تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, زنان و خانواده
شماره : 6629
تاریخ : ۲۲ مرداد, ۱۳۹۷ :: ۱۱:۴۲
مدار معنویت و اخلاق؛ محور انتخاب همسر توسط ائمه(ع)

استاد گروه قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا(س) ضمن تأکید بر توجه کمتر به مسائل مادی و دنیوی در انتخاب همسر بیان کرد: با مراجعه به سنت ائمه(ع) می‌بینیم که معیار آنها در امر ازدواج بر مدار معنویت و اخلاق استوار بوده است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، اولین روز از ماه ذی‌الحجه مصادف با سالروز ازدواج امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) است. این اتفاق مبارک این روز را به یک روز مبارک و با میمنت تبدیل کرده است، ازدواج نیز از جمله مسائل مهم زندگی یک فرد تلقی می‌شود که آموزه‌های دینی ما به صورت فراوان بدان پرداخته‌اند و به نوعی مهم‌ترین نقل در این زمینه را قرآن دارد که در آیه ۲۱ سوره روم خداوند اشاره می‌کند که در سایه ازدواج است که آرامش و آسایش به وجود می‌آید.

به منظور آشنایی بیشتر با مسئله ازدواج از منظر آموزه‌های دینی و بررسی زندگی ائمه(ع) و معیار‌هایشان در ازدواج با فتحیه فتاحی‌زاده، استاد گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا(س) گفت‌وگویی صورت گرفته است که در ادامه می خوانید.

وی در زمینه درسی که می‌توان از زندگی ائمه(ع) گرفت، بیان کرد: وقتی به صورت خاص به زندگی این بزرگان و نحوه ازدواج آن‌ها نگاه می‌کنیم معلوم می‌شود که معیار و محور اصلی در انتخاب همسر برای آن‌ها مسائل معنوی بوده و در واقع معیار آن‌ها بر مدار اخلاق استوار بوده است و ما خبر از محور و معیار قرار دادن امور دنیوی را یا نمی‌بینیم و یا اگر هم وجود دارد در درجات بعدی قرار می‌گیرد.

فتاحی‌زاده تصریح کرد: اگر به ازدواج امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) مراجعه کنیم می‌بینیم که برای ازدواج با حضرت زهرا(س) خواستگاران زیادی آمدند، اما عملا آنچه شد این بود که برجسته‌ترین انسان تاریخ به لحاظ خصوصیات اخلاقی و کمالات انسانی انتخاب شد و مورد توجه حضرت(س) قرار گرفت، چراکه محور اصلی همین مسائل بوده است.

استاد گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا(س) بیان کرد: اگر ما نیز از ازدواج و زندگی ائمه(ع) درس بگیریم و به سبک زندگی آن‌ها رجوع کنیم قطعا می‌توانیم خانواده‌های پایدارتری داشته باشیم، چراکه امور دنیوی گذرا هستند و آنچه پایدار است کمالات انسانی است و لذا باید به این نکته بیش از پیش توجه داشت.

وی در ادامه به ارائه تحلیل در زمینه آیه ۲۱ سوره روم که خداوند ازدواج را مایه آرامش معرفی کرده پرداخت و تصریح کرد: بهترین تفسیر همین است که زن و مرد در کنار یکدیگر به آرامشی می‌رسند که این آرامش مقدمه کمالات بعدی را فراهم می‌کند و قاعدتا تحصیل این آرامش منوط به مودت و رحمتی است که پایه خانواده است.

فتاحی زاده بیان کرد: یعنی اگر پایه خانواده بر مبنای مودت و رحمت استوار باشد و شکل بگیرد و بین زوجین حاکم شود، این مودت و رحمت می‌تواند به فرزندان نیز سرایت کند و همین مسئله برای خانواده‌ای که امروز مورد هدف قرار گرفته می‌تواند امیدبخش باشد.

وی در ادامه افزود: امروزه شاهد این هستیم که آنچه در فضای تبلیغاتی غرب حاکم است این طور است که آن‌ها به این اطمینان رسیده‌اند که در کشور‌های اسلامی به‌ویژه در ایران خانواده از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و اگر بتوانند این جایگاه را متزلزل کنند می‌توانند به اهداف شیطانی خود دست یابند.

فتاحی‌زاده بیان کرد: این مسئله نیز برای جوانان ما زنگ خطری است و باید توجه داشته باشند که مبنای حرکت آن‌ها و انتخاب و تصمیم خود را در زندگی حساب شده لحاظ کنند نه اینکه معیار و مبنای آن‌ها موارد ظاهری و گذرا و بر مبنای هیجانات و خواسته‌های ناپایدار باشد.

استاد گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا(س) در ادامه تصریح کرد: ما در جامعه خودمان دوره‌های خوبی را تجربه کرده‌ایم؛ یعنی بعد از انقلاب اتفاق‌های خیلی خوبی در بازگشت به سبک زندگی اسلامی افتاد و مهریه‌های سنگین و خرج‌های اضافی در حاشیه قرار گرفت و آن پاکی و بی‌آلایشی و سادگی که بر زندگی ائمه(ع) حاکم بود را به نوعی می‌دیدیم.

وی بیان کرد:، اما به هر حال هر انقلابی یک مراحل گذاری دارد و شاید بخشی از آن نیز طبیعی باشد و البته بخشی از مشکلات نیز به دلیل وجود فضای مجازی و نوع استفاده از آن بوده که در این بخش موفق نبوده‌ایم و این عوامل دست به دست هم داده تا از آن سبک زندگی اسلامی چرخشی داشته باشیم و خانواده نیز به مسائل مادی توجه بیشتری پیدا کرده‌اند که این مسئله چندان امید بخش نیست و باید مجددا مورد بازخوانی قرار گیرد.

فتاحی‌زاده با تأکید بر این که آموزه‌های دینی می‌تواند این آسیب‌ها را از بین ببرد تصریح کرد: قطعا کمک گرفتن از آموزه‌های دینی در این زمینه می‌تواند راه گشا باشد، همچنین باید توجه داشت که فضای مجازی که بدان اشاره شد نیز اینگونه بوده که در یک برایند کلی امتیاز‌ها و زمینه‌های رشد را فراهم کرده و از این جهت خوب بوده است، اما باید از این فضا‌ها استفاده بهینه‌تری صورت گیرد تا مجدد بتوانیم به سبک زندگی اسلامی بازگردیم.

وی در ادامه افزود: زمانی می‌توان به آینده روشن یک جامعه امید داشت که خانواده‌های موفقی در آن وجود داشته باشند، باید جوان‌ها به این سمت سوق داده شوند که مسیر ازدواج را به‌درستی طی کنند، البته امروزه شرایط اقتصادی و شغلی طوری است که شاید جوانان ترس داشته باشند از این که مسئولیت اینچنینی را قبول کنند و شاید گمان کنند که شاید نتوانند از پسِ این کار برایند، لذا باید نگاه خانواده‌ها اصلاح شود، همیشه در نگاه کلان به اقتصاد توجه می‌شود، اما اینکه خانواده چه نقشی دارد نیز مهم است و باید به این مسئله نیز ورود کرد.

استاد گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا(س) بیان کرد: در نتیجه آنچه اهمیت دارد این است که ما بتوانیم مسیر صحیح را برای جوانان تبیین کنیم و راه برای آن‌ها هموار شود، این مسئله مهم است که صرف نگاه مادی را از بین ببریم و معیار برای انتخاب همسر جایگاه اجتماعی و مسائل مادی نباشد، این‌ها مسائلی است که در زمینه ازدواج موثر است. مطمئن باشیم که اگر مسیر اخلاق و معنویت را پیش بگیریم قطعا آینده فرزندان ما نیز مطلوب خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.