تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, حقوق
شماره : 5381
تاریخ : ۱۳ تیر, ۱۳۹۷ :: ۱۱:۱۴
حقوق بشر غربی مبنایی جز قدرت و غلبه ندارد/ جایگاه وفای به عهد در حقوق بشر

آیت الله اراکی گفت: غربی‌ها و امریکایی‌ها در معادلات سیاسی خود و حتی در مسئله مهمی چون رعایت حقوق بشر منطق انسانی و الهی ما مسلمانان را ندارند و چون قدرتمندند و می‌توانند اعمال زور کنند، لذا به راحتی حقوق بشر را زیر پا می‌گذارند و در چنین مناسباتی ما چاره‌ای جز قدرتمند شدن نداریم.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، مراسم اختتامیه سومین جشنواره بین‌المللی حقوق بشر امریکایی، عصر روز سه‌شنبه ۱۲ تیر با حضور برخی از مسئولان عالی‌رتبه کشور و همچنین نمایندگانی از جامعه فرهنگی و هنری در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم با اشاره به مبانی حقوقی در فقه و فلسفه اسلامی به ذکر نکاتی در مورد ویژگی‌های حق و عدل از دیدگاه اسلام پرداخت و گفت: نخستین پرسشی که در اسلام مطرح می‌شود، این است که مبنای حق چیست و اینکه چرا فرد یا نهادی ذی‌حق است؟ که در فلسفه اسلامی پاسخی متقن و اساسی به این موضوع داده شده است.

وی ادامه داد: اساساً بر دو پایه اصلی و برهانی این مسئله مطرح می‌شود که اگر حق به شکل ذاتی تعلق به ماهیتی داشته باشد، لذا این امر نیازی به علت ندارد و در صورتی که ذاتاً دارای حق نباشد و از برون آن چیز باید بررسی شود، اینجاست که نیاز به علت داریم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه گفت: در قاعده و پایه دوم بحث بر سر این است که حق و عدل دو واژه ملازم یکدیگرند و حق وجه نظری عدل است و عدل وجه عملی حق و هر حقی در عین حال عدل است و عدل معلول حق، لذا عدل نیاز به اتصال به حقی دارد که از جمله صفات ذاتی است و لذا نیاز به اثبات ندارد.

وی تصریح کرد: بر این اساس ما برای عدل و حق یک زیرساخت ادله‌ای و برهانی داریم، چیزی که براساس منطق اسلامی و فلسفه وحیانی قابل اثبات است و از دیدگاه غربی این امر و این رابطه علت و معلولی مطرود بوده و از آنجا که سردمداران غربی اعتقادی به این معنا ندارند، لذا در عمل شاهد هستیم که حق و عدل در دیدگاه غربی مساوی با قدرت است.

آیت الله اراکی افزود: به عبارتی دیگر حقوق بشر غربی مبتنی بر قدرت است، چرا که اساساً مبنایی برای اثبات حق در نگرش و بینش آنها وجود ندارد و این‌گونه است که به طور مثال در سازمان ملل  و شورای امنیت آن ۵ کشور قدرتمند به لحاظ تسلیحاتی و فناوری هر جا که مصالح خود را در خطر ببینند چون قدرت و غلبه بر کل جهان در دستان آنهاست، لذا حق وتو نیز به آنها داده می‌شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه گفت: مسائلی که حداقل در یک قرن اخیر به عنوان فجایع انسانی از آن یاد می‌شود، نظیر تجاوز و اشغال سرزمین‌های اشغالی از سوی رژیم غاصب اسرائیل همگی بر این منطق پوچ و ضدبشری استوار هستند، به این معنی که چون قدرت داریم و زورمدار هستیم، ولو شده به قیمت از بین رفتن جان و مال و ناموس عده‌ای ذی حق در جهان، این حق را به خود می‌دهیم که به حقوق آنها تجاوز و تعدی داشته باشیم.

وی تأکید کرد: نکته جالب توجه اینکه حتی ما به عنوان مسلمان که به وعده الهی پایبند هستیم که قطعاً نباید زیر بار زورگویی و چپاول دول قدرتمند و زورگو برویم، اگر حتی بر فرض محال پایبند به آن چیزی باشیم که به طور مثال در سازمان ملل در جریان است و منطق سیاسی دولت‌های زورگو را باور داشته باشیم، باز اینجا با پدیده شوم و حیرت‌آوری مواجه هستیم و آن حقوق بشر امریکایی است، چرا که امریکا نشان داده است در بسیاری از مقاطع و برهه‌ها حتی با منطق سیاسی و ادعای حقوقی هم پیمانانش در سازمان ملل به عنوان نهادی که اساساً برخاسته تا احقاق حق نماید نیز مخالف است و اخیراً شاهد هستیم که خود را از بسیاری از معاهده‌ها و کنوانسیون‌های جهانی نیز خارج کرده است.

آیت الله اراکی اظهار داشت: به راستی در این بلبشوی جهانی که حق و ناحق دچار گرد و غبار شده است، تکلیف چیست و چگونه می‌توان اطمینان داشت در بسیاری از مذاکرات و وعده و وعید‌های دولت‌های غربی و در رأس آنها امریکا، طرف مقابل زیر قول و وعده خود نخواهد زد؟ پاسخ به این پرسش این است که ما به عنوان مسلمان و متعهد و ملتزم به قرآن و عترت براساس نص صریح قرآن در سوره انعام که می‌فرماید: «اوفو بالعقود» خود را پایبند و ملزم به رعایت عهد و قول خود خواهیم دانست، هرچند که ممکن است طرف مقابل کافر و مشرک و غیرمسلمان نیز باشد که البته قرآن در این باره نیز گفته است که هر جا طرف مقابل بدعهدی کرد تو نیز مجاز هستی که عهد خود را بشکنی. با این وجود مسئله‌ای که بسیار اهمیت دارد اینکه در مورد مسائل اخیر در عرصه سیاسی طرف مقابل که خود را ملزم به رعایت فرامین الهی نمی‌داند، با این اوصاف پس تکلیف چیست؟

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان سخنان خود گفت: پاسخ روشن است، از آنجا که مبنای حقوق بشر امریکایی و غربی قدرت و غلبه است، لذا ما نیز باید به چنان قدرت و نیرویی دست پیدا کنیم که هر جا مشاهد شد طرف مقابل قصد شیطنت و برهم زدن معاهدات و وعده‌های خود را دارد، با استفاده از حربه قدرت و اعمال فشار او را مجاب به رعایت حقوق ما نماید؛ امری که ما بر رسیدن آن بسیار تأکید داریم و مسئولان نظام نیز هوشیارانه به آن می‌پردازند و تجهیز موشکی و اصرار بر تبدیل شدن به قدرت هسته‌ای در منطقه از جمله مصادیق آن است.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.