تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها
شماره : 10474
تاریخ : ۱۶ اسفند, ۱۳۹۷ :: ۱۶:۴۹
آیت الله علیرضا اعرافی آیت الله علیرضا اعرافی، در سومین اجلاسیه کمیسیون های تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان فرمودند: آینده حوزه علمیه نیازمند شناخت دستاوردها و برطرف کردن کاستی‌هاست مدیرحوزه های علمیه گفت: ما در حوزه آینده نیازمند شناخت و تحلیل داشته ها، آگاهی از کاستی ها و پارامترهایی موثر در تحول حوزه هستیم.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه در سومین اجلاسیه کمیسیون های تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان با موضوع حوزه و آینده که امروز در تالار قدس کتابخانه حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: حوزه علمیه در عین این که دستاوردهای عظیمی را رقم زده است، دارای خلأهایی است که ما را به حرکت فرا می خواند.

آیت الله اعرافی افزود: برای بررسی عملکرد و ارزیابی حوزه علمیه هم بسنده کردن به وضع موجود و هم نادیده انگاری خلأها رویکرد ناصوابی است.

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به دستاوردهای حوزه های علمیه، ابراز کرد: در محورهای توسعه های زیرساختی، آموزش، آموزش مرتبط با تربیت بانوان، پژوهش، فن آوری، بین الملل، هنری و رسانه ای، ساختار مدیریتی و خدمات نسبت به قبل از انقلاب پیشرفت گسترده ای داشته ایم.

وی تصریح کرد: طراحی بیش از 200 رشته، گسترش رشته ها، فن آوری آموزشی، توسعه منابع آموزشی و سطوح عالی از جمله فعالیت ها در بخش آموزش است همچنین دارای حجم گسترده کتاب، پایان نامه، مجله و غیره در بخش پژوهشی هستیم.

آیت الله اعرافی ادامه داد: حوزه فن آوری و آموزش مرتبط با تربیت بانوان و خدمات از جمله حوزه های جدیدی است که در حوزه علمیه سابقه نداشته است همچنین فعالیت حوزه علمیه در عرصه بین الملل در قبل از انقلاب محدود به چند کشور بود اما امروز با فعالیت جامعه المصطفی با بیش از 100 کشور در ارتباط هستیم.

مدیر حوزه های علمیه در ادامه به ضعف های حوزه علمیه اشاره و خاطرنشان کرد: ضعف رویکرد راهبری و کلان و داشتن تئوری تحول، ضعف رویکرد تمدنی و کلان به دانش های حوزه، ضعف نقشه تعاملی با دیگر کنشگرهای عرصه علم مانند دانشگاه و نبود نقشه جامع برای توسعه مرزهای حوزه علمیه و دانش از جمله کاستی های جدی است که در حوزه علمیه با آن ها روبرو هستیم که برای برنامه ریزی کلان و آینده نگری موثر در خور تأمل است.

وی به آزادی انتخاب برای استاد و طلبه در حوزه علمیه تأکید و ابراز کرد: ما در نظام سنتی حوزه علمیه آزادی هایی داشته ایم که در پرتو آن انسان های بزرگ تربیت شدند البته آزادی به معنای بدون هدایت و نظارت نیست بلکه اگر تنوع و انتخاب را با شیوه های نو و هوشمندانه توسعه دهیم به نیازها جواب داده ایم حال آن که امروز مراکز علمی دنیا به سمت روش سنتی ما گرایش پیدا کرده و ما به سمت روش قبلی این مراکز سوق یافته ایم.

آیت الله اعرافی ادامه داد: ما در آینده حوزه نیازمند این هستیم که داشته ها را شناخته، تحلیل دقیق داشته باشیم و با دقت کامل به کاستی ها و پارامترهایی که در تحول حوزه تأثیر دارد، آگاه باشیم.

وی با بیان این که اندیشه اسلامی اندیشه تمدنی بوده و در همه قلمروهای بشر سایه افکنده است، گفت: ما در فضای غبارآلود حرکت می کنیم و اقدام نادرست ما بنیادهای زیادی را متزلزل می کند بنابراین باید از ولی عصر(عج) مدد بجوییم تا این فضای غبارآلود ما را از طراحی نظام های موثر و پاسخگویی به جامعه اسلامی باز ندارد.

انتهای پیام/

منبع: رسا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.