تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها
شماره : 11561
تاریخ : ۲۱ خرداد, ۱۳۹۸ :: ۹:۵۶
آیت‌الله اعرافی/عاشورا آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشورگفت: باید از فعالیت‌هایی که در زمینه توسعه و ارتقای کارهای هنری در حوزه انجام شده است، تقدیر کرد. منظوم‌کردن علوم اسلامی از ابتکارات بزرگان حوزه است/ بهره‌مندی از ظرفیت شعر‌ در طرح‌های کلان حوزه مدیر حوزه‌های علمیه کشور منظوم‌کردن علوم را از ابتکارات مهم و بزرگ دانشمندان حوزوی دانست و تأکید کرد: می‌توان از این ظرفیت برای بهتر کردن برنامه‌ها و طرح‌های کلان حوزه استفاده کرد.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، شب گذشته، ۲۰ خرداد‌ماه در دیدار با جمعی از شاعران حوزوی که در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در قم برگزار شد با ذکر این مطلب که مجمع شعرای حوزوی یک نهاد موازی با نهادهای فعلی نیست، گفت: باید از فعالیت‌هایی که در زمینه توسعه و ارتقای کارهای هنری در حوزه انجام شده است، تقدیر کرد.

اعرافی با اشاره به اسناد کلان حوزوی که در مدت زمان مدیریت وی تدوین شده است، افزود: این در حالی است که فعالیت های حوزه با مشکلات عدیده مالی مواجه بوده است ولی مدیران حوزه که برخی از آنها به رغم فعالیت شبانه روزی حقوق هم دریافت نمی‌کنند به دنبال حل مشکلات هستند.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: فعالیت‌های حوزه در سه بخش بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت دسته‌بندی شده است؛ در زمینه فعالیت‌های بلند می‌توانیم به فعالیت‌هایی چون تولید تئوری‌ها و اندیشه‌ها و اسناد کلان حوزه در قالب این فعالیت‌ها در افق ۱۴۱۴ اشاره کرد.

وی گفت: در بخش میان‌مدت نیز بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ پروژه مهم نیز تدوین شده است که بسیاری از آنها به اتمام رسیده است؛ در بخش کوتاه‌مدت نیز تلاش‌های گسترده‌ای انجام شده است که منتظر به بار نشستن این فعالیت‌ها هستیم.

وی اظهار کرد: هویت و رسالت حوزه، شأن ادبی و به خصوص حوزه شعر، شان برجسته و ارزشمندی است که باید آن را صیانت و تقویت کرد؛ در این زمینه می‌توان و باید بتوان تمامیت معارف و اندیشه اسلامی و الهی را در قالب و چارچوب و آیینه شعر و ادب متجلی کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نقش شعر در تجلی تام اندیشه و معرفت الهی در همه ابعاد و در قالب‌های ادبی و شعری بیان کرد: نکته دیگر آن است که می‌توان علوم حوزوی را در قالب نظم مطرح کرد؛ اگر به منظومه حاجی و منظومه‌های عرفانی و فلسفی و ده ها کتاب فاخر دیگر حوزوی بنگریم می‌بینیم که حوزویان ما در گذشته چه آثار فاخری را در علم و به شکل منظوم خلق کرده‌اند و از آن متعجب می‌شویم.

اعرافی اظهار کرد: کمتر جایی در دنیا وجود دارد که تمامیت یک دانش در قالب شعر خودنمایی کند؛ از دیگر کارکردهای شعر در عرصه معارف دینی و اسلامی می‌توان به نقش مهم شعر در ثبت تاریخ اسلام اشاره کرد؛ از جمله این امور متعالی می‌توان به صحنه عاشورا اشاره کرد.

وی یادآور شد: از دیگر کارکردهای شعر بیان دردهای امت اسلام و جهان اسلام است که قطعا می‌توان این دردها را با شعر تبیین و درمان کرد؛ به طور کلی می‌توان گفت که در همه قلمروهای شعر و ادب و قلمروهای جهانی رویکردهای دینی و اسلامی داریم که می‌‌توانیم آنها را در قالب‌های مختلف استفاده کنیم.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به کارکرد شعر در دمیدن روح جدید در کالبد برنامه‌های حوزوی گفت: امروز با یک برنامه ۵ ساله مواجه هستیم که می‌توانیم این برنامه را به این شورای شعر طلاب بسپاریم و برش‌هایی که مرتبط به این حوزه است را در این برنامه بگنجانیم.

وی بررسی برنامه‌های جامع حوزوی از رهگذر نگاه شاعران و هنرمندان حوزوی را از مهمترین کارهایی دانست که در آینده فعالیت های حوزوی اثرگذار است.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.