خانواده، اطرافیان و جایی که در آن زندگی می‎کند بداند.

حجت‎الاسلام خادمیان با ذکر مثالی ادامه داد: ما امروز شاهد افزایش آمار طلاق در جامعه هستیم. آماری که به بی آبرویی کشیده شده و از وضعیت بحران هم خارج شده است. آمار طلاقی که امروز اعلام می‌شود مایه بی‌آبرویی نظام اسلامی، جمهوری اسلامی و مملکتی است که غالب افراد آن شیعه هستند؛ وقتی که می‌بینیم زمان ازدواج و زوج بودن افراد کم و طلاق افزایش پیدا کرده است به خاطر این است که ما حقیقت وظایف خود را نسبت به خانواده و همسر خود پیدا نکرده‌ایم؛ اگر این حقیقت را بشناسیم دیگر گرفتار چنین اتفاقاتی نمی‌شویم.

وی بیان کرد: امروز بسیاری از افراد از این گله می‌کنند که همسرشان بیشتر وقت خود را در فضای مجازی و مشغول شدن با گوشی می‌گذراند؛ این همان حدیثی است که امام جعفر صادق (ع) افراد را نسبت به آن توبیخ کرده و می‌فرمایند: «اگر در زندگی با چیزی انس بگیرید که سرمایه‌هایتان را به بطالت و اتلاف بکشاند نابود خواهید شد»؛ و این یعنی مشغول شدن بیش از حد با گوشی و فضای مجازی، زندگی افراد را نابود می‌کند، اخلاق و رفتار را از بین می‌برد و باعث کم‌خوابی و بیخوابی می‌شود؛ این‌ها همان مجاز‌هایی است که حقیقت زندگی ما را زیر پای خودش نابود می‌کند؛ پس دومین نگاه حقیقی در سبک زندگی مومن این است که وظایف خودش را نسبت به جامعه و اطرافیانش بدانند.

چهره ماندگار تبلیغ و خطیب برتر کشور با اشاره به سومین مورد حقیقت سبک زندگی مومنانه از نگاه قرآن گفت: اینکه فرد وظیفه خود را نسبت به امانتی که خداوند به او نعمت داده است بشناسد. امروز متاسفانه در زندگی اهل ایمان مسئله ضایع شدن نعمت شایع شده است. از نعمت جوانی، نعمت بینایی، نعمت عمر تا نعمت سلامت همه به گونه‌ای فراموش و ضایع می‌شوند؛ در حالی که حضرت علی (ع) می‌فرماید: «کم شکر‌ترین عضو بدن شما چشمان شماست چرا که همه چیز را می‌بیند و شکر نعمات را به جای نمی‌آورد»؛ لذا این چشم را باید مدیریت کرد.

آنچه که در زندگی مومن باید حقیقت شود

حجت‌الاسلام خادمیان اظهار کرد: آنچه که در زندگی مومن باید حقیقت شود، این است که نعمت را بشناسد و برای آن شکر بجای آورد و آن را تضییع نکند. مهمترین درد در زندگی اهل ایمان، عدم شناخت نعمت و ضایع کردن آن است. امام صادق(ع) در این خصوص می‌فرماید، علت غیبت امام زمان (عج) درآخرالزمان تضییع نعمت امامت است؛ و این یعنی اینکه ما نعمت امام زمان را ضایع کرده‌ایم. امام امروز غایب است و اگر ما نعمت امام زمان را ضایع نکنیم مطمئن باشید که ایشان ظهور خواهند کرد. امیدواریم که به شناخت نعمت امامت برسیم.

وی با بیان اینکه امروز نعمت قرآن، نهج البلاغه و نعمت زبان از نعماتی است که آن‌ها را بسیار تضییع می‌کنیم، ادامه داد: اگر کسی نسبت به نعمت الهی واقع‌نگر باشد آنوقت در مقابل نعمت سلامتی، دیدن، شنیدن، راه رفتن، سخن گفتن، نعمت قرآن و نهج البلاغه درک پیدا خواهد کرد و آن‌ها را تضییع نمی‌کند؛ وقتی که ما نعمت را شناختیم و راه درست مصرف کردن را پیدا کردیم آنوقت در حقیقت زندگی عمرمان را سپری خواهیم کرد و هیچ مجازی هم نمی‌تواند ما را از این حقیقت‌های زندگی دور کند؛ امیدوارم بتوانیم حقیقت‌هایی که برای ما زا سمت قرآن آمده است را بشناسیم و در زندگی عملی کنیم.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.