به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ حجت الاسلام والمسلمین علی لونی الیگودرزی در گفتوگویی، با بیان این که حوزه، مبداء علوم اسلامی - انسانی است و حکومت اسلامی در ایران شکل گرفته است، گفت: به همین دلیل این حکومت به عنوان الگو برای سایر کشورها ارائه می شود.
این استاد حوزه ادامه داد: از سوی دیگر مکتب تشیع که اسلام اهل بیتی(ع) را عرضه می کند، طبیعی است که زبان انتقال می خواهد و یکی از آن زبان ماندگار، قلم است و قلم گاهی کتاب، اینترنت و ابزارهای دیگر مانند رسانه است.
عضو هئیت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه افزود: طبیعی است که در شرایط کنونی مشرب و سلایق گوناگون شده و شیوه پیام ها متفاوت است و همین امر می طلبد نوع قلم نسبت به گروه های مختلف و مشرب های مختلف تغییرکرده و قوت بیشتری به خود گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین لونی گفت: در این رابطه یکی از لوازم، قدرت بخشی در نظام تربیتی به طلاب است. این نظام تربیتی باید به گونه ای باشد که طلبه را تربیت کند و آنچه را که آموخته است به راحتی به قلم بکشد و متناسب با فهم های گوناگون و سلایق مختلف انتقال دهد.
این استاد حوزه عنوان کرد: قلم نسبت به سایر کارها دارای ویژگی خاص است. اگر هنر نمایشی و تئاتر موثر است چون تصویر و صدا دارد و بصری کار می کند.
وی با اشاره به راه اندازی کرسی های فقه جدید در حوزه افزود: اگر بگویم این کار ضرورت داشته، بسیار کار خوبی است که انجام گرفته است و برای کار آمد کردن فقه در عرصه های مختلف لازم است کرسی های فقه جدید برگزار شود.
حجت الاسلام والمسلمین لونی گفت: فقه شیعه بسیار غنی است و تلاش علمای بسیار برجسته در طول تاریخ بر پایه وحی و سنت بوده است. اگر این فقه را که قابلیت در عرصه های مختلف دارد، پاسخ گو نکنیم و در چند موضوع خاص فقه را زندانی کنیم، در واقع ظلم به فقه کرده ایم.
این استاد حوزه ادامه داد: اگر می خواهیم در خدمت فقه باشیم، باید این فقه را که همه ادعا داریم که می تواند پاسخ گو باشد، پاسخ گو کنیم و راهش این است فقه را در کنار علوم انسانی قرار دهیم تا علوم انسانی عرصه ها را نشان دهد و فقه حکم رانی کند از جمله این عرصه ها موضوع شناسی و تخصص است.
عضو هئیت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه افزود: جامعه شناسی، اقتصاد، صنعت، هوا فضا و دریا، مسائل خاص به شمار می روند و در همین رابطه متخصص، موضوع شناسی می کند، حال گاهی موضوع در مسائل علوم انسانی و گاهی در مسائل اقتصاد، زمین و دریا برده می شود.
حجت الاسلام والمسلمین لونی گفت: معتقدیم باید موضوعات علوم انسانی تخصصی شود تا فقه جواب دهد و اگر این تخصص براساس مبانی دینی شکل بگیرد، اولویت بندی موضوعات بر اساس مبانی دینی اسلامی می شود و دیگر نیازی نیست به سمت غربیها برویم و علوم انسانی را از آنها بگیریم و اولویت را برای جامعه به عنوان نیاز تعیین کند و ما تنها پاسخ دهیم.
وی ادامه داد: لازم است این رشته بندی کردن رشته ها و برگزاری کرسی های فقهنو یعنی برقرار کردن ارتباط بین گرایشات علوم انسانی و فقه، تا اولویت های موضوعی را هم که فقه باید پاسخ دهد، خود حوزه تعیین کند.
این استاد حوزه افزود: در عرصه علوم انسانی نیازمند کار جدی تر و قوی تر هستیم هنوز نسبت به نیازی که ادعای جهانی آن را داریم، فاصله زیاد است.
انتهای پیام/
منبع: حوزه