تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها
شماره : 10689
تاریخ : ۱۲ فروردین, ۱۳۹۸ :: ۱۶:۳۷
آیت‌الله عباس کعبی-۱۲ فروردین-جمهوری اسلامی نخستین روز حکومت اللّه همه‌پرسی ۱۲ فروردین؛ روز پیروزی حقوقی جمهوری اسلامی/ چرا امام تعبیر «روز نخستین حکومت الله» را به کار برد عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ روز پیروزی سیاسی و ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ روز پیروزی حقوقی جمهوری اسلامی است، گفت: در واقع با رأی مردم به نظام جمهوری اسلامی امکان تدوین قانون اساسی برپایه اسلام و فقه اهل بیت(ع) فراهم شد و از این جهت ۱۲ فروردین در کلام امام(ره) نقطه آغاز شکل‌گیری حاکمیت الله در جهان معاصر است.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ آیت‌الله عباس کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در گفت‌وگویی درباره اهمیت روز ۱۲ فروردین و تعبیر امام خمینی(ره) درباره این روز به عنوان روز «نخستین حکومت اللّه» گفت: انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ نظام ستم‌شاهی و طاغوتی را سرنگون کرد و به دنبال آن با شکل‌گیری شورای انقلاب و دولت موقت و کمیته‌های انقلاب، تلاش برای تثبیت انقلاب اسلامی توسط امام و امت آغاز شد. در مسیر تثبیت و استقرار نهادهای انقلابی و قانونی، امام(ره) تصمیم گرفتند در قالب یک همه‌پرسی، مردم به شکل حقوقی نظر بدهند که آیا شعارها‏یی که در جریان پیروزی انقلاب مانند «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» سر می‌دادند را قبول دارند و واقعاً خواهان استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران هستند یا خیر.

نقش اراده عمومی در تحقق حاکمیت اسلام

وی افزود: امام(ره) می‌توانستند از موضع رهبر انقلاب و براساس اعتماد ملت به ایشان و حکم شرع، همان گونه که شورای انقلاب را تشکیل دادند و دولت موقت را انتخاب کردند، نوع قانون اساسی را هم پیش‌بینی کنند و مرحله تثبیت انقلاب را سریع‌تر طی کنند، اما ایشان براساس مبانی اسلام و فقه اهل بیت(ع) پذیرش ملت و نقش اراده عمومی را در تحقق حاکمیت اسلام محوری می‌دانستند؛ لذا پیش‌بینی کرده بودند قبل از هر اقدامی باید در قالب یک همه‌پرسی از مردم نوع نظام را سؤال کنند.

آیت‌الله کعبی اظهار کرد: بعضی افراد از جمله رئیس دولت موقت بیان کرده بود که همه‌پرسی به صورت چندگزینه‌ای باشد و گزینه‌های دیگر نیز مانند جمهوری دموکراتیک اسلامی یا جمهوری دموکراتیک نیز در کنار جمهوری اسلامی مطرح شوند، اما امام(ره) فرمودند «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد» و استدلال ایشان هم این بود که شعار و مطالبه جمهوری اسلامی در راهپیمایی‌های میلیونی ملت ایران منعکس شده بود.

۱۲ فروردین؛ تبدیل مناسبات طاغوتی به اسلامی

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: به هر جهت همه‌پرسی در ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ برگزار شد و حدود ۹۸,۲ درصد مردم به جمهوری اسلامی رأی آری دادند و امام(ره) زمانی که نتیجه همه‌پرسی در ۱۲ فروردین مشخص شد فرمودند «صبح‌گاه ۱۲ فروردین، که روز نخستین حکومت اللّه‏ است، از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست».

وی افزود: در واقع بعد از اینکه مردم برپایه اراده عمومی، جمهوری اسلامی را برگزیدند و نظام جمهوری اسلامی براساس اراده مردم شکل گرفت، نهادهای جمهوری اسلامی از جمله مجلس خبرگان قانون اساسی موظف شدند قانون اساسی را برمبنای اسلام و مکتب اهل بیت(ع) تدوین و تصویب کنند؛ لذا امام راحل در واقع ۱۲ فروردین را جشن بزرگ ملی و مذهبی اعلام کردند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: به تعبیر من اگر ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ روز پیروزی سیاسی جمهوری اسلامی است، ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ روز پیروزی حقوقی جمهوری اسلامی است و نقطه آغاز شکل‌گیری حاکمیت الله در جهان معاصر برپایه فقه اهل بیت(ع) تلقی می‌شود.

آیت‌الله کعبی تصریح کرد: ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ در حقیقت مناسبات طاغوتی را به مناسبات اسلامی برپایه فقه اهل بیت(ع) تبدیل کرد و مقدمه‌ تدوین قانون اساسی مترقی و پیشرفته جمهوری اسلامی شد.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.