پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ بقیع تنها یک گورستان نیست، بلکه گنجینه تاریخ اسلام است. قبور چهار امام معصوم شیعیان و نیز قبور همسران، دختران، برخی فرزندان، اصحاب، تابعین و بستگان پیامبر خدا(ص) و نزدیک به ۱۰ هزار نفر از شخصیتهای نامدار تاریخ اسلام در آنجا واقع است. پیشینه این قبرستان به دوران قبل از اسلام میرسد، لیکن در اسناد به روشنی مشخص نیست که قدمت آن به چه تاریخی مربوط است و از چه زمان مردمان مدینه جنازه درگذشتگان خود را در این گورستان به خاک میسپردهاند.
پس از تسلّط سعودیان بر حجاز، با توجه به پیوند فکری و مذهبی آنان با محمدبن عبدالوهاب، در هر شهر و منطقهای که وارد میشدند، آثار و ابنیه ساخته شده بر روی قبور بزرگان صدر اسلام را خراب و ویران میکردند. وهابیون، بار نخست در سال ۱۲۲۱ هـ.ق بخشی از بناهای قبرستان بقیع را ویران کرده و سپس با تکمیل سلطه خود بر حجاز درهشتم شوال سال ۱۳۴۴ هـ.ق تمامی این بناها و گنبدها و آثار را ویران و اموال و اشیای گرانقیمت موجود در این اماکن را به تاراج بردند و نه تنها در مدینه، بلکه در هرجا گنبد و بارگاه و زیارتگاهی بود، به ویرانی آن اقدام کردند.
این حادثه را میتوان دردناکترین حادثه اسلامی معاصر دانست که از سوی سومین حکومت وهابی رقم خورد و حمله وحشیانهای به مرقدهای مطهر ائمه و اهلبیت پیامبر(ص) صورت گرفت و تلخی این واقعه هرگز از اذهان شیعیان پاک نخواهد شد.
آیتالله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگویی، در این رابطه اظهار کرد: مسئله تخریب بقیع در هشتم شوال ۱۳۴۴ هجری قمری توسط وهابیون آل سعود انجام شد.
وی ادامه داد: وهابیون هدفشان از این تخریب از بین بردن آثار شیعیان است، چراکه شعیان و سایر مذاهب اسلامی اعتقاد به تجلیل و احترام گذاشتن به ائمه(ع) دارند؛ برخی هم معتقدند اهل بیت پیامبر(ص) مورد احترام هستند اما این احترام را در رابطه با قبور آنان قبول ندارند.
استاد حوزه علمیه افزود: سؤال بنده این است اگر قبر پیامبر(ص) مورد احترام است چه اشکال دارد قبور اهل بیت پیامبر(ص) نیز مورد احترام باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم معتقد است تخریب قبور ائمه بقیع محصول واردشده و نقشه دنیای کفر بود تا مقدسات مردم را مورد حمله قرار دهند، چرا که میبینند مردم با تواضع به قبور ائمه و امامزادهها اظهار محبت کرده و ایمان، اعتقاد، شور و اشتیاق آنان نسبت به تجلیل از ائمه(ع) روز به روز بیشتر میشود.
آیتالله فقیهی با اشاره به حماسه اربعین، گفت: مسلمانان باید کنار یکدیگر با مقاومت مقابل نقشههای استکبار بایستند و این مقاومت را باید از امام حسین(ع) فرابگیرند؛ مقاومت یک جریان مذهبی است که برابر ظلم و بیدادگری قرار دارد و امروز هم مورد تأکید مقام معظم رهبری است.
وی تصریح کرد: یکی از راههای مستکبرین از بین بردن مظاهر مورد علاقه مردم است که وهابیون این اقدام خبیثانه را انجام داده و گنبد و بارگاه امام حسن مجتبی(ع)، امام صادق(ع)، امام سجاد(ع) و امام باقر(ع) را در قبرستان بقیع تخریب کرده و «یوم الهدم» نامگذاری کردند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به چرایی شهادت ائمه معصومین(ع)، بیان کرد: علت شهادت ایشان این بوده که در مسیر مقاومت قرار داشتند و مقابل سلاطین جور میایستادند؛ گاهی علنی جنگ میکردند و گاهی بنابر مصلحت مردم تن به صلحنامه میدادند؛ به عنوان مثال امام سجاد(ع) با دعاهای صحیفه سجادیه مقاومت کرده و به مردم یادآوری میکردند که دشمنانشان ظالماند و امام حسین(ع) با شهادت درس مقاومت داده است.
وی با اشاره به مطرح کردن مسئله مقاومت از سوی مقام معظم رهبری، گفت: ایشان آگاهترین فرد به احکام اسلام، شرایط سیاست روز و دلسوزترین برای مردم است و منافع ملی را در نظر میگیرد و اگر فرمانی دهد به مصلحت مردم است.
استاد حوزه علمیه ابراز کرد: همگی باید مقابل فرمان مقام معظم رهبری، یکپارچه تسلیم باشیم و مقاومت را سرلوحه کارمان قرار دهیم تا دشمنان هیچگاه نتوانند به اهدافشان برسند؛ همچنان که با مدیریت و درایت مقام معظم رهبری مردم در کمال آرامش و صبوری سختیها را تحمل میکنند و همین موجب عقبنشینی غرب و طرفدارانش میشود.
انتهای پیام/
منبع: ایکنا