آیت الله محمود رجبی، قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، درباره خدمات و تأثیرات انقلاب بر رشد و گسترش فرهنگ اسلام خاطرنشان کرد: در آیات پایانی سوره فتح قرآن کریم دو تصویر امت اسلامی در تورات و انجیل را مطرح می کند.
وی افزود: قرآن در یک تصویر بیان می کند در امت اسلامی ولایت مداری، دلسوزی نسبت به یک دیگر، برابری، معنویت و... وجود دارد. در تصویر دیگر تأکید می کند اگر چنین امت و جامعه اسلامی شکل گیرد همانند بزر کاشته شده روز به روز رشد و نمو بیشتری پیدا می کند تا جایی که به خود کفایی رسیده و مؤمنان از این همه پیشرفت شگفت زده و دشمنان عصبانی می شوند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که انقلاب اسلامی توانسته است چنان پیشرفتی پیدا کند که مؤمنان از پیشرفت آن شگفت زده شده و چنین پیشرفت و شکوفایی را باور نمی کنند و دشمنان نیز از این همه پیشرفت ناراحت و عصبانیاند، خاطرنشان ساخت: انقلاب اسلامی مصداق بارزی از آیات پایانی سوره فتح است.
وی ادامه داد: طی 40 سال گذشته به قدری تحول و پیشرفت در کشور رخ داده که مایه شگفتی است و اگر کسی طی این 40 سال در کشور نبوده و اکنون به آن بازگشته باشد چنین پیشرفت و تحولی را باور نمی کند. چنین پیشرفتی در زمانی رخ داده که دشمنان از هیچ توطئه ای برای از بین بردن انقلاب اسلامی فروگذاری نکرده اند.
آیت الله رجبی با یادآوری این موضوع که پیشرفت های انقلاب اسلامی دشمنان را خشمگین کرده است، گفت: در انقلاب اسلامی برای رشد، تعمیق و توسعه فرهنگ دینی کارهای بسیاری صورت گرفت. برای نمونه تحقیقات حوزه های علمیه در عرصه دینی طی 40 سال گذشته به قدری فراوان است که کسی چنین موضوعی را باور نمی کند.
وی اضافه کرد: حوزه های علمیه طی 4 دهه انقلاب به قدری کادرسازی فرهنگی، دینی، علمی و... کرده اند که امروزه شاهدیم در مراکز و نهادهای مختلفی حوزویان به عنوان نمایندگان ولی فقیه حضور دارند. اگر اوایل انقلاب 100 مدیر فرهنگی، علمی و... از حوزه های علمیه درخواست می شد شاید 5 نفر بیشتر نمی توانست معرفی کند ولی اکنون به قدری کادرسازی صورت گرفته که طلاب و روحانیون در همه جا مشغول به فعالیت هستند. تمام این موفقیت ها زیر سایه انقلاب رخ داده و فرد از این همه پیشرفت و تحول تعجب می کند.
قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که در نظام آموزشی حوزه های علمیه نیز تحولات بسیاری رخ داده است، بیان کرد: پیش از انقلاب اسلامی در حوزه های علمیه مسائلی مانند علوم انسانی اسلامی، فقه معاصر، فقه حکومتی و... بدین شکل مطرح نبود.
وی ادامه داد: ما در این عرصه ها پژوهشگر، محقق، استاد و... نداشتیم. به فکرمان نمی رسید که در این عرصه ها باید نظریه پردازی کرد. ولی اکنون دهها مرکز در شهرهای قم، تهران، مشهد و... در چنین عرصه هایی کار می کنند.
آیت الله رجبی اذعان داشت: موضوع دیگر پیشرفت های حوزه های علمیه در عرصه مشاوره است. ما پیش از انقلاب اسلامی مشاوره چندانی نداشتیم و اگر هم بود تماماً مباحث غربی مطرح می شد. اکنون از سوی حوزویان مشاوره های دینی ارائه می شود. تمامی خدمات حوزه های علمیه که زیر سایه انقلاب رخ داده، سبب توسعه، تعمیق و پیشرفت فرهنگ دین شد.
وی یادآور شد: در گذشته برای حوزه های علمیه وظایفی مانند انتخاب مرجعیت، امامت جماعت و تبلیغ تعیین شده بود ولی اکنون وظایف مختلفی بر دوش روحانیت گذاشته شده و این ها از برکات انقلاب اسلامی است و در مقام عمل نیز آثار و برکات آن را شاهدیم.
این استاد حوزه در پایان سخنان خود تصریح کرد: اکنون در دانشگاه ها دروس معارف اسلامی خوانده می شود ولی پیش از انقلاب چنین موضوعاتی مطرح نبود. در سایه برکات انقلاب تألیف، تدریس، تدوین و... دروس معارفی دانشگاه ها صورت گرفته و اکنون مطالعه می شود.
انتهای پیام/