به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزههای علمیه و جامعه روحانیت در هفتهای که گذشت شاهد رخدادها و رویدادهای مختلفی بود که در ادامه مهمترین آنها تقدیم حضورتان میگردد؛
در بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان، جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاهها و مراکز علمیکشور، عصر امروز (چهارشنبه) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی کنار زدن جناح بندیهای سیاسی را از جمله راههایی دانست که میتواند اقتصاد کشور را متحول کند.
حضرت آیتالله سبحانی بیان کرد: باید به قرآن و سنت پیامبر و علما و عقل سلیم گوش فرادهیم و کار خود را انجام دهیم؛ دشمن به دنبال آن است که ما را به فقر بکشد و پیوسته تابع و غلام حلقه به گوش آنها باشیم.
حضرت آیتالله مظاهری در پیامی به مناسبت یکهزار و چهارصدمین سالروز شهادت امام امیرالمؤمنین علی«علیهالسّلام»، به تبیین ۷ درس از مکتب علوی پرداخت.
شیخ عیسی قاسم گفت: معامله قرن دستاوردی جز شکست مفتضحانه نداشته و حاصلی جز عار و شرم برای هرکس که به دنبال آن له له میزند نخواهد داشت.
کتاب «غناء»؛ متن درس خارج فقه رهبر معظّم انقلاب اسلامی در موضوع غناء و موسیقی منتشر شد.
امام جمعه کازرون، در ساعات بامدادی چهارشنبه در مقابل منزل خود هدف ضربات چاقو قرار گرفت.
نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهر شهرکرد در بیانیهای گفت: تاکنون دو سه نوبت در جلسات، خود و دیگران را از این گونه امور (استفاده از عنوان آیتالله) بر حذر داشته و گفتهام بنده را جز «محمد علی نکونام» نخوانند.
تلاش برخی کشورهای منطقه و رژیمهای مرتجع عربی در پیوند با اسرائیل جز رسوایی برای آنها سودی ندارد و امت اسلامیبا حضور باشکوهتر از سالهای گذشته در راهپیمایی روز قدس حمایت از مردم مظلوم فلسطین و انزجار از رژیم غاصب را فریاد خواهد زد.
کتابخانه مطالعات تخصصی منویات رهبر معظم انقلاب جهت بهرهمندی پژوهشگران بیانیه گام دوم انقلاب در جامعه الزهرا(س) راهاندازی شد.
مسؤول مرکز تحقيقات زن و خانواده در تبیین جایگاه شورای نگهبان تراز فقه حکومتی، گفت: در حال حاضر شورای نگهبان در بررسی قوانین مثلا میگوید مخالفت با شرع احراز نشد و بر همین اساس آن قانون، اسلامیتلقی میشود؛ اما شورای نگهبان از نگاه فقه حکومتی نه تنها باید عدم مخالفت قوانین با شرع را احراز کند بلکه باید موافقت آنها را با مصلحت تقنینی نیز احراز کند.
رئيس دستگاه قضا با بيان اينکه اين مقدار افزايش ورودي پرونده پذيرفتني نيست تصريح کرد: هر امري که باعث کاهش ورودي پرونده شود در دستور کار است و از انديشمندان حوزه هم براي همکاري در اين باره کمک خواست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: شبهای قدر از اهمیت زیادی برخوردار است و از جهات متعددی باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار گفت: امام علی(ع) تجلی حقیقت قرآن است و ولایت ایشان ولآیتالله و حب علی، عبادت الله است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران اظهار کرد: قرآن میفرماید قرآن را تلاوت کنید نه قرائت، تلاوت یعنی خواندن متنی که باید تابع آن بود؛ تلاوت قرآن تزکیه آور است و به نظرمیرسد در مسأله تربیت آماده کردن افراد برای این که خود را به قرآن بسپارند و نه این که در باره قرآن تصمیم بگیرند.
مدیر حوزه علمیه شهید صدوقی گفت: اگر ما میگوئیم فقه جواهری و اجتهاد جوابگوی امروز است یعنیکه اقتصاد، سیاست و روانشناسی و... باید در یک متد بیاید و به تولید و بهره برداری برسد.
استاد برجسته حوزه عنوان کرد: در تخصصی شدن باید به نیازهای نظام یعنی قوای سه گانه، نیازهای عینی جامعه و حتی نیازهای دنیا توجه شود. خوشبختانه حوزه تا حدودی در این زمینهها پیشرفت کرده و امیدواریم این موضوع به عنوان یک اصل استراتژیک و ناظر به نیازها نظام و اجتماع دنبال شود.
حجتالاسلام والمسلمین پیوندی اذعان داشت: نباید از تخصصی شدن بترسیم، بلکه برنامهریزی دقیق داشته باشیم تا از محاسن آن استفاده کنیم. چون یک ضرورت لامحاله برای حوزه است. البته این موضوع در حوزه درک شده ولی باید متوجه آسیبها نیز باشیم.
استاد خارج فقه و اصول گفت: میان بحث تخصصی شدن با بحث تجزی در اجتهاد نباید خلط صورت گیرد. میتوان میان این دو امر جمع کرد. اگر این امر اتفاق بیافتد از آسیبهایی که فقها و اصولیون در بحث تجزی در اجتهاد گوشزد میکنند دچار نخواهیم شد و اجتهاد در عین اینکه به تخصصی شدن نزدیک میشود در فرآیند دستیابی به مسأله و رسیدن به حجت واقعی دچار آسیب نخواهد شد.
انتهای پیام/