تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها
شماره : 7898
تاریخ : ۱۴ مهر, ۱۳۹۷ :: ۹:۴۸
تجلی ظرفیت‌های انقلاب در اربعین

عبدالملکی: اقتصادمقاومتی زمینه‌ساز ایجاد تمدن اسلامی است؛ اربعین یک فرصت استثنایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، مراسم گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه انقلاب روزهای پنج‌شنبه و جمعه در مسجد جمکران با حضور گروه زیادی برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه در این مراسم گفت: اصل زیارت و حرکت اربعین یک امر قدسی است که مورد تاکید اهل‌بیت(ع) بوده است؛ اهل‌بیت(ع) بنیانگذار این حرکت عظیم بوده‌اند. امام حسن عسکری(ع) در روایتی که علامات مؤمن را بر می‌شمرد بر زیارت اربعین تاکید می‌کنند؛ نفس زیارت امام حسین(ع) نیز جزو مستحبات مؤکد است و حتی می‌توان از این بحث وجوب کفایی را نیز می‌توانیم استفاده کنیم. زیارت اربعین، تعظیم شعائر الهی است؛ این مساله از سنن بزرگان و علما بوده است؛ مردم و شیعیان حاضر بودند که دست و پای خود را بدهند و امام را زیارت کنند؛ هیچ مرجعی در طول تاریخ فتوایی بر ضد این کار نداده است.

وی گفت: از جمله مولفه‌های مهم گفتمان انقلاب اسلامی، اصل توحید است؛ گفتمان انقلاب اسلامی توحید محور است؛ اصالت توحید و خدامحوری اساس گفتمان انقلاب اسلامی است. دنیای امروز، دنیای ماتریالیستی و مادی و اومانیستی است؛ اتحادیه اروپا یونان را به حسب کشت مازاد گندم مجبور کرد که گندم‌های خود را به‌رغم فقر مردم یونان به دریا بریزد. اصل دوم گفتمان انقلاب اسلامی، اصل ولایتمداری است؛ ولایت به معنی پیوند امام و امت است؛ ولایتمداری پیوند عمیق امام و امت است؛ هم و غم امام، خدمت به مردم و امت است و مردم و امت نیز در خدمت امام‌شان هستند. مقام معظم رهبری از محرومیت مردمی به شدت ناراحت هستند و از غم این مردم خواب در چشم ندارد و در مواقعی دستورات فقر زدایی لحظه‌به‌لحظه می‌دهند؛ یک نفر غیر از ایشان را می‌توانید بیابید که چنین حساسیتی روی مشکلات مردم داشته باشد؟ ولی رسانه‌های معاند سعی می‌کنند ایشان را خدشه‌دار کنند. دشمن می‌خواهد مشکلات را به رهبری نسبت بدهد؛ اگر ولایتمداری خدشه‌دار شود این پیوند نیز خدشه‌دار می‌شود و گفتمان انقلاب اسلامی نیز ویران می‌شود.

رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: اصل سوم گفتمان انقلاب، استکبار ستیزی است؛ پیش از انقلاب کارمند سیستم استکباری به فرمانده نیروی هوای ایران دستور داد که علیه ویتنام و به نفع آمریکا بجنگد و حتی شاه مملکت نیز خبر ندارد؛ به مدد انقلاب اسلامی ایران کل بشریت روحیه استکبار ستیزی پیدا کرده‌اند. اصل دیگر انقلاب اسلامی، مقاومت است؛ کل جهان عرب پیگیر جریان ناسیونالیست و سوسیالیسم عربی بودند ولی تنها 6 روز در مقابل اسراییل مقاومت کردند ولی امروز مردم مقاوم یمن، فلسطین و لبنان اسراییلی‌ها را به لرزه درآوردند. اوایل فعالیت حزب‌الله برخی این حزب را حزب المجانین می‌دانستند زیرا می‌گفتند فقط دیوانه‌ها هستند که فکر می‌کنند می‌توانند در مقابل اسراییل قدعلم کنند ولی امروز حزب‌الله اکثر پارلمان لبنان را به دست می‌گیرد.

وی افزود: استقلال و خودباوری از دیگر اصول گفتمان انقلاب اسلامی است؛ ملت ایران نسبت به رشد علم خودباور بوده‌اند؛ رتبه علمی ما از نازل‌ترین رتبه به 16‌رسید؛ تمام پیشرفت‌هایی که در کشور داشته‌ایم عمدتاً متعلق به نسل سوم انقلاب اسلامی است؛ باورداریم که نسل چهارم ما نیز از نسل سوم و دوم انقلابی‌تر خواهند بود؛ طبیعی است که ریزش‌هایی نیز وجود دارد ولی تمام این پیروزی‌ها متعلق به جریان نسل سوم بوده است.

حجت‌الاسلام خسروپناه گفت: عدالت‌خواهی در مقابل ظلم از دیگر اصول انقلاب است؛ باید ساختاری داشته باشیم که فساد کردن در آن محال باشد. نباید اجازه دهیم که در این شرایط اقتصادی عده‌ای زندگی لاکچری داشته باشند و این زندگی را فرهنگسازی کنند. اصل دیگر گفتمان انقلاب، وحدت است؛ وحدت مسلمین و انسان‌های عدالت‌گرا در دنیا منظور نظر ما در این مفهوم هستند. تمامی این اصول، مقدمه اصل تحقق تمدن نوین اسلامی است؛ این تمدن باید شکل بگیرد و شکل خواهد گرفت زیرا استعدادهای آن وجود دارد؛ سؤال این است که آیا این گفتمان ظرفیت‌هایی را در زمینه اربعین دارد؟ اربعین نماد و دال گفتمان انقلاب اسلامی است؛ به همین جهت عرض کردم که می‌توان فتوا داد که حرکت اربعین یک واجب کفایی است زیرا حفظ گفتمان انقلاب اسلامی یک واجب کفایی است. راهپیمایی اربعین نماد گفتمان انقلاب اسلامی است که در دنیا بی‌نظیر است؛ هیچ مذهب و دین و آیینی چون راهپیمایی اربعین گسترده نیست؛ به همین دلیل است که دشمن برای مانع تراشی در خصوص اربعین هزینه می‌کنند. یکی از اهداف تحریم اقتصادی آن است که مردمی که برای امام حسین(ع) خود میلیاردی هزینه می‌کنند کمتر هزینه کنند؛ هویت ما، حسین ابن علی(ع) است زیرا اگر هویت حسینی را از دست بدهیم هویت یزیدی پیدا می‌کنیم.

رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: چرا برخی از سلبریتی‌ها پیش از محرم با یک ادبیات زرق و برق خود می گویند چرا برای مجالس هزینه می‌کنید این هزینه‌ها را خرج فقرا کنید؛ آن‌ها میلیاردی در آنتالیا خوشگذرانی می‌کنند ولی در آنجا به فکر فقرا نیستند؛ میلیاردها تومان پول می‌گیرند تا در یک فیلم بازی می‌کنند و با گربه‌ها زندگی می‌کنند ؛این افراد قرار است الگوی جامعه ما باشند؟ امروزه برخی از این سلبریتی‌ها بلندگوی دشمن علیه اربعین شده‌اند زیرا می‌دانند که اربعین نماد حیات انقلاب اسلامی است؛ در این همایش عظیم، کودکان شیرخوار تا مردان و زنان هشتادساله حضور دارند و همه مردم دست به دست هم می‌دهند و به هم کمک و خدمت می‌کنند.

رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: نفس این جمعیت عظیم، پیام بزرگ مقاومت و وحدت و ولایتمداری و استکبار ستیزی است که باید آن را حفظ کرد. باید تلاش کنیم که غیر از حضور فردی افراد در این سفر زیارتی ارزشمند، هیئت‌ها و گروه‌های دسته‌جمعی داشته باشیم؛ حضور گسترده و جمعی گفتمان انقلاب اسلامی را تقویت می‌کنند.

خدمتگزاری به اربعین، خدمت به اسلام عاشورایی است

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام قمی گفت: خدمتگزاری واقعی به امام حسین(ع) و اربعین صرفاً از سر حاجت نیست بلکه نوکری در این ساحت یک افتخار است. خادم اربعین، عواطف و احساساتی برای سیدالشهدا(ع) دارد ولی همه کار او در این عرصه از سر احساس نیست؛ هویت، ژرف‌ترین عنصر باطنی افراد است؛ هویت است که عنصر وجودی محبان را شکل می‌دهد. نیازمند یک خوانش درونی و هویتی نسبت به خادمین اربعین هستیم؛ دغدغه‌مند بودن و مهربان بودن و خیر رساندن توصیف خادمان اربعین است ولی عمیق‌ترین خوانش نیست، اتفاقی باید‌ درون وجود خادمان رخ دهد که در آنجا باید به‌دنبال این توصیف گشت.

وی افزود: خوانش دیگری که باید از خادمی اربعین داشت، خوانش ماموریتی است؛ خادمان و زائران و بانیان باید خود را مبلغ بدانند؛ تبلیغ دارای دو وجه و خصلت است؛ نخستین ویژگی تبلیغ درست آن است که تبلیغ در باد نباشد و دوم اینکه ناشناس نباشد؛ خادمان، مأموریت و رسالت بزرگی به دوش می‌کشند و باید مقدمات آن را فراهم کنند؛ مأموریت خادمان اربعین، تبلیغ اسلام عاشورایی است. در سازمان تبلیغات تلاش داریم که این عرصه را مردمی کنیم؛ وظیفه ما خدمتگزاری و خادم بودن است و بر این اساس وظایف را تعریف خواهیم کرد؛ فعالیت‌های این سازمان تعریف شده است و در این عرصه یعنی عرصه خدمت به آستان قدسی اهل بیت(ع) با افتخار حاضریم. خادم اربعین و مبلغین اسلام عاشورایی دو روی یک سکه هستند؛ امام سجاد(ع) مروج اسلام عاشورایی است؛ همه ما وامدار امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) هستیم که با آن همه سختی عزت این مکتب را به عالم نشان دادند.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: توفیق خدمت به اربعین و رسالت تبلیغ اسلام عاشورایی از توفیق‌های بزرگ و الهی است و بنده و این سازمان را خادم خادمان امام حسین(ع) بدانید؛ با همه بضاعت‌های محدودی که وجود دارد در خدمت همه خادمان حضرت هستیم.

اربعین، فرصت طلایی تجلی اقتصاد مقاومتی است

دکتر حجت‌الله عبدالملکی به عنوان دیگر سخنران این گردهمایی گفت: اقتصادمقاومتی زمینه‌ساز ایجاد تمدن اسلامی است؛ اربعین یک فرصت استثنایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی است. هزار هزار میلیارد نقدینگی کشور در اختیار افراد ثروتمند و خاص است که تحولات را رقم می‌زنند؛ کل مردم ایران 400هزار میلیارد تومان سرمایه دارند؛ در حقیقت کل این سرمایه در اختیار 12هزار نفر است که باعث کمبود کالاها و نایاب شدن کالا می‌شوند. وقتی نگاه سوداگرانه که در فرهنگ اقتصادی ما وجود دارد حاکم می‌شود این سرمایه‌های مردمی در کنار همین سرمایه‌های خاص قرار می‌گیرد و این مشکلات را بیشتر می‌کند. در بسیاری از ملت‌های غربی که تفکر اسلامی هم ندارند چنین تفکر تجمیع گری در اقتصاد وجود ندارد؛ زیرا در این مدت شاهد بودیم که چگونه کالاها و میوه و... انبار شد و گرانی ایجاد کرد.

عبدالملکی بیان کرد: در چارچوب اقتصاد مقاومتی هر کسی به اندازه نیاز خود باید خرید کند؛ اقتصاد مقاومتی به ما اجازه نمی‌دهد پول خود را در بازار ارز و دلار سرمایه‌گذاری کنیم بلکه باید با ایجاد صندوق‌های حمایت‌های تولیدی از تولید و رشد سرمایه ملی حمایت کنیم. در این روزها می‌توانیم از ظرفیت محرم و صفر برای احیای روابط اقتصادی استفاده کنیم.

وی گفت: اربعین ظرفیتی عالی برای انتقال کلان آموزه‌های فرهنگی اقتصادی اسلام به مردم است؛ باید به مردم بگوییم که همه چیز ما پول نیست و نباید نگران باشیم که همه مردم با عدم فروش نفت از گرسنگی می‌میرند؛ احتکار خانگی خلاف اسلام است نباید بترسیم و دشمن را در طمع ورزی به ما حریص‌تر کنیم. نوع زندگی علمای ما بهترین الگوی عمل به اقتصاد مقاومتی است؛ اخلاص داشتن در مکتب خدا و اهل بیت(ع) ضد نگرانی نسبت به رزق آینده است؛ در این شرایط وظیفه داریم در کسوت فروشنده باشیم و نه خریدار؛ خریدار کسی است که به بازار نقدینگی تزریق می‌کند ولی فروشنده نقدینگی بازار را جمع می‌کند.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) افزود: باید برای 400 هزار میلیارد تومانی که در اختیار مردم است را مدیریت کنیم و اجازه ندهیم که به تورم‌زایی بینجامد؛ باید کمک کنیم که فرهنگ جامعه اربعینی به مردم منتقل شود. یکی از اصولی که می‌تواند ما را در این شرایط نجات دهد آن است که تا جایی که توان داریم نباید دلار بخریم؛ در سال‌95 تفاضای مردم برای اربعین 500 میلیون دلار بود و امسال به یک‌دهم مبدل شده است؛ باید تلاش کنیم که این سیر نزولی‌تر شود و اصلاً از این پول استفاده نکنیم و روی تبادل ریال و دینار تمرکز کنیم. در این سفر باید روی استفاده از کالاهای ایرانی و عراقی تکیه کنیم؛ خرید کالاهای ایرانی در عراق از مزیت‌هایی است که باید در این ایام فعال کنیم؛ خرید کالای ایرانی نسبت به خارجی به صرفه است.

وی گفت: معرفی کالاهای ایرانی در این سفر از جمله فعالیت‌هایی است که می‌توانیم در این مسیر انجام دهیم؛ می‌توانیم با تهیه یک لیست از کالاهایی که در شهر خود تولید می‌شود و ممکن است مورد استفاده عراقی‌ها قرار گیرد به استحضار عراقی‌ها برسانیم. درست است که شرایط اقتصادی کشور خوب نیست ولی کمک‌های مردمی در بخش‌های خیریه بیشتر شده است؛ در روایات بیان شده است که در موقع سختی و فقر صدقه بدهید زیرا این کار باعث  افزایش برکت می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: صبح نو

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.