به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ سلسله نشست های احیای حیات طیبه اسلام با موضوع نقش حوزه علمیه در گام دوم انقلاب با عنایت به بیانیه رهبر معظم انقلاب در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شامگاه چهارشنبه به همت مؤسسه فقه تخصصی احیای حیات طیبه اسلام با همکاری مرکز پژوهش های مسجد جمکران در سالن جلسات مرکز پژوهش های مسجد جمکران برگزار شد.
در آغاز این نشست علمی حجت الاسلام والمسمین ایزدهی عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به هدف از برگزاری این نشست گفت: در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی آنهایی که به بقای انقلاب میل نداشتند تلاش کردند این انقلاب به چهل سالگی نرسد زیرا چهل سالگی ایام بلوغ، رشادت و عقلانیت است.
وی ادامه داد: عده ای گمان کردند پس از گذشت چهل سال از انقلاب کارشان تمام شده است اما رهبر معظم انقلاب با انتشار بیانیه خود بیان کردند انقلاب اسلامی پروژه ای نیست که با تصویب قانون اساسی تمام شود بلکه پروسه ای است که از سال 58 شروع شده و انجام آن به ظهور امام زمان(عج) منجر می شود.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اظهارکرد: بحث مد نظر ما در این نشست این است که حوزه علمیه در گام نخست تحولات شگرفی داشته است اما در گام دوم چه اتفاقی می خواهد برای حوزه علمیه رخ دهد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانیه خود به بحث تمدن نوین اسلامی اشاره می کنند که باید فراگیر شود؛ زمانی که تمدن گفته می شود، یعنی باید همه جوامع را شامل شود که این تمدن نیز باید از آموزه های دین اسلام خارج شود چنانکه تمدن غرب از میان آموزه های غربی خارج شده است بنابراین در گام دوم انقلاب حوزه علمیه باید چه فعالیت هایی انجام دهد؟ راهبرد حوزه علمیه چه باید باشد؟.
در ادامه حجت الاسلام والمسمین مهاجرنیا با اشاره به فرازهایی از بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب گفت: انقلاب اسلامی ما برخاسته از درون دین است. یعنی دین آن را به وجود آورده و برایش برنامه ریزی و تئوری ریزی کرده است.
وی افزود: اصل دین و سیاست از اصول انقلاب است و همواره تلاش شده این دو هویت با یک دیگر همگرایی داشته باشند. هر چند دین و سیاست در جاهایی با یک دیگر واگرایی داشته اند ولی باید دانست به لحاظ حقوقی و قانونی این دو هویت دو بال اصلی انقلاب هستند که اگر هر کدام آسیب ببیند هویت انقلاب آسیب می بیند.
عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تأکید بر این که اگر هویت دینی و یا هویت سیاسی انقلاب آسیب ببیند در حقیقت هویت انقلاب، آسیب دیده است، عنوان کرد: این دو هویت و پدیده را باید در ظرف زمان و مکان مورد بررسی قرار داد. یعنی باید از لحاظ داخلی و خارجی مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: وقتی دیانت و سیاست انقلاب اسلامی را طی ۴۰ سال گذشته می نگریم می بینیم به سبب چالش ها، دشمنی ها و مشکلات داخلی و خارجی دارای رشد و افول بود. هدف اصلی، همگرایی میان دین و سیاست بوده است ولی به سبب دشمنی های داخلی و خارجی در بخش هایی نیز واگرایی رخ داد. یعنی در جاهایی مسائل با دین و در جاهایی نیز با سیاست سازگار نبود.
حجتالاسلام مهاجرنیا با یادآوری این موضوع که مطرح شدن مسائلی مانند دولت دینی یا دین دولتی نشانگر آن است که در جاهایی میان دین و سیاست سازگاری خوبی رخ نداده است، گفت: در مجموع می توان گفت که پس از گذشت ۴۰ سال انقلاب توانسته اصالت دینی خود را حفظ کرده و رویکرد آن نیز اسلام سیاسی باشد. همین دو هویت و اصالت نیز سبب ماندگاری آن شد.
وی اضافه کرد: امروزه حتی دشمنان نیز بر وجود اصالت دینی و اسلام سیاسی انقلاب اعتراف می کنند. برای نمونه رییس جمهور آمریکا اخیراً گفته «طی ۴۰ سال گذشته ایران بزرگترین خطر برای ما و غرب بود.» وقتی دشمنان چنین سخنانی را بر زبان می آورند می توان نتیجه گرفت که اصالت دینی و اسلام سیاسی ما حفظ شد.
این استاد حوزه تصریح کرد: آیا اگر تنها به دین و یا تنها به سیاست کار داشتیم، دشمنان ما را بزرگترین خطر می دانستند؟ تنها به سیاست کار داشتیم مانند سایر کشورها مطیع آنها شده و خطری برایشان نداشتیم و اگر تنها به دین کار داشتیم مانند گروه تروریستی داعش می شدیم که نه برای خود و نه برای دیگران هیچ سود و منفعتی ندارد و عاقبت آن نیز از بین رفتن است.
این محقق ادامه داد: اعتراف دشمنان نشان می دهد ما اصالت و هویت دینی و سیاسی خود را حفظ کرده ایم. امروزه جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین برند مبارزه با استکبار، استعمار، استبداد و… شناخته می شود و دیگران از آن الگو برداری می کنند.
حجت الاسلام مهاجرنیا با اشاره به فرازهایی از بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب در این بیانیه به گام اول نیز اشاره می کنند بطوریکه چنین برداشت می شود که تفسیر گام اول بیش از گام دوم است متنهی هدف، گام دوم است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی افزود: معظم له در آغاز بیانیه خود می گویند هیچ ملتی چهل سال پای انقلاب نمی ایستد؛ این مسئله مهم و اساسی است که رهبر معظم انقلاب این نکته را جدی می دانند که مردم پس از گذشت چهل سال انقلاب باز هم خود را انقلابی می دانند در حالی که سایر انقلاب ها پس از تبدیل کردن ایده ها به قانون تمام می شوند.
وی بیان کرد: پیام مقام معظم رهبری باید نقطه به نقطه تحلیل و تفسیر شود و برای این گام مهم برنامه ریزی شود.
انتهای پیام/
منبع: رسا