تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : آثار مرتبط, اخبار, جامعه و فرهنگ
شماره : 11509
تاریخ : ۱۸ خرداد, ۱۳۹۸ :: ۱۲:۰۲
کتاب باغبانی فرهنگ-فرزاد جهان‌بین کتاب «باغبانی فرهنگ» اثر فرزاد جهان‌بین منتشر شد. کتاب «باغبانی فرهنگ» منتشر شد کتاب «باغبانی فرهنگ» اثر فرزاد جهان بین توسط نشر نهضت نرم‌افزاری(وابسته به انتشارات انقلاب اسلامی) منتشر شد.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، کتاب «باغبانی فرهنگ» اثر فرزاد جهان‌بین توسط نشر نهضت نرم‌افزاری(وابسته به انتشارات انقلاب اسلامی) در ۱۲۰ صفحه و به قیمت ۱۱,۰۰۰ تومان منتشر شد.

از جمله مسائل مهم در عرصه فرهنگ، نسبت بین دولت و فرهنگ و مدیریت پذیری فرهنگ، امکان، ضرورت و چگونگی آن و حدود مداخله‌ی دولت در فرهنگ است. در پاسخ به این سوالات، دو رویکرد رهاسازی فرهنگ و یکسان سازی فرهنگ مطرح شده است. این دو رویکرد از منظر اسلامی نمی‌تواند مورد تأیید قرار گیرد. لذا در کتاب باغبانی فرهنگ، تلاش شده است تا از منظر حضرت آیت الله خامنه ای، نگاه معقول اسلامی طرح و تبیین گردد. این کتاب دارای ویژگی‌های زیر است:

با روش استنتاج فرارونده، از درون مبانی هستی شناسانه، انسان شناسانه، معرفت شناسانه و جامعه شناسانه، اصول حاکم بر مدیریت فرهنگ استخراج شده است و بر اساس مبانی و اصول، مدل مختار رهبر معظم انقلاب (باغبانی فرهنگ) در مدیریت فرهنگ تبیین شده است.

عمده آثاری که به مدیریت فرهنگ از منظر رهبر معظم انقلاب پرداخته اند، نقل بیانات معظم له به همراه باب بندی است اما در این کتاب، تلاش شده است نظام اندیشه و به عبارتی نظریه رهبر معظم انقلاب فهم و ارائه شود.

باغبانی فرهنگ، مدلی است که هم به اتکای آن، فرهنگ مدیریت می‌شود و هم آزادی‌ها و تنوع حفظ می‌گردد.

از دیگر نوآوری‌های این کتاب، تعریف فرهنگ به شاکله اجتماعی است. بر طبق آیه شریفه، قل کل یعمل علی شاکلته، شاکله که مبنای عمل است به دو شاکله فردی و اجتماعی تقسیم شد. شاکله اجتماعی در بستر زمان و تحت تأثیر عوامل مختلف و از تبدیل حالت به عادت و در نتیجه شاکله ایجاد می‌شود.

بر اساس تعریف فرهنگ به شاکله اجتماعی، تبیین دقیق و جامعی از عوامل فرهنگ ساز مطرح شد. بر این اساس، عوامل فرهنگ ساز مستقیم یکی از دهها عامل ایجاد فرهنگ هستند.

مدیریت پذیری فرهنگ، ضرورت آن و حدود مداخله دولت در این مدیریت بر اساس مبانی تحلیل شد.

در مدل باغبانی، دو بعد تمهید فضای زندگی مسلمین و نیز تعالی فرهنگ مطرح شد. در بعد دوم، مدل تعالی فرهنگ با ایجاد و تقویت مؤلفه‌های کلیدی در شاکله اجتماعی از طریق اقطاب اثرگذار و به صورت برنامه ریزی یکپارچه توزیع شده مطرح شد.

این پژوهش که قبل از تبدیل به کتاب در سه کرسی عرضه و نقد دیدگاه علمی در مؤسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی، دانشگاه شیراز و امام صادق(ع) در معرض نقد و ارزیابی قرار گرفت و همچنین در چندین جمع نخبگانی دانشگاهی مطرح و مورد نقد و ارزیابی قرار گرفته است، حاصل فهم اجتهادی مؤلف از افکار رهبر معظم انقلاب و تلاش برای تبیین نگاه معقول اسلامی است. از اینرو از نقدها و ارزیابی‌ها استقبال می‌گردد.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.