به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزههای علمیه و جامعه روحانیت در هفتهای که گذشته شاهد رخدادها و رویدادهای مختلفی بود که در ادامه مهمترین آنها تقدیم حضور علاقهمندان میشود؛
همزمان با ایام سالگرد شهادت آیتالله دکتر بهشتی و فرارسیدن هفتهی قوهی قضائیه، رئیس، مسئولان و کارکنان دستگاه قضائی صبح امروز(چهارشنبه) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامیدیدار کردند.
حضرت آیتالله وحید خراسانی در عظمت برپایی عزاداری شهادت امام صادق علیه السلام گفت: احیاء عزای امام صادق، احیای امر آل محمد علیهمالسلام است.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی از مراجع تقلید با صدور بیانیه ای گفت: جوانان مقاومت نقش بزرگ و سنگینی در جبهههای جهاد علیه دشمنان امت اسلامی به ویژه دشمن صهیونیستی، استکبار آمریکایی و اذناب و مزدوران آن داشتهاند.
حضرت آیتالله نوری همدانی با تأکید بر لزوم تحول در پژوهشها و توسعه مباحث فقهی، از پژوهشگران خواست که پژوهشهای خود را ناظر به نیازهای روز انجام دهند.
حضرت آیتالله مظاهری با انتقاد از تعیین مجازات حبس برای برخی از موضوعات نظیر مهریّه، گفت: بدون شک، قاطعیّت در امر قضاوت لازم است، امّا قضّات محترم باید در تعیین نوع مجازات، مفاسد آن را نیز در نظر بگیرند.
حضرت آیتالله علوی گرگانی گفت: در سیلی که اخیرا در کشور به راه افتاد، ما شاهد بودیم که ۶ هزار طلبه به مناطق سیل زده اعزام شدند و به خدمت رسانی پرداختند؛ این کار دقیقا همان تبلیغ عملی بود که خوشبختانه در بین مردم اثرگذار بود، ما باید در همه زمینهها این کار را بکنیم و خودمان در میدان حضور پیدا کنیم.
رهبر انقلابیون بحرین خاطرنشان کرد: تنها راه مقابله با ترامپ و معامله قرن مقاومت بوده و این مقاومت از استدلال، آزادگی و دفاع از ملتهاست، مقاومت دفاع از فلسطین است که اسرائیل آن را اشغال کرده و ما باید از مردم مظلوم فلسطین حمایت کنیم.
آیتالله اعرافی در دیدار با جمعی از اندیشمندان مسلمان انگلستان گفت: بیش از سیصد مرکز، مؤسسه، مدرسه و دانشگاه به نام حوزه علمیه وجود دارد که به امور تحصیلی، فرهنگی و مطالعاتی و پژوهشی اهتمام میورزند و حدود صد هزار طلبه برادر و خواهر از ایران و کشورهای مختلف جهان در آن درس میخوانند.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه کشور خطاب به روحانیان، گفت: استفاده از تریبون خطابه و منبر بسیار مهم است و اگرچه گاهی اوقات این تریبون مورد بیمهری و کمتوجهی قرار میگیرد، ولی همچنان مخاطب خاص خود را دارد.
دبیر دوم شورای عالی حوزههای علمیه گفت: اقدام خائنانه دشمنان در حمله به روحانیت، جدا کردن مردم از آن و تضعیف این نهاد از جمله مباحثی است که میتوان در رسانه حوزه، به اطلاع مردم رساند و به آنان آگاهی داد و توطئهها را افشا و خنثی نمود.
مدیر حوزههای علمیه خواهران مطرح کرد: نگرانی رهبر انقلاب درباره تغییر سیمای شهر قم، نباید صرفا به مسئله پوشش زنان تقلیل داده شود، این نگاه یک جفای بزرگ بر این نظر رهبری است؛ به طور مثال ساختمان سازیها و تصاویر خیابان بندیها و غیره مشمول نگرانی ایشان است.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: عموم تبلیغات و آموزشهای دینی غالبا موجب نفرت از دین میشود، به چند نفری که دور یک عالم دینی را گرفته اند نباید غرّه شد، ادبیات ما با ادبیات معصومین و سیره آنان سازگاری ندارد.
امام جمعه موقت تهران در جمع مردم یزد گفت: افرادی که کشف حجاب کرده و با ناهی از منکر برخورد میکنند، عملا با پررویی مقابل قانون و دین ایستادهاند و تیغ قوه قضائیه برای مقابله با متخلفان باید تیز باشد و از طرفی همه نهادهای نظام آمر به معروف و نهیکننده از منکر باشند.
تعدادی از طلاب هنرمند در رشتههای مختلف هنری به دعوت معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه نشست صمیمیرا با آیتالله اعرافی داشتند که خواهران طلبه از دغدغدهای خود در عرصه اجتماعی و برادران طلبه به جدیّت ورود حوزه به عرصه هنر نکاتی را مطرح کردند.
مراسم رونمایی کتاب ترجمه و شرح نهج البلاغه با عنوان «آیین خرد و عرفان» و کتاب «شناخت و شهود» از آثار جدید آیتالله ممدوحی در قم برگزار شد.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: در جای عام البلوی اگر حاکمیت ورود و نهادسازی نکند، نمیتواند کارها را پیش ببرد. واجبات کفایی باید خطاب به جامعه بازگردد.
حجت الاسلام و المسلمین رحیمیصادق، رئیس شورای هماهنگی نهادهای حوزوی استان تهران، گفت: این شورا از سال ۱۳۹۶ با ابلاغ حضرت آیتالله اعرافی تأسیس و تاکنون بیست و یک جلسه به صورت ماهانه تشکیل داده است و طی این جلسات هشتاد و یک مصوبه به تصویب رسیده است.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: از مهم ترین عواملی که موجب موفقیت حوزویان در تبلیغ دین میشود، توجه جدی و همیشگی به اصل زمان شناسی و مخاطب شناسی است.
حجتالاسلام احمدی گفت: بسیاری از مردم تصور میکنند سفر اربعین رایگان است، ولی وقتی با هزینهها مواجه میشوند، اعتراض میکنند، مردم باید بدانند این یک سفر معنوی است و نسبت به شرایط توجیه شوند تا انتظاراتشان منطقی شود.
معاون تبلیغ امورفرهنگی حوزههای علمیه گفت: امروز نیاز به هنر و کاربردی ساختن آن در حوزه احساس میشود اما متأسفانه تاکنون بر روی ساختار آن کار نشده است.
انتهای پیام/