به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزههای علمیه و جامعه روحانیت در هفته گذشته شاهد رخدادها و رویدادهای مختلفی بودند که در ادامه مهمترین آنها تقدیم حضور علاقهمندان میشود؛
ما زن را به عفّت، به عصمت، به حجاب، به عدم اختلاط و آمیزش بیحد و مرز میان زن و مرد، به حفظ کرامت انسانی، به آرایش نکردن در مقابل مرد بیگانه -برای آنکه چشم او لذّت نبرد- دعوت میکنیم. این بد است؟ این کرامت زن مسلمان است.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی بیان داشت: اگر امر به معروف و نهی از منکر همگانی شود و همه مردم وقتی خلافی دیدند که امنیت و حیات جامعه را به خطر میاندازد اعتراض کنند، آن هم با بیان و رفتار مناسب، حتماً تأثیرگذار خواهد بود و ریشه خلاف و منکر خشکیده خواهد شد.
حضرت آيتالله نوري همداني گفت: بنده بارها گفتم و باز هم ميگويم، واقعا از وضع اقتصادي و معيشتي مردم احساس شرمندگي ميكنيم؛ مردم مشكلات فراواني دارند و مكرر به ما مراجعه ميكنند و ما هم تذكر ميدهيم اما متأسفانه توجه نميكنند.
این مرجع تقلید تصریح کرد: مسئله حجاب را میتوان از ادارات، بیمارستانها و مراکزی که مستقیم یا غیرمستقیم زیر نظر دولت است، شروع کرد. دولت باید مسائل فرهنگی و حجاب را از کارمندان خود شروع کند تا به جامعه نیز تسری پیدا کند.
حضرت آیتالله سبحانی با بیان اینکه از برکات انقلاب اسلامیو امام خمینی(ره) گسترش و توسعه حوزههای علمیه خواهران است گفت: اگر برادران باید عالم، مبلغ و نویسنده باشند، خواهران نیز میتوانند مانند برادران این مسیر راه بپیمایند.
این مرجع تقلید یادآور شد: امروز افرادی در جامعه به راحتی ارزشهای اخلاقی را زیر پا میگذارند و اصلا ارزشی برای مسائل دینی قائل نیستند. اینها مشکلات جامعه است.
حضرت آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه هنر سهم بسزايي در حفظ و نگهداري و نگهباني و پيشرفت يک مطلب علمي دارد، بیان داشت: اگر چنانچه روشن شد ايران اسلامي در جنگ جهاني سوم پيروز شد، اين يک زبان کارآمد فردوسي ميخواهد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامیگفت: حوزههای ایران و عراق طی یک قرن اخیر دچار حوادث و فرازو نشیبهای فراوانی شدند، عده ای مانند رضاخان و صدام در پی ریشه کن کردن حوزههای علمیه و فقه شیعی بودند و این علمای ایران و عراق بودند که با ایستادگی در مقابل این امواج، نه تنها حوزههای علمیرا حفظ کردند، بلکه به گسترش فقاهت پرداختند.
عضو شورای نگهبان بیان کرد: آیتاللهبهجت میفرمودند، قرائت قرآن در یک گوشه خلوت و به تنهایی انسان را نسبت به دین و احکام به یقین میرساند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: برای اینکه اسلام عزیز باقی بماند باید از کفار بی نیاز شود، بنابراین ما درسها را میخوانیم تا از کفار بی نیاز شویم و نتیجه این میشود که درس خواندن و رسیدگی به امور علمیارزش دینی دارد.
مدیر حوزههای علمیه کشور، در جمع مدیران مدارس قزوین، طراحی ۳۰۰ رشته و گرایش را انقلابی در آموزش حوزه دانست و از تشکیل ۷۰۰ گروه علمیدر مدارس علمیه خبر داد.
ملت انقلابی و غیور ایران اجازه نخواهند داد که سناریوی ویرانگر فرعونی « استحیاء نساء» و تجربه تلخ سقوط اندلس اسلامیو جایگزینی اسپانیای صلیبی با ترویج مِیخوارگی و ابتذال جنسی بار دیگر در ایران اسلامیاجرا گردد که خون صدها شهید برای اقامه این حاکمیت ریخته شده است.
رئیس قوه قضاییه بر ضرورت میدان دادن به طلاب و دانشجویان برای نظریه پردازی تاکید کرد و گفت: حوزه علمیه منبعی غنی برای کادرسازی دستگاه قضایی است.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اساتید سرمایهها و امیدهای آینده حوزههای علمیه میباشند و توجه به نظرهای آنها میتواند برای خیلی از امور راهگشا باشد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) بابیان اینکه مسئولان بانکی کشور به حوزههای علمیه توجه نمیکنند، گفت: فقه ظرفیت پاسخگویی به همه معاملات جدید را دارد.
استاد اخلاق حوزه علمیه در جمع طلاب طرح تابستانی حوزه علمیه تبریز گفت: باید علم دینی را در ابعاد مختلف زندگی خود پیادهسازی کنیم، هر موقع دین خواست در جامعه نهادینه شود، مشکلات نیز توأم با آن وجود داشته است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران با تأکید بر اینکه هدف حوزه علمیه خواهران تنها تربیت مادران و دختران خوب و مومنه نیست گفت: اگر هدف را در حوزه تقلیل دهیم، جوشش تکاملی حوزه را تقلیل داده و بلکه تعطیل کردهایم، هدف اصلی حوزههای علمیه خواهران رسیدن به مرجعیت علمیو دینی بانوان در جامعه است.
اعضای بدن طلبه جوان ممتاز گرمساری که مرگ مغزی شده بود با موافقت خانواده وی، به بیماران نیازمند اهدا شد.
عضو خبرگان رهبری گفت: حضور و تلاش عالمانه اساتید در مسائل مورد نیاز حوزه و نظام ضروری است، چرا که اساتید سرمایه اصلی حوزههای علمیه هستند، چنانکه مراجع عظام تقلید استوانههای این حوزه عظیم و با برکت میباشند.
حجتالاسلام والمسلمین زیبایینژاد بیان کرد: در موضوعات مختلف از جمله موضوع زنان یک مقدار جوزدگی صورت میگیرد، یعنی مسائل نوپدیدی در حوزه خانواده و زن پیش میآید همان طور که ویل دورانت میگوید «اگر از من بپرسید مهمترین حادثه قرن بیستم چیست به نظر من کشف اتم یا تسخیر فضا نیست بلکه تحول در خانواده است»، یک تحولاتی در حال رخ دادن است و پدیدههای نوظهوری در جامعه مشاهده میشود که ما میخواهیم به آنها پاسخهای قدیمیبدهیم و فهم ما از این موضوعات همان فهمیاست که قبل از این نوپدیدگی وجود داشته است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: هم اکنون بیش از۷۰ هزار دانشجو معلم در دانشگاههای فرهنگیان در حال تحصیل هستند، اما این آمار از مهرماه از مرز ۱۰۰ هزار دانشجو عبور میکند.
انتهای پیام/