کتاب «بررسی فقهی - حقوقی مرور زمان» تألیف حجت الاسلام دیلمی از سوی انتشارات بوستان کتاب منتشر شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، در بخشی از کتاب آمده «دانش حقوق با ابداع و کاربرد ابزار حقوقی مرور زمان کوشیده است تا شکاف میان گذر پرتحول زمان و انباشت پرتعداد دعاوی را به نوعی پاسخ گوید و با برش دادن به وضعیتهای آشفتگی آور در عرصه روابط به سمت تثبیت و تحکیم این روابط گام بردارد. از این رو اصل مرور زمان در حقوق به وضوح به فلسفه ای اشاره می کند که تحول روابط اجتماعی در گذر زمان بر آن بنا شده است.
با توجه به نکته فوق ضرورت پرداختن به مسئله مرور زمان در فقه که در شرح وظایف، حیطه و اختیار به گونه ای چشمگیر با حقوق، همداستان است و همچون آن در معرض پرتو پر قدرت روابط جدید اجتماعی و مناسبات برآمده از آن قرارداد، آشکار می گردد.
این اثر در سه فصل ابتدا کلیات این موضوع، سپس مرور زمان در حقوق عرفی و آنگاه حقوق اسلامی را کاویده است.
فصول این کتاب به شرح زیر است: فصل اول، کلیات؛ فصل دوم، مرور زمان در حقوق عرفی؛ فصل سوم، مرور زمان در فقه و حقوق اسلامی؛ جمع بندی و نتیجه گیری. در فصل اول پس از طرح مسأله و جایگاه آن به تبیین آبشخور تاریخی و تحقیقی مرور زمان می پردازد و سپس تعریف مرور زمان و انواع آن را مورد بررسی قرار می دهد.
مجاری مرور زمان، مرور زمان مدنی، مرور زمان تجاری، مرور زمان کیفری، سرفصل های مباحث مطرح شده در فصل دوم این کتاب است.
مباحث تبیین شده در فصل سوم عبارت اند از: مرور زمان در حقوق موضوعه جمهوری اسلامی ایران، مصادیق مرور زمان عام(مواعد و مهلت ها) در حوزه حقوق خصوصی، مصادیق مرور زمان عام در حوزه حقوق کیفری، مصادیق مرور زمان در حوزه حقوق عمومی، بررسی مبانی مرور زمان در فقه اسلامی.
گفتنی است، کتاب «بررسی فقهی ـ حقوقی مرور زمان» تألیف حجت الاسلام احمد دیلمی با 320 صفحه از سوی مؤسسه بوستان کتاب قم منتشر شد.
انتهای پیام/