تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, سياست
شماره : 6663
تاریخ : ۲۳ مرداد, ۱۳۹۷ :: ۱۰:۳۱
مقاومت از یک محور به جبهه تبدیل شده است/ هیچ ماجراجویی قادر به نادیده‌گرفتن جبهه مقاومت نیست

کارشناس مسائل جهان اسلام گفت: هیچ ماجراجویی در منطقه نیست که بخواهد در منطقه دست به عملیات نظامی بزند و این نیرو و جبهه را به حساب نیاورد؛ در واقع هر نیرویی که در صف دشمن باشد، چه نیروی بین‌المللی، منطقه‌ای یا ائتلافی بخواهد در منطقه دست به تغییرات ژئوپلیتیک و معادلات قدرت بزند، قطعا جبهه مقاومت را به حساب خواهد آورد.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، ۲۳ مرداد ماه به مناسبت سالگرد پیروزی و مقاومت ۳۳ روزه حزب الله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی، روز مقاومت اسلامی نام گرفته است. به همین مناسبت ضروری است ابعاد تحول و تکامل جبهه مقاومت در طی سال‌های اخیر مورد بررسی قرار بگیرد.

در این راستا سید هادی سیدافقهی، کارشناس مسائل جهان اسلام، در گفت‌وگویی در خصوص مسیر رشد و پیشرفت جبهه مقاومت در طی سال‌های اخیر گفت: محور مقاومت که امروز تبدیل به جبهه مقاومت شده است از ولیده‌های شجره طیبه انقلاب اسلامی است و اولین هسته آن در لبنان شکل گرفت. حزب‌الله لبنان در ۱۹۸۲ با پیش‌روی رژیم صهیونیستی در اطراف بیروت، منطقه خلده، اولین برخورد مسلحانه را انجام داد و رژیم صهیونیستی متوجه شد که انگار در لبنان کسانی هستند که مقابلش بایستند.

وی افزود: به مرور زمان نوع عملیات، کیفیت، کمیت و حمایت‌ها از این ثمره طیبه گسترش پیدا کرد و به تدریج به شکل فعلی رسید. در خلال سال‌های ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۰ ده‌ها عملیات محدود و گسترده مخصوصا عملیات سال ۲۰۰۰ که آریل شارون وزیر جنگ بود، انجام شد و اسرائیلی‌ها مجبور شدند به صورت یکسویه از جنوب لبنان خارج شوند و مزدوران لبنانی نیز آواره‌ شدند. در ادامه جنگ گسترده‌تر ۳۳ روزه صورت گرفت. در این جنگ اتفاقات بسیار مهمی رخ داد که الان به جای اینکه به نسل جوان بیان شود باید در لابه‌لای کتب تاریخ دنبال آن بگردیم. در این نبرد یک حمله تمام‌عیار با حمایت آمریکا و کشورهای غربی و عربستان علیه حزب‌الله در جنوب لبنان در گرفت و بعد بمباران‌ها تا بیروت ادامه یافت و منطقه ضاحیه جنوبی که مقر مرکزی حزب‌الله لبنان بود با خاک یکسان شد.

سیدافقهی اظهار کرد: ولیکن هیچ کدام از اهدافی که دشمن از پیش برآورد کرده بود نتوانست محقق شود، به نحوی که برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ خود رژیم صهیونیستی تقاضای آتش‌بس کرد. از آنجا که تحمل این شکست برای صهیونیست‌ها سنگین بود کنیست (پارلمان) رژیم صهیونیستی دستور داد که یک هیئت تحقیق و تفحص به ریاست «الیاهو وینوگراد» تشکیل شده و بررسی کند که چرا چنین شکست مفتضحانه‌ای روی داده است. این کمیته تحقیق و تفحص پس از بررسی‌های زیاد اعلام کرد که کوتاهی‌ها، ناکارآمدی، فقدان برنامه مشخص و توان رو به پیش حزب‌الله لبنان عوامل شکست اسرائیل در این جنگ بود.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای عنوان کرد: حادثه هولناک در سال ۲۰۱۱ در سوریه شکل گرفت که در آنجا حزب‌الله واقعا تمام‌قد وارد میدان شد و در طی این ۷ سال مشاهده شد که خوشبختانه حزب‌الله رشیدتر و قدرتمندتر شده و در کنار حزب‌الله نیروهای دیگری در عراق مانند گردان‌های ابالفضل العباس(ع)، نجباء، حزب‌الله عراق و فاطمیون افغانستان و زینبیون پاکستان وارد سوریه شدند و به مرور زمان در سوریه آن حالت جبهه‌ای مقاومت متبلور شد و با این انسجام و اتحاد و کمک سایر قوا این پیروزی‌های تاریخی و استراتژیک را رقم زدند.

وی یادآور شد: بعد از آغاز جنگ یمن، انصارالله وارد میدان شد و توطئه عربستان را برای اشغال یمن خنثی کرد و امروز می‌بینیم پس از حدود سه و سال نیم و مقاومت سرسختانه مردم یمن، عربستان در باتلاق یمن در حال دست و پا زدن است و به این ترتیب انصارالله یمن نیز به محور مقاومت ملحق شد.

سیدافقهی تأکید کرد: بنابراین می‌توان گفت امروز محور مقاومت در حال پوست‌اندازی است و تبدیل به جبهه عریض و طویل جغرافیای مقاومت شده است و هیچ ماجراجویی در منطقه نیست که بخواهد در منطقه دست به عملیات نظامی بزند و این نیرو و جبهه را به حساب نیاورد. در واقع هر نیرویی که در صف دشمن باشد، چه نیروی بین‌المللی، منطقه‌ای یا ائتلافی، و بخواهد در منطقه دست به تغییرات ژئوپلیتیک و معادلات قدرت بزند قطعا جبهه مقاومت را به حساب خواهد آورد و از این طریق جبهه مقاومت به قول عرب‌ها رقم درشتی در معادلات منطقه و موازنه قدرت ایجاد کرده است و از این طریق امروز بخش وسیعی از منطقه به جمهوری اسلامی ایران ملحق شده است.

وی اضافه کرد: بنابراین جبهه مقاومت امروز مبتکر بسیاری از پیروزی‌ها و عامل بسیاری از تغییرات ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک شده و این برای مردم کشورهای مختلف منطقه امیدبخش است که دیگر تنها نیستند. به عنوان نمونه در مسئله انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس، ابرقدرت‌ها بر روی پیاده‌سازی معامله قرن طرح‌ها و برنامه‌های فراوانی ریختند اما مشاهده شد که بلافاصله محور مقاومت در حمایت از مردم فلسطین وارد عمل شد و حتی موفق می‌شود که یک ظرفیت بین‌الملی در مخالفت با اقدام آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها ایجاد کند.

این کارشناس مسائل جهان اسلام اظهار کرد: سید حسن نصرالله چندی پیش گفته بود که ما ساکت نخواهیم نشست، و الان یک استراتژی برای محور مقاومت فراتر از جنبش‌های داخلی فلسطین و مسائلی مانند تظاهرات بازگشت در حال تدوین است که که با مدد از ظرفیت بین‌المللی و جامعه جهانی و کمک به داخل فلسطین یک مثلث را تشکیل داده و این باعث می‌شود که طرح ترامپ با شکست روبرو شود و اجازه داده نخواهد شد که معامله قرن انجام شود و قطعا نمی‌توانند طومار فلسطین را بپیچند.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.