تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها
شماره : 8317
تاریخ : ۵ آبان, ۱۳۹۷ :: ۱۶:۳۵
اربعین رجعت جامعه اسلامی است

آیت الله محسن اراکی گفت: اربعین امروز یک رجعت است همان گونه که انقلاب اسلامی آغاز این رجعت است؛ رجعت به سوی خانه علی بن ابی طالب علیهما السلام، یک رجعت موفق بود. امروز اربعین رجعت جامعه اسلامی است.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی که به منظور شرکت در راهپیمایی عظیم اربعین و حضور در میان خیل دلدادگان اباعبدالله الحسین علیه السلام در این کشور حضور پیدا کرده است، صبح امروز در «کنگره بین‌المللی لقاءالحسین علیه السلام» شرکت کرد.

وی در سخنان خود با اشاره به این مطلب که پدیده اربعین یک پدیده معمولی و یک زیارت معمولی از سیدالشهدا علیه السلام نیست و اختصاصی هم به جامعه عراق ندارد، گفت: امروز از همه جای دنیا به اینجا می‌آیند. من دو سه سال پیش، برای کنفرانسی در یکی از کشورها دعوت بودم. یک جوانی خیلی اطراف ما می‌آمد و مدام رفت‌وآمد می‌کرد. نه ما زبان او را می‌فهمیدیم و نه او زبان ما را می‌فهمید اما خیلی به ما محبت کرد. بعد خواست به ما بفهماند که من شیعه هستم؛ گفت: اربعین، کربلا. همین دو کلمه را گفت. بعد با یک اشاراتی به من فهماند که من در اربعین، کربلا بوده‌ام. از چچن!

آیت الله اراکی ادامه داد: چند روز پیش در اخبار می‌گفت که فقط از مرز آستارا بیش از شصت هزار نفر از همین کشورهای روسیه و داغستان و یک جاهایی که ما اصلاً نمی‌دانستیم که در آنجا هم شیعه وجود دارد وارد ایران شده‌اند. فقط شصت هزار نفر تا آن روز از مرز آستارا وارد ایران شدند تا برای اربعین به کربلا بروند. این حرکت، حرکتی اجتماعی است و نشان‌دهنده آن است که امروز ما در جامعه اسلامی شاهد یک تحول هستیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری با طرح این پرسش که این تحول از چیست و به چیست؟ عنوان کرد: مهم‌ترین اتفاقی که در جامعه اسلامی افتاده است بر سر این پیمان است؛ یعنی هر جامعه‌ای به این شکل است و این موضوع اختصاصی هم به جامعه اسلامی ندارد. این موضوع را من در مباحث فقه سیاسی عرض کرده‌ام؛ هر جامعه‌ای که بخواهد شکل بگیرد، مبتنی بر این دو میثاق شکل خواهد گرفت؛ یکی میثاق نصرت و یکی هم میثاق اطاعت است. اساساً تا وقتی میثاق نصرت و طاعت نباشد اصلاً جامعه شکل نمی‌گیرد.

عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم متذکر شد: آن کسانی که ایراد می‌گرفتند که ولایت‌فقیه به معنای ولایت در اموال و انفس است؛ ما هم در جواب گفتیم: مگر رهبران دیگر دنیا تصرف در اموال و انفس نمی‌کنند؟! مگر هر وقت خواستند مالیات نمی‌گیرند، مگر هر وقت بخواهند سرباز نمی‌گیرند؟ آیا این جز تصرف در اموال و انفس است؟ میثاق شکل‌دهنده یک جامعه است، جامعه‌ای که دارای حکومت مستقل است. لذا جامعه اسلامی با رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم وارد چنین میثاقی شد. در رابطه با این موضوع روایات بسیار زیادی داریم و بیشتر هم در منابع اهل سنت آمده و دارای چنین تعابیری است: «بايعنا رسول‏ اللّه صلى اللّه عليه و آله على السمع و الطاعة فى العسر و اليسر و المنشط و المكروه و على أثرة علينا و على أن لا ننازع الامر.» از اول که ما با رسول الله علیه صلی الله علیه و آله و سلم بیعت کردیم؛ یکی پیمان طاعت و یکی هم پیمان نصرت را بستیم. آیه «مِنَ الْمُؤْمِنينَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضى‏ نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْديلاً»  اشاره به همین پیمان دارد.

آیت الله اراکی با اشاره به اینکه یک پیمان‌شکنی در تاریخ اتفاق افتاده است، بیان داشت: اهمیت جریان کربلا هم بر همین اساس است، این نقطه عطف تاریخ جهان و اسلام  است؛ در جریان کربلا نقطه اوج پیمان‌شکنی جامعه اسلامی اتفاق افتاده است. در جریان کربلا رهبر تنها ماند و او را تحویل دشمنان خدا دادند. همه‌چیز رهبر به تاراج رفت. این پیمان‌شکنی است. و از آن روز به بعد چنین شد که در روایت آمده است: «لَمَّا ضُرِبَ الْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ علیه السلام بِالسَّيْفِ وَ سَقَطَ ثُمَّ ابْتَدَرُوا لِقَطْعِ رَأْسِهِ نَادَى مُنَادٍ مِنْ بُطْنَانِ الْعَرْشِ أَلَا أَيَّتُهَا الْأُمَّةُ الْمُتَحَيِّرَةُ الضَّالَّةُ بَعْدَ نَبِيِّهَا لَا وَفَّقَكُمُ اللَّهُ لِأَضْحًى وَ لَا فِطْرٍ»  یعنی وقتی سیدالشهدا علیه السلام کشته شد از قلب جهان هستی و از آن عرش الهی فریاد برآمد: از این به بعد شما هرگز دورهم جمع نخواهید شد و هیچ‌گاه عید واحدی نخواهید داشت و با همدیگر نماز عید نخواهید خواند. حالا هم مشاهده می‌کنیم که چنین اتفاقی افتاده است؛ معنای این حرف آن است که اتفاق بزرگی در جامعه اسلامی افتاده است؛ یعنی پیمان شکسته شد.

وی افزود: این روایت را هم مرحوم صدوق و هم حاکم نیشابوری در مستدرک خود نقل می‌کند و می‌فرماید: «هذا حديث صحيح الإسناد و لم يخرجاه.» روایت چنین است: «النّجوم أمان لأهل الأرض من الغرق و أهل بيتي أمان لأمّتي من الاختلاف، فإذا خالفتها قبيلة من العرب اختلفوا فصاروا حزب إبليس‏»  این پیمان‌شکنی منجر به تفرقه جامعه اسلامی و تفرقه هم منجر به ذلت جامعه اسلامی شد و ذلت هم که مشخص است. و همان شد که صدیقه زهرا سلام الله علیها در آن خطبه خود می‌فرماید: «وَ أَبْشِرُوا بِسَيْفٍ صَارِمٍ، وَ هَرْجٍ شَامِلٍ، وَ اسْتِبْدَادٍ مِنَ الظَّالِمِينَ، يَدَعُ فَيْئَكُمْ زَهِيداً، وَ جَمْعَكُمْ حَصِيداً» .

دبیرکل مجمع جهانی تقریب تاکید کرد: اربعین در امروز [یک رجعت است.] ما تاکنون رجعت‌های جزئی و بخشی داشتیم؛ انقلاب اسلامی آغاز این رجعت است؛ رجعت به سوی خانه علی بن ابی طالب علیهما السلام، یک رجعت موفق بود. امروز اربعین رجعت جامعه اسلامی است، رجعت و اعلام بازگشت است؛ همانی است که در قرآن کریم آمده است.

وی در پایان گفت: در مفاهیم قرآنی دو نوع رجعت به سوی خانه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم آمده است؛ یک رجعت این است: «وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلاَّ لِيُطاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحيماً» . اما رجعت دوم این است: «وَ إِذا جاءَكَ الَّذينَ يُؤْمِنُونَ بِآياتِنا فَقُلْ سَلامٌ عَلَيْكُمْ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلى‏ نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنْكُمْ سُوءاً بِجَهالَةٍ ثُمَّ تابَ مِنْ بَعْدِهِ وَ أَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَحيمٌ» . این رحمت مکتوب همان رحمتی است که «لِيُدْخِلَ اللَّهُ في‏ رَحْمَتِهِ» . این رحمت رحیمی است؛ «وَ كانَ بِالْمُؤْمِنينَ رَحيماً»  و این رحمتی است که از کانال ولایت نازل می‌شود. این رحمت، رحمت صاعد است نه رحمت نازل. این رحمتی است که «يَوْمَ نَحْشُرُ الْمُتَّقينَ إِلَى الرَّحْمنِ وَفْداً»  را درست می‌کند و نه «وَ نَسُوقُ الْمُجْرِمينَ إِلى‏ جَهَنَّمَ وِرْداً» . به سوی خدا دو نوع رجعت وجود دارد؛ رجعت وفدی و رجعت وردی. این کار رجعت وفدی درست می‌کند.

 انتهای پیام/
 منبع: حوزه

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.