به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیتالله عباس کعبی، عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری عصر روز گذشته هشتم اسفند ماه در همایش «نقش حوزه در گام دوم انقلاب» در قم، با بیان اینکه کارگروه ها و همایش های علمی در نقش حوزه در زمینه منشور روحانیت باید در برنامه های حوزه گنجانده شود، گفت: نقش حوزه در پیشبرد اهداف منشور روحانیت در حوزه های علمیه باید تبیین شود.
وی ادامه داد: رابطه روحانیت با نظام باید منظم تر و جدی تر شده و تفکیک وظایف شکل گیرد؛ بالندگی نظام حداقل واجبی است که بر روی دوش حوزه های علمیه قرار گرفته است.
آیت الله کعبی خاطرنشان کرد: شناخت، تفسیر و تبیین اسلام ناب محمدی بر پایه مکتب اهل بیت(ع)، حفظ و دفاع از اسلام ناب و مکتب اهل بیت(ع)، مقابله با نفوذ، تخریب و تحریف و اسلام زدایی از طریق علمای مجتهد، روزآمد، بصیر، شجاع و با غیرت، هدایت و راهنمایی آحاد جامعه و ارائه نقشه راه سعادت در عرصه های فردی و اجتماعی از طریق تربیت مبلغان حرفه ای در رشته های گوناگون، شناخت دشمنان اسلام و ایادی آن ها و مبارزه علمی و عملی با آن ها و بیدارگری اسلامی را می توان از جمله وظایف حوزه علمیه در تحقق گام دوم انقلاب برشمرد.
عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: احیا و توانمندی مسلمانان و مبارزه با عقب ماندگی امت اسلام از طریق ارائه دادن طرح در رابطه با پیشرفت و عدالت اجتماعی، تقویت وحدت، برادری، مودت و رحمت در میان آحاد جامعه، مبارزه با طواغیت و زدودن موانع اجرایی دین در جامعه و تلاش برای اقامه حکم الله و ساخت جامعه اسلامی و دعوت به دین و گام برداشتن در راستای تمدن اسلامی، کاستن از آلام بشری، مردم داری، مدارا و محبت و احسان و جذب حداکثری و صلح و وفاق اجتماعی و تلاش برای متدن کردن افراد جامعه و ترویج فرهنگ انتظار مهدویت، نیز از دیگر وظایف مهم حوزه و روحانیت در گام دوم انقلاب اسلامی است؛ نقش حوزه در فعالیت های بشر دوستانه مورد غفلت واقع شده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: روحانیت با تخریب، تضعیف، شایعه سازی، سناریوسازی، نفوذ، شکاف، تفرقه و چنددستگی و خنثی سازی کار روحانیت توسط سرویس های جاسوسی مواجه است، بنابراین باید تبیین نقش ها و رسالت های روحانیت مورد توجه باشد و بنابر فرموده امام راحل نباید نقش تاریخی روحانیت مورد غفلت واقع شود.
وی ادامه داد: حوزه در عین اقتدار مظلوم و در عین مظلومیت در حال پیشرفت است، بنابراین دشمن می خواهند روحانیت حاضر در صحنه را منزوی و آن دسته از روحانیت که منزوی مسلک هستند را در حوزه فعال کنند تا اقدامات روحانیت فعال را با مانع مواجه کند؛ نقش حوزه در تحقق گام دوم انقلاب زیربنایی، اساسی و محوری است به گونه ای که گام دوم انقلاب بدون تحول حوزه و حضور فعال روحانیت بسیار سخت خواهد بود.
آیت الله کعبی موتور محرک تحقق گام دوم انقلاب را نسل جوان مؤمن، انقلابی، فاضل و توانای حوزوی دانست و گفت: نقش حوزه و روحانیت در بخشی از اولویت های بیانیه گام دوم انقلاب منحصر به فرد است؛ حوزه مواردی همچون معنویت و اخلاق، تحقق عدالت و مبارزه با فساد و سبک زندگی اسلامی نقش مستقیم دارد و باید به صورت ویژه ایفای نقش کند؛ تعمیق علمی و پژوهشی، مرزبندی با دشمن و رعایت اصل عزت، حکمت و مصلحت، کادرسازی، اسلامی سازی علوم، عملیاتی کردن سند تحول آموزش و پرورش و تلاش برای تربیت نسلی مؤمن و انقلابی و کارآمد باید مورد توجه حوزه های علمیه قرار گیرد.
عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه بدون حضور جوانان فاضل و اندیشمند حوزوی گام دوم انقلاب بسیار دشوار خواهد بود، اظهار داشت: هم افزایی مؤسسات آموزشی، پژوهشی و تبلیغی در تولید علم متناسب با نیازهای جامعه و با درک مسائل روز باید از سوی حوزه های علمیه رقم بخورد.
وی با ابراز نگرانی از فرصت سوزی در زمینه استفاده از ظرفیت های حوزه های علمیه در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی افزود: مقابله با روحانی نماها، مقدس مآب ها و متحجران و نفوذیان باید مورد توجه حوزیان بوده و نظام اسلامی با هدایت، حمایت و مرجعیت و بزرگان باید به حوزه در این راستا کمک کند تا فرصت های حوزه از دست نرود.
آیت الله کعبی به اصل دوم قانون اساسی اشاره کرد و با بیان اینکه مبانی نظام اقتضا می کند که حوزه در خط مقدم اجرایی سازی گام دوم انقلاب قرار داشته باشد، تأکید کرد: حضور اجتهادی، فقهی و عالمانه حوزه در عرصه های گوناگون برای مدیریت نظام از الزامات فقهی گام دوم انقلاب است؛ امروز الزامات فقهی گام دوم باید در حوزه ها تبیین و تدریس شود.
وی با بیان اینکه باید با استفاده از علوم و فنون و تجارب پیشرفته بشری، مرزهای دانش و پژوهش را فتح کرده و به قله برسیم، افزود: نفی ستم پذیری و سلطه پذیری و مبارزه با قدرت های استکباری از الزامات تمدن سازی اسلامی است؛ انقلاب اسلامی علیرغم گمان های باطل تمدن غرب توانست عقلانیت و معنویت، آزادی و عدالت، بندگی خدا و مسؤولیت انسان، تولید و تلاش و تکاپو و به روز کردن سرمایه های انسانی تمدن نوین اسلامی را بر پایه علم و ایمان کنار یکدیگر جمع کند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری یکی دیگر از الزامات گام دوم انقلاب را هماهنگی حوزه و دانشگاه دانست و گفت: امروز ما در عرصه های علمی پیشرفت داشتیم و از دیدگاه ایمانی در سطح مناسکی و شعائری نیز در سطح مناسبی قرار داریم، اما عمق ایمان و اخلاق و معنویت باید در جامعه بر پایه معنویت دینی ریخته شود و این مهم وظیفه حوزه است؛ حوزه امروز باید جامعه را بر مدار ایمان بسازد و سبک زندگی اسلامی را ترویج کند تا تلفیق ماهرانه باور و ایمان اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه مقاومت و اقتدار دفاعی بازدارنده کشور با جهش افتخار آمیزی در راستای حرکت در تمدن اسلامی تحقق یافته است، یادآور شد: با پرچمداری رهبر معظم انقلاب در زمینه علمی و پژوهشی نیز گام های خوبی در کشور برداشته شده است، اما همسوی با این موارد به پیشرفت معنوی و تحول معرفتی نیز نیاز داریم که تحقق این مهم مأموریت حوزه است.
آیت الله کعبی تأکید کرد: امروز وظیفه حوزه علمیه کمک به اداره نظام در چارچوب فقه و حضور در مسؤولیت های عالی نظام برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است.
انتهای پیام/
منبع: رسا