تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : آثار مرتبط, اخبار, حقوق
شماره : 7818
تاریخ : ۹ مهر, ۱۳۹۷ :: ۱۷:۲۰
کتاب “مبانی حقوق بشر” به چاپ بیست و ششم رسید

کتاب “مبانی حقوق بشر” از دیدگاه اسلام و دیگر مکاتب اثر مشترک سیدعلی میرموسوی و سید صادق حقیقت برای بیست و ششمین بار توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ کتاب “مبانی حقوق بشر” از دیدگاه اسلام و دیگر مکاتب اثر مشترک سیدعلی میرموسوی و سید صادق حقیقت برای بیست و ششمین بار به زیور طبع آراسته شد.

این کتاب در گروه فقه و حقوق اسلامی پژوهشکده نظام‌های اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی سامان یافته و تا کنون تعداد 42550 نسخه از این اثر چاپ شده است.

نظام‌های فکری، ارزش‌ها و هنجارهای خود را براساس تبیین موقعیت انسان در جهان هستی استوار می‌سازد. حقوق بشر نیز از نوع نگرش نظام‌ها نسبت به ماهیت بشر و نیازهای او تاثیر می‌پذیرد. جدال‌های فکری دوران رنسانس در مغرب زمین که با تحول روشن اندیشیدن و پژوهش همراه شد، افق‌های تازه‌ای را برای تفکر درباره انسان گشود و با نگرش جدید به انسان، جنبه‌های محسوس و مشهود حیات بشر را بر دیگر جنبه‌ها تقدم بخشید و اندیشمندان جهان غرب را به سوی قوانین بشری برای اداره حیات جمعی سوق داد و سرانجام در این جهت نهضتی شکل گرفت.

کتاب “مبانی حقوق بشر” از دیدگاه اسلام و دیگر مکاتب در چهار بخش به شرح زیر تشکیل شده است:

بخش اول: حقوق بشر از گذشته تا کنون؛ در این بخش، ضمن بررسی سیر تحول مفاهیم حقوق بشر در غرب از دوران یونان باستان تا زمان حاضر، همسو با مباحث آینده، اسناد حقوق بشر راشناسایی و مقایسه کرده، واکنش های انجام گرفته در برابر جهانی شدن آن ها بیان شده و در قسمت پایانی، امری بودن این اسناد را در عرصه روابط معاصر بین الملل تحلیل خواهد شد.

بخش دوم: اصول و مبانی نظری حقوق بشر در اسلام و غرب؛ هدف اصلی در این بخش ارائه تعاریفی از حقوق بشر و خاستگاه آن، نظریات اساسی درباره آن و مقایسه اش با دیدگاه اسلام در این باره می باشد. در این فصل، انسان مداری به عنوان مکتب فکری زیربنای حقوق بشر غرب تشریح، و ارتباط آن با اصول حاکم بر اسناد حقوق بشر تبیین می گردد.

بخش سوم: سنجش حقوق بشر اومانیستی و تطبیق آن با منابع اسلامی؛ در این بخش وجوه همسانی و ناهمسانی حقوق بشر در نظام فکری اسلام و مدرنیته بررسی می شود. پاره ای از این بخش به بیان وجوه اختلاف و اصول ناسازگاری حقوق بشر غرب با اسلام اختصاص دارد.

بخش چهارم: حقوق بشر از دیدگاه دیگر ادیان و مکاتب؛ در این بخش به شماری از مکتب های فکری و سیاسی که به نحوی منتقد حقوق بشر مدرن هستند اشاره شده است.این مکاتب عبارتند از: محافظه کاری، رمانتیسم، مارکسیسم، فاشیسم، اگزیستانسیالیسم، تأویل گرایی، پست مدرنیسم و جماعت گرایی.

چاپ بیست و ششم کتاب “مبانی حقوق بشر” از دیدگاه اسلام و دیگر مکاتب اثر مشترک آقایان سیدعلی میرموسوی و سید صادق حقیقت، با قیمت 30،۰۰۰ تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.