به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ بر همگان واضح است که عظمت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام بیش از آن است که در چارچوبهای جغرافیایی و حتی عقیدتی خاصی محدود شود و همین سبب شده است که اندیشمندان بزرگی از سراسر جهان با هر دین و مذهبی درباره شخصیت و حماسه کربلای ایشان قلم فرسایی کنند و با شیفتگی و خضوع از آن اسوه ایثار و اصلاح گری یاد نمایند. در ادامه به معرفی برخی از کتب و آثار این اندیشمندان پرداختهایم:
«انقلاب کربلا از دیدگاه اهل سنت» نوشته عبدالمجید ناصری داوودی از جمله آثاری است که عاشورا و قیام کربلا را از منظر اندیشمندان غیر شیعی مورد بررسی قرار داده است.
نویسنده این کتاب، انقلاب کربلا را با توجه به منابع اهل سنت به طور علمی بررسی کرده است و میتوان آن را بهترین کتابی دانست که آن واقعه عظیم را از منظر اهل سنت و به روش پژوهشی بررسی و مورد نقد و ارزیابی قرار داده است. فصل اول کتاب به بررسی خلافت یزید بن معاویه پرداخته است؛ در جایی از فصل اول کتاب میخوانیم: «یزید و حسین(ع) هردو اجتهاد کردند، پس یزید نزد خدا معذور است»! نویسنده در فصل دوم با طرح این موضوع و تفکیک میان اجتهاد شرعی از غیرشرعی، این استدلال ساده لوحانه را به نقد میکشد، علل و عوامل قیام امام حسین(ع) یکی دیگر از موضوعات چالشی در کتب اهل سنت است که منجر به ایجاد شبهاتی گردیده و در فصل سوم بررسی میشود. فصل چهارم به بررسی و نقد این موضوع میپردازد که آیا واقعاً یزید در فاجعه کربلا دخالت نداشته و ابن زیاد سرخود عمل کرده است؟»
عقوبت قاتلان امام حسین(ع) و یارانش، تأثیرات انقلاب عاشورا بر جامعه اسلامی، مسئله لعن یزید از دیدگاه علمای اهل سنت و نفوذ حادثه عاشورا در متن زندگی اهل سنت و عزاداریهای آنان موضوعات فصول بعدی کتاب هستند.
این کتاب از سوی انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در 544 صفحه با قیمت 72 هزار تومان منتشر شده است.
«امام حسین علیه السلام از دیدگاه 114 دانشمند جهان» نوشته امیرحسین علیقلی است که با جستجویی در اندیشه و گفتار بزرگان دانش سعی داشته است تا به شخصیت و عظمت حضرت اباعبدالله الحسین از منظری تازه نگاه کند.
حسین علیه السلام با قیام خود بشریت را از مسیری که به سمت اضمحلال حیوانی پیش میرفت، نجات داده و برای همیشه تاریخ ماندگار شد. در طول تاریخ هرکس که نام او را شنیده و از حکایت او باخبر شده است، قلبش برای او به تپش افتاده و بر آستانش سر به تعظیم خم کرده است. نویسنده در این کتاب شخصیت و مقام امام حسین(ع) و عظمت واقعه عاشورا را از دیدگاه ۱۱۴ اندیشمند جهان نشان داده است. کتاب در چهار فصل تدوین شده است:
از جمله این اندیشمندان میتوان به «آیت الله مرعشی نجفی»، «استاد مرتضی مطهری»، «محمد اقبال لاهوری»، «انتوان بارا»، «واشنگتن اینترینگ»، «نیکلسون»، «دکتر مصطفی شیبی»، «ابن رشد»، «چارلز دیکنز»، «جواهر لعل نهرو» و «جورج جرداق» اشاره کرد.
گفتنی است این کتاب در 96 صفحه و با قیمت 13 هزار تومان توسط نشر عابد چاپ و روانه بازار شده است.
«امام حسین(ع)؛ بحثی برگرفته از کتاب الغدیر»، با ترجمه و گردآوری محمدحسن شفیعی شاهرودی، پژوهشی است مبتنی بر کتاب گرانسنگ الغدیر نوشته علامه امینی(ره) که در آن تلاش شده است شخصیت امام حسین علیه السلام از دیدگاه این عالم بزرگوار شیعه به نمایش گذاشته شود.
پژوهشی که حاصل مطالعه کامل ۱۰ هزار جلد کتاب و رجوع مکرر به ۱۰۰ هزار جلد کتاب دیگر باشد، قطعاً در انفان و وجاهت علمی بی نظیر است و جاودانه خواهد ماند. کتاب بیست جلدی «الغدير» حاصل سالها پزوهش علامه امینی است که منبعی سرشار از تاریخ و حدیث و فقه و تفسیر میباشد. این کتاب تمام دیدگاههای تحلیلی و تاریخی علامه امینی درباره قیام سیدالشهدا علیه السلام که در الغدیر بیان شده است را جمع آوری کرده و به صورتی منسجم ارائه داده است. برخی عناوین کتاب عبارتاند از: مناقب امام حسین(ع)، شمهای از آموزههای نهضت حسینی، بیان ظلمی که به ایشان شد، مطالبی درباره یزید، محمدى الحدوث و حسینی البقاء بودن اسلام، روایانی ساختگی، شفا و اجابت دعا نزد قبر امام حسین(ع)، فضيلت گریه بر ایشان، اشعاری در رثای آن حضرت و برخی سخنان امام(ع).
موسسه فرهنگی هنری میراث نبوت این کتاب را در 176 صفحه و با قیمت 22 هزار تومان منتشر کرده است.
«حسین علیه السلام در اندیشه مسیحیت» نوشته آنتوان بارا، نویسنده و پژوهشگر مسیحی اهل سوریه است. نویسنده در این کتاب بر آن بوده است تا درباره ابعاد شخصیت امام حسین(ع) و واقعه کربلا پژوهش ارزشمندی ارائه دهد. او با مقایسه امام حسین(ع) با حضرت مسیح، پیامبر رأفت و مهربانی و تکیه بر مشترکات آیینهای اسلام و مسیحیت، سعی در تقویت ادیان و تکریم دین مقدس اسلام و شخصیتهای آسمانی آن دارد.
کتاب پیش رو این فکر را به ذهن خواننده میآورد که چطور میتوان بین اندیشههای اهل کتاب و قیام امام حسین(ع) ارتباط برقرار کرد. یک مسیحی عرب زبان با این نگاه حماسه کربلا را از این منظر مورد بررسی قرار داده است. آنتوان بارا سالهایی از دوران جوانی خود را صرف تحقیق و بررسی درباره زندگانی و قیام امام حسین کرده است تا این حقایق تاریخی را با نگاهی دیگر از زاویهای جدید و از زبان کتاب مقدس خود و پیامبر الهی خود بیان کند. نویسنده پس از مراجعه به منابع مختلف اسلامی با رویکرد ادبی، عاطفی و تحقیقی، دست به تولید یک پژوهش تطبیقی زده و با استفاده از نظریات مسیحیت و اسلام، به تحلیل و تبیین قیام و شهادت امام حسین(ع) از منظر اسلام و زندگی و شهادت حضرت عیسی از منظر مسیحیت پرداخته است و با این رویکرد به مقایسه این دو حادثه پرداخته که در نوع خود دارای نکات جذاب و بدیعی است.
این کتاب در 488 صفحه و با قیمت 20 هزار تومان توسط شرکت چاپ و نشر بین الملل به چاپ رسیده است.
«خورشید کربلا» با نام کامل، خورشید کربلا: سیمای امام حسین علیه السلام و نهضت حسینی در منابع اهل سنت، کوشش محمد امین پورامینی برای پاسخ به این سؤال است به واقع سيدالشهدا (ع) در میان اهل سنت چه جایگاهی دارد؟
وقتی منزلت حسین بن علی(ع) نزد رسول اعظم(ص) که مورد اتفاق همه مسلمین است مشخص گردد مشخص خواهد شد که افرادی که در برابر ایشان ایستادند، در حقیقت در برابر رسول خدا(ص) قرار گرفتهاند. «خورشید کربلا» پژوهشی تاریخی و حدیثی است که با چنین نگرشی به ترسیم سیمای امام حسین(ع) و نهضت حسینی در منابع اهل سنت پرداخته و سیاستهای اجرایی دشمنان اهل بیت(ع) و احترامی که اهل سنت برای آن حضرت قائلاند را تبیین میکند. نویسنده برای بررسی این موضوع، گذشته از یکصد و سی منبع حدیثی و تفسیری و تاریخی به مهمترین مکتوبات و منابع اهل سنت نظير صحيح بخاری، صحیح مسلم، سنن ابن ماجه، سنن ترمزی، مستدرک حاکم نیشابوری، معجم طبرانی و مسند ابویعلی مراجعه کرده است. نویسنده در این کتاب با نگاهی وحدت محور تبیین میکند که اباعبدالله(ع) به عنوان شخصیت برجستهای که مورد اتفاق همه مسلمین است، از دایرة تشيع وسیعتر بوده و اختصاصی به شیعیان ندارد.
گفتنی است انتشارات برگ فردوس این کتاب را در 168 صفحه و با قیمت 48 هزار تومان منتشر کرده است.
انتهای پیام/