تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار
شماره : 10652
تاریخ : ۶ فروردین, ۱۳۹۸ :: ۱۶:۲۵
آیت الله احمد عابدی- مناجات شعبانیه آیت الله احمد عابدی درس خارج حوزه علمیه قم در بخشی از درس خارج خود با اشاره به گرانی های موجود در کشور گفت: امنیت، عدالت و ارزانی سه وظیفه حکومت در برابر مردم است/ رضایت مردم مهم‌ترین امنیت است استاد حوزه، با تأکید بر این که روایت می گوید مردم از حکومت امنیت، عدالت و ارزانی می خواهند، خاطرنشان کرد: این سه چیز انتظار مردم از حکومت است چه مسلمان باشند و چه مسلمان نباشند. امنیت تنها با قدرت، موشک، ارتش و... حاصل نمی شود چون امنیت به دو صورت سلبی و ایجابی تقسیم می شود. امنیت ایجابی با رضایت مردم حاصل می شود نه با قدرت و زور. مهم ترین و بیشترین قدرت شامل رضایت است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت الله احمد عابدی، استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در بخشی از درس خارج خود با اشاره به گرانی های موجود در کشور گفت: برای ماها(طلاب) لازم است با مردم ابراز همدردی کنیم. هرچند که خود طلاب بیش از بقیه مردم در مشکلات هستند ولی لازم نیست مشکلات خودمان را به مردم بگوییم اما حداقل اظهار همدردی کنیم. زهد این است که فرد اظهار همدردی کند. اظهار همدردی در این شرایط با مردم لازم است.

وی با تأکید بر این که روایت می گوید مردم از حکومت امنیت، عدالت و ارزانی می خواهند، خاطرنشان کرد: این سه چیز انتظار مردم از حکومت است چه مسلمان باشند چه مسلمان نباشند. امنیت تنها با قدرت، موشک، ارتش و... حاصل نمی شود چون امنیت به دو صورت سلبی و ایجابی تقسیم می شود. امنیت ایجابی با رضایت مردم حاصل می شود نه با قدرت و زور. مهم ترین و بیشترین قدرت شامل رضایت است. رضایت مندی مردم امنیت ایجاد می کند. امنیت تنها به این نیست بگوییم در کشور ما داعش نیامده است. البته خداروشکر به برکت مجاهدین در کشور داعش نیامده است ولی امنیت تنها این نیست.

آیت الله عابدی اضافه کرد: امنیت انواع مختلفی دارد. امنیت شغلی است. یعنی کسی در جایی که کار می کند خیالش راحت باشد از کار برکنار نمی کنند. امنیت دیگر این است که همه خیالشان راحت باشد نان شب دارند. نوع دیگر از امنیت این است فردی که پول دارد خیالش راحت باشد ارزش پول محفوظ می ماند و...

وی اذعان داشت: امنیت تنها امنیت جانی نیست. این که افراد خیالشان راحت باشد تلفنشان شنود نمی شود یک نوع از امنیت است. انتظاری که مردم از دولت دارند این است که چنین امنیت هایی برایشان تأمین شود در حالی که متأسفانه چنین امنیت هایی اکنون کم است. یعنی امنیت فرهنگی، اقتصادی، معیشتی، آبرویی و... کم است.

این استاد حوزه بیان کرد: دومین درخواست مردم از حکومت عدل و انصاف است. در کتاب های جرم شناسی نوشته شده تنها یک دهم جرم ها شناسایی، گرفته و مجازات می شوند یعنی این میزان پرونده های موجود در دادگاه ها تنها یک دهم جرم ها است. انتظار مردم از حکومت عدل و انصاف است.

وی ادامه داد: سومین درخواست مردم از حکومت ارزانی در قیمت اجناس است. همه چیز را نمی شود گردن دشمن گذاشت، هر چند در یک چیزهایی مغالطه می شود ولی به هر حال این(ارزانی) وظیفه دولت است. وظیفه دولت نظارت بر بازار است تا سر مردم کلاه گذاشته نشود. نوعی از مردانگی این است که اگر کسی بلد نیست کشور داری کند کنار بکشد، بگوید ما بلد نیستیم. لااقل این قدر شجاعت داشته باشد.

آیت الله عابدی گفت: این همه شهید داده و برای انقلاب زحمت کشیده ایم. اولین شعار مردم قبل از انقلاب استقلال بود. حتی استقلال بر آزادی و جمهوری اسلامی مقدم بود. ولی متأسفانه برخی از کارهایی که اکنون انجام می شود با استقلال سازگار نیست. جاسوسان آمریکایی به اسم بازرس همه جای کشور می آیند. هر وقت دلشان می خواهد می آیند و می روند این کارها استقلال کشور را زیر سؤال می برد. اگر مردم گرانی را تحمل می کنند برای این است که استقلال کشور حفظ شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر صله رحم در ایام نوروز تأکید کرد: تمام مسائل فقهی مقدمه ای برای اخلاق هستند و اخلاق نیز مقدمه ای برای توحید است. دروس فقه و اصول اصل نیستند بلکه مقدمۀ مقدمه هستند. یعنی این ها برای اخلاق مقدمه اند و اخلاق نیز مقدمه ای برای قرب الهی است. صله رحم و دید و بازدید از یک دیگر کار بسیار خوبی بوده و سبب از بین رفتن کدورت ها و ایجاد نشاط و شادابی می شود. یکی از ویژگی های خداوند متعال نیز این است که از همه خوشحال تر است.

آیت الله عابدی در ادامه با بیان این که طلاب باید از تعطیلات ایام نوروز نهایت بهره را ببرند، اظهار کرد: هر چند تعطیلی خوب نیست ولی مرحوم آیت الله تبریزی می گفت من از تعطیلات استفاده می کنم برای مطالعه در ایام درسی. طلاب از ایام تعطیلات باید برای نوشتن کتاب، مقاله، پایان نامه و... استفاده کنند. همچنین می توان برای مطالعه دوره ای یا مطالعات دیگر مانند تاریخ، تفسیر، و... بهره برد.

وی افزود: ایام تعطیلی به معنی تعطیلی درس و بحث نیست بلکه سبک کار تغییر می کند. یعنی ایام درسی یک نوع مطالعاتی صورت می گیرد و در ایام تعطیلی نیز مطالعات دیگری صورت می گیرد که در جایگاه خود بسیار مغتنم است. از ایام تعطیلی بسیار می توان استفاده کرد. آیت الله حسن زاده آملی در ایام تعطیلی دروس نجوم، ریاضیات و... را می خوانده اند.

این استاد حوزه یادآور شد: این که برخی می گویند تعطیلات در حوزه زیاد است، اگر تعطیلی به معنای فراغت و بیکاری باشد بله، ولی اگر تعطیلی به معنی این باشد که فرد در آن ایام کتاب بنویسد یا کار علمی و تحقیق انجام دهد، اصلاً تعطیلی نیست. اگر کسی هم کار علمی و نوشتاری انجام نمی دهد می تواند کار تبلیغی کند. ما طلبه هستیم و غیر از دید و بازدید وظیفه ارشاد، هدایت، مسأله گویی و... را نیز داریم. باید تفاوت باشد در این که افراد به منزل یک طلبه می آیند با منزل یک غیر طلبه. باید رسالت حوزوی و طلبگی خود را حفظ کرده و انجام دهیم.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.