تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها
شماره : 10682
تاریخ : ۱۱ فروردین, ۱۳۹۸ :: ۱۵:۳۹
 آیت الله علیرضا اعرافی  آیت الله علیرضا اعرافی در بازدید از مدرسه علمیه جهانگیرخان قم، با اشاره به شأن و منزلت ماه‌های رجب، شعبان و رمضان تصریح کرد: طلاب در عرصه تبلیغ به گونه‌ای زندگی کنند که از خود غافل نشوند/ ضرورت ورود طلاب در عرصه تبیین و تحلیل ادوار تاریخی حوزه یکی از آسیب‌های مهم اخلاقی، غفلت کردن انسان از خود است؛ طلاب در عرصه تبلیغی باید به شکلی زندگی کنند که از خود غافل نشوند؛ این خلاء یک خلاء مهم روانشناسی در حوزه تبلیغ است.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه کشور روز گذشته در بازدید از مدرسه علمیه جهانگیرخان قم، با اشاره به شأن و منزلت ماه‌های رجب، شعبان و رمضان تصریح کرد: ماه رجب و شعبان دارای ارزش ذاتی هستند؛ ماه رجب آغازگر یک دوره مقدماتی برای ورود در اردوگاه بزرگ و نورانی ماه مبارک رمضان است و به عنوان ظرف نورانی در مسیر حرکت در مسیر اخلاق و تعالی روحی و اخلاقی می باشد.

آیت الله اعرافی در ادامه افزود: تعالیمی که در کتب مقدس دینی ما بیان شده از این جهت است که انسان همه زندگی خود را محو در اطاعت خدا کند؛ انسان باید فقر خودآگاه خود را با نگاه توحیدی مصروف کند؛ مبدأ این نگاه توحیدی در قرآن است که در شرح ائمه ما وارد شده است؛ طلاب باید ادعیه ماه رجب را حفظ کنند و این مضامین را درک کنند.

وی گفت: مطالعه صرف و نحو و فقه و اصول یک بخش از کار طلبگی است ولی طلاب باید با این ادعیه زندگی کنند و عشق بورزند؛ این ادعیه کوتاه ماه رجب باید مورد توجه طلاب باشد؛ طلاب باید در سن جوانی این حال و صفای باطنی و توحیدی را پیدا کنند که اگر این حال ایجاد شد طلاب خط شکن و پیشرویی را پرورش خواهد کرد.

امام جمعه قم افزود: خورشیدها و ستارگان فروزان تاریخ حوزه های علمیه در همین بستر شکل گرفته اند؛ یکی از آسیب های مهم اخلاقی، غفلت کردن انسان از خود است؛ طلاب در عرصه تبلیغی باید به شکلی زندگی کنند که از خود غافل نشوند؛ این خلاء یک خلاء مهم روانشناسی در حوزه تبلیغ است.

مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: ممکن است یک مبلغ به شکلی از خود غافل شود که در یک شب قدر در پنج مجلس وعظ و خطابه و قرآن به سر گرفتن حضور یابد ولی وقتی برای خود سازی خود نگذارد؛ نهج البلاغه باید کتاب همراه همیشگی طلاب باشد زیرا آثار آن بیش از مجموع چند روایت است؛ این کتاب با تاروپود انسان بازی می کند.

آیت الله اعرافی اظهارکرد: تمام علوم و دانش های بزرگ تولید شده در تمدن اسلامی در پناه همین حوزه شکل گرفته است؛ در گذشته حوزه در علوم مختلف وارد می شد ولی این مساله در یک صد سال اخیر متفاوت شده است.

وی گفت: در کشورهای غربی و در دانشگاه های بزرگ دانشجویان پس از ورود به این مرکز علمی حس می کنند که وارد یک دانشگاه با تاریخ بزرگ شده اند و خود را در این فضا تعریف می کنند؛ موسوعه جامع برای ترسیم و تدوین و تحلیل تاریخ حوزه های علمیه مورد نیاز است که بنده نیز به شدت به دنبال تولید این اثر فاخر هستم.

مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: تبیین و تحلیل و مشخص کردن ادوار تاریخی بسیار مهم است و به همین دلیل طلاب باید در این عرصه وارد شوند؛ البته مجموعه هایی به شکل پراکنده وجود دارد ولی حس تعلق به این تاریخ برجسته و شناخت قوت ها و ضعف ها بسیار مهم است.

وی افزود: انسان در کودکی، برنامه ریز و صاحب اختیار نیست ولی وقتی انسان به دهه دوم زندگی وارد می شود می تواند ساختار زندگی و اخلاق خود را مدیریت و معماری می کند؛ انسان باید صاحب اختیار و مدیر خویش باشد تا با تراکم انرژی های جوانی و اوج نعمت های الهی تکالیف سنگین را به جای آورد.

آیت الله اعرافی بیان کرد: در دوران جوانی مباحث مهمی در تعالیم تربیتی را دنبال می کردم و از اولین سالهای حضور در حوزه در نوجوانی و جوانی به دنبال تغییر و تحولات علمی بوده ام و به همین دلیل در زمینه تحلیل کتب تربیتی و... ورود داشتم و طلاب نیز باید همین روحیه را داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: حوزه

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.