تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, تاريخ
شماره : 8522
تاریخ : ۱۵ آبان, ۱۳۹۷ :: ۱۷:۲۰
جهان امروز، مشتاق و نیازمند صلابت نبوی و کرامت مجتبوی است

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: جهان امروز، بیش از هر زمان دیگر، مشتاق رایحه خوش محمدی و روی خوش حسنی است. جهان امروز، نیازمند صبر و صلابت نبوی و کرامت مجتبوی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و رئیس پژوهشکده عروةالوثقی در گفت‌وگویی با بیان اینکه وجود پیغمبر خاتم (ص) جامع جمیع مکارم اخلاق و مظهر لطایف ذوالجلال است، ابراز داشت: پیامبری که خداوند متعال جهان را به یمن او و عترت پاکش آفرید و نور او اول مخلوق خداوند است. نفس مبارکی که صاحب خلق عظیم و مظهر عظمت قرآن عظیم است: «کَانَ خُلُقُهُ الْقُرْآنَ».

رحلت خاتم الانبیاء (ص) بزرگ‌ترین مصیبت در جهان اسلام است

وی با اشاره به اینکه رحلت خاتم الانبیاء (ص) بزرگ‌ترین مصیبت در جهان اسلام است، افزود: مصیبتی که رشته اتصال آسمان و زمین را از هم گسست و رابطه خلق و خالق با وحی را از هم گسیخت. چنان که امیرالمؤمنین (ع) در رثای آن حضرت فرمود: «لَقَدِ انْقَطَعَ بِمَوْتِکَ مَا لَمْ یَنْقَطِعْ بِمَوْتِ غَیْرِکَ مِنَ النُّبُوَّةِ وَ الْإِنْبَاءِ وَ أَخْبَارِ السَّمَاءِ».

حجت‌الاسلام مختاری بیان داشت: امام باقر (ع) نیز در روایتی می‌فرماید: «مَنْ أُصِیبَ بِمُصِیبَةٍ فَلْیَذْکُرْ مُصَابَهُ بِالنَّبِیِّ فَإِنَّهُ مِنْ أَعْظَمِ الْمَصَائِبِ»، هر کس به مصیبتی گرفتار شد، پس مصیبت خود را نسبت به پیامبر (ص) به یاد آورد؛ زیرا آن مصیبت از بزرگ‏‌ترین مصیبت‏‌ها است‏.

بازار مدینه ۷ روز به خاطر شهادت امام حسن (ع) تعطیل شد

وی گفت:‌ شهادت امام حسن مجتبی (ع) به قدری بر جهان اسلام سنگین بود که هنگام شهادت آن حضرت بازار مدینه تا هفت روز تعطیل شد و برخی علمای بزرگ اهل سنت، شهادت حسن بن علی (ع) را نخستین خواری برای عرب خوانده‌اند.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: کریم اهل بیت (ع) یکی از اهل کساء و مصداق آیات تطهیر، اطعام، مودت و مباهله است. امام حسن (ع) ۲ بار کل دارایی‌اش را در راه خدا بخشید و ۳ بار نیمی از اموالش را به نیازمندان داد و بیش از ۲۰ مرتبه پیاده به حج مشرف شد.

ثقلین تبلور مرارت‌های تمام انبیاء الهی است

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه با اشاره به جایگاه «ثقلین» در اندیشه اسلامی تصریح کرد: ثقلین تبلور مرارت‌های تمام انبیاء الهی است که خدا آن دو گوهر را به امت آخر الزمان عنایت فرموده است. «قرآن» و «اهل بیت» عصاره تمام فیوضات ربانی هستند.

وی ادامه داد: علامه طباطبایی می‌فرماید: قرآن کریم موجود یگانه‌ای است که چشمه فیوضات است و بی‌تردید یک فرشته که منشأ خیرات و برکات است. قرآن یک موجود درک کننده و فعال است، چون وحی حی و زنده است، بنابراین، قرآن فرشته می‌باشد، زیرا فرشته همان موجود زنده، آگاه و فعالی است که واسطه میان خداوند و مخلوق می‌باشد.

ذوات معصومین (ع) یگانه باب ورود به معرفت الله هستند

حجت‌الاسلام مختاری اظهار داشت: از سوی دیگر، ذوات مقدس معصومین (ع) به ویژه وجود مبارک امام حسن مجتبی (ع) یگانه‌های روزگار هستند که واسطه فیض و منبع کرامت هستند. خاندان پاک رسالت، مصداق «راسخون» و «اهل ذکر» و «مطهرون» قرآن هستند که یگانه باب ورود به معرفت الله و اقیانوس با عظمت قرآن هستند. چرا که در بیت وحی متولد شده و از سرچشمه لایزال وحی الهی سیراب شده‌اند.

وی افزود: امروز که با عنایت خداوند متعال امت اسلامی، محب قرآن و اهل بیت رسول خدا و صحابه بزرگوار آن حضرت هستند، ظرفیت‌های زیادی برای همگرایی و همفکری درباره مسائل مرتبط با جهان اسلام وجود دارد. امروز، جهان اسلام نیازمند بازگشت مجدد به قرآن و تعالیم اهل بیت (ع) است.

جهان اسلام نیازمند خُلق محمدی و حلم حسنی است

رئیس پژوهشکده عروة الوثقی با اشاره به اینکه جهان اسلام نیازمند خُلق محمدی و حلم حسنی است، بیان داشت: جهان امروز، بیش از هر زمان دیگر، مشتاق رایحه خوش محمدی و روی خوش حسنی است. جهان امروز، نیازمند صبر و صلابت نبوی و کرامت مجتبوی است.

وی مجالس سوگواری اهل بیت (ع) را محلی برای تألیف قلوب و تجلی گاه وحدت مسلمانان دانست و گفت:‌ از این رو، در اوضاع نابسامان امروز که فتنه و درگیری، پیکره امت اسلامی را مجروح ساخته است، همگان، به ویژه علمای کشورهای اسلامی، باید منادی وحدت و تقریب مذاهب اسلامی باشند و اجازه ندهند تا آتش تفرقه، پیکره تنومند این شجره مبارکه را بیازارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.