به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزه های علمیه هفتهی گذشته شاهد رویدادهای مختلف فرهنگی، دینی، اجتماعی، سیاسی و... بود که در ادامه مهم ترین آن ها تقدیم حضورتان می گردد.
رهبر معظم انقلاب با تأکید بر انقلابی ماندن حوزه های علمیه گفتند: طلبه، استاد و مرجع ما اگر معتقد به این تحول عظیم یعنی انقلاب بود، به درد کشور خواهد خورد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی را به ریاست قوه قضائیه منصوب کردند.
اجتماع عظیم علما، اساتید و طلاب حوزه علمیه قم در لبیک به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز در مدرسه فیضیه برگزار شد.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی گفت: در زمینه احیای موقوفات حوزوی هم باید تلاش بیشتری صورت بگیرد زیرا حوزهها موجب نشر معارف دینی میشوند و نفع آنها به جامعه میرسد.
این مفسر قرآن تصریح کرد: در گام دوم و در گام های بعدی انقلاب، وظیفه داریم خطرهایی که متوجه نظام و انقلاب است را بررسی کنیم.
حضرت آیت الله نوری همدانی بیان کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب، مباحث ارزشمند ابعاد و احتیاجات آینده اقتصادی، سیاسی، علمی، فرهنگی، و مذهبی کشور مورد عنایت قرار گرفتهاست که هریک از این مسائل نیازمند به ساعتها کار علمی از سوی نخبگان و متخصصان میباشد.
این مرجع تقلید عنوان کرد: در بعضی از جلسات، برخی از افراد کم اطلاع یا بی اطلاع به شورای عالی حوزه اهانت کردند؛ توجه داشته باشید شورای عالی حوزه منتخب مراجع و رهبری است؛ اگر کسی به آنها اهانتی کرده و مطلب خلافی بگوید، به مراجع و رهبر بزرگوار انقلاب توهین کرده است.
حضرت آیت الله سبحانی وظیفه اصلی مجلس را قانون گذاری صحیح و رسیدگی به وضعیت معیشت مردم دانست، گفت: مسائل دینی باید به فقها و علما واگذار شود.
حضرت آیت الله علوی گرگانی با بیان این که مدیران کمیته امداد باید فراتر از وظایف خود تلاش کنند، بر دلسوزی مسؤولان نسبت به مردم و زیردستان تأکید کرد.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: اگر درمشکلات و تحریم ها امید و دل به بیگانگان دادیم که آنها تحریم ها را رفع خواهند کرد، گرفتار خواهیم شد.
رئیس قوه قضائیه گفت: در طی ۱۰ سال گذشته برای دفاع از استقلال و اقتدار دستگاه قضایی به معنای دقیق کلمه، جنگیدم. عده ای که فکر می کردند باید مقابل اقتدار دستگاه قضایی بایستند، کارهای عجیب و غریبی کردند و افتخار می کنم که امروز، قوه قضائیه استقلال و اقتدار خود را بیش از پیش به دست آورده و تابع هیچ کسی نیست.
حضرت آیت الله مظاهری گفت: اگر انسان به مقدّرات الهي، راضي باشد، به مقامهاي والايي در دنيا و آخرت دست مييابد و پاداش فراواني خواهد برد.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: رشد علمی طلاب برای ما یک آرمان بوده و اعضای شورای عالی حوزه خود را خادمان طلاب میدانند و مبادا کسانی بخواهند بین این مجموعه اختلاف ایجاد کنند.
مدیر حوزه های علمیه کشور در اولین کنفراس تربیت دینی در ادیان ابراهیمی، با تاکید بر ضرورت پایه ریزی نظام تربیت دینی مبتنی بر ادیان، گفت: انقلاب اسلامی در گام دوم می تواند تعلیم و تربیت را با بهره گیری از آموزه های دینی در عرصه ملی و بین المللی گسترش دهد.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: امروز خط امام را باید از راه مقام معظم رهبری دنبال کنیم؛ هرکس میخواهد تجلی و استقامت و استکبارستیزی امام را ببیند یکجا در مقام معظم رهبری مشاهده کند.
دبیر دوم شورای عالی حوزه های علمیه گفت: جشنواره رسید و اکنون در دهمین دوره این جشنواره بیش از ۲۲ هزار اثر به جشنواره رسیده است و این به معنی افزایش ۲۰ هزار اثر نسبت به نخستین دوره است.
حجتالاسلام والمسلمین مهاجرنیا با بیان این که در رویکرد قرآنی حزبالله همیشه پیروز است؛ هرچند در اقلیت باشند،گفت: مهم ترین فلسفه تحزب در اسلام، کمک به گسترش ارزش های انسانی و الهی در جامعه اسلامی است.
این خطیب حوزوی تأکید کرد: سازمان اوقاف می تواند برای تقویت حوزه برای انجام بهتر رسالت های تبلیغی، مبارزه با آسیب های اجتماع و آموزش مبلغین نقش مهمی ایفاء کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر لزوم تشکیل اتاق فکر از سوی نخبگان حوزوی و دانشگاهی به منظور بررسی و تبیین دقیق و علمی بیانیه گام دوم انقلاب تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور، در اختتامیه هشتمین جشنواره علامه حلی(ره) تهران گفت: در بیانیه دوم رهبر معظم انقلاب بر توسعه علم و دانش که با پژوهش به دست می آید تاکید فراوان شده است لذا حوزه اگر می خواهد در دور دوم انقلاب نقشی اثرگذار داشته باشد باید پژوهش را شیوه کار خود قرار بدهد.
حجت الاسلام کشوری گفت: اگر آموزش نظام سازی در حوزه های علمیه جدی گرفته شود می توانیم یک دهه آینده، حوزه علمیه بالنده تر از وضعیت فعلی در اختیار داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین میر معزی خاطرنشان کرد: ۲۲هزار اثر از مقالات، پایان نامه، کتاب و ... به دبیرخانه دهمین جشنواره علامه حلی ارسال شده است. با این که ارتقای خوبی داشته است ولی هدف غایی که با شعار «هر طلبه یک اثر» خواهد بود، هنوز محقق نشده است.
حجت الاسلام و المسلمین قمی با بیان این که ایده پردازی و اجتماعی شدن امر به معروف مهم است، گفت: در این راستا می توان از جوانان خلاّق حوزه و دانشگاه کمک گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از مطالب، مقالات و کتاب هایی که در حوزه های علمیه به چاپ می رسد، همتراز با نیازهای روز اجتماعی نیست؛ باید طلاب نوشته های خود را به سمت گره گشایی از مشکلات معرفتی و اجتماعی جامعه و پاسخ به عطش های معنوی جامعه سوق دهند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی در ششمین مجمع دبیران شوراهای امر به معروف و نهی ازمنکر دستگاه های اجرایی کشور و تشکل های مردمی، با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر پایه و ستون دین است، گفت: این فریضه الهی سابقه تاریخی در ادیان گذشته دارد.
مسئول دفتر قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه های علمیه از برگزاری مرحله نهایی هشتمین دوره مسابقات قرآن و حدیث حوزه، روزهای ۲۳ و ۲۴ اسفندماه، در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) کرمانشاه خبر داد.
نشست علمی «واکاوی علل سیاسی عقبماندگی جهان اسلام از منظر امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)»، به همت گروه اندیشه سیاسی و انقلاب اسلامی پژوهشکده علوم انسانی پژوهشگاه بینالمللی المصطفی برگزار شد.
انتهای پیام/