به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزههای علمیه و مراکز دینی در هفتهای که گذشت شاهد رویدادها و رخدادهای علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و... بودند که در این گزارش مهمترین آنها به سمع و نظر علاقهمندان میرسد؛
حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در پیامی به مناسبت فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی گفت: دشمن با عوامل نفوذی و برنامهسازی خود سعی دارد عظمت عاشورا را مخدوش سازد؛ بنابراین لازم است کاملاً مراقب این جریان بود. مداحان عزیز مراقب باشند و اجازه ندهند تا دشمن از این طریق ضربه زند.
وی تأکید کرد: مسأله قمهزنی که یک حرکت غیرمنطقی است و به صورت ابزار تبلیغاتی در دست دشمن درآمده، باید برای همیشه به فراموشی سپرده شود و بدون نیاز به دخالت مسئولین انتظامی حذف شود. عزاداران عزیز میتوانند بجای آن، خون خود را به مراکز انتقال خون اهدا کرده تا بوسیله آن افرادی را از مرگ نجات دهند.
این مرجع تقلید یادآور شد: از ریختن خون قربانی در خیابانها و مراکز عمومی جداً خودداری شود که هم اسباب آلودگی و نجاست میشود و هم ضررهای بهداشتی مهمی دارد.
حضرت آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در دیدار جمعی از طلاب کشمیری با تأکید بر این که ما از مظلومان و محرومان حمایت می کنیم، ابراز داشت: هدف انقلاب اسلامی نجات مستضعفان از چنگال مستکبران بوده و ایران طرفدار و حامی مظلومان است.
وی عنوان کرد: ما پشتیبان مظلومان دنیا هستیم، مردم کشمیر باید مقاومت کنند و سیره اهل بیت(ع) را سرلوحه کار خود قرار دهند؛ امروز همه باید برای حمایت از مظلومان در صحنه باشند و مردم کشمیر هم نباید زیر باز ذلت بروند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: خداوند متعال به مسلمانان عزت داده است و مسلمین باید مجاهد و مبارز باشند، همه باید از عاشورا درس عزت و مقاومت بگیریم و امیدواریم مشکلات مردم کشمیر هم حل شود، با شعار هیهات منا الذلة و مقاومت مردم کشمیر غالب خواهند بود و این منطقه عزت و عظمت پیدا خواهد کرد.
درج مطلبی در روزنامه گویه با عنوان «منع زنان برای ورود به ورزشگاه ها تبعات منفی بیشتری دارد» موجب واکنش دفتر حضرت آیتالله سبحانی شده که دفتر این مرجع تقلید در نامهای به مدیر مسئول این روزنامه، ضمن بیان نکاتی پیرامون این مطلب، خواستار مشورت رسانه ها در خصوص انتشار مسائل دینی با دفاتر مراجع تقلید شد.
در بخشی از این نامه آمده: باید همه ی مؤمنان توجه نمایند که پروژه حجاب زدائی و اختلاط یک پروژه بسیار خطرناک استعماری است که عفت عمومی را هدف قرار داده است. تنها در سایه ی عفت و پاکدامنی زنان و غیرت و عفت مردان است که نسل پاک تربیت می شود نسلی که بتواند از استقلال و ارزش های والای اسلامی پاسداری کند و نتیجه عدم اهتمام به عفت از بین بردن مهمترین سرمایه کشور یعنی سرمایه انسانی آن است.
حضرت آیتالله موسی شبیری زنجانی از مراجع تقلید در دیدار با رئیس و جمعی از مسئولان مرکز خدمات با بیان اینکه طلبهها باید بدانند غیر از مسئولیت عامی که همه مردم دارند، مسئولیتهای خاص اجتماعی نیز دارند، گفت: دین مردم وابسته به اعمال طلبهها است و طلبهها اعتقاد داشته باشند اگر بخواهند خدمتی کرده و دین را حفظ کنند و مردم آن را قبول کنند، باید آنطوری که مناسب است عمل کنند.
وی تأکید کرد: سابقاً در حوزه، هم در قم و هم در نجف، درسهای اخلاق وجود داشت، اما اکنون متأسفانه اگر درس اخلاق هم باشد بسیار ضعیف شده است و نیاز است که تقویت شود و اگر به این عمل شود زحمات شما بسیار کم میشود، چراکه به همان مختصر اکتفا میکنند.
آیتالله سید حسین ساجدی از علمای افغانستان، حافظ و مفسر قرآن، شب گذشته در شهر مقدس مشهد درگذشت.
وی سال 1319 هجری شمسی در شهر کابل و در یک خانواده کاملا مذهبی و روحانی متولد شد.
آیتالله محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین در گفتوگویی با بیان اینکه امربهمعروف و نهی از منکر نقش مهمی در جامعه دارد، اظهار داشت: بر اساس آیات شریفه قرآن کریم امربهمعروف و نهی از منکر یک مسئولیت اجتماعی و یک کار جمعی است.
وی افزود: شاخص امت اسلامی که بهعنوان برترین امت در جهان پدید آمده است امربهمعروف و نهی از منکر است.
قائم مقام مؤسسه امام خمینی(ره) اضافه کرد: وقتی در جامعه مسئله اجتماع مطرح میشود هر منکری که در جامعه رخ دهد آسیب آن به همه افراد جامعه سرایت میکند و یک کار فردی که درون خانه انجام میدهد نیست البته منکراتی که در درون خانه انجام میشود به دلیل آثار روحی که در فرد میگذارد بعدها به جامعه هم سرایت میکند.
آیتالله احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران شب عاشورای حسینی در هیئت رزمندگان اسلام مسجد امام(ره) اصفهان با اشاره به آیه 41 سوره حج، عنوان کرد: در حکومت دینی، وزارت آموزش و پرورش در سراسر کشور نباید به معلمی اجازه بدهد دین را مورد هجوم قرار دهد و وزارت علوم مراقب باشد استادی در دانشگاه ها علیه دینِ دانشجویان سخن نگوید.
آیت الله خاتمی تصریح کرد: مسولان مراقبت کنند افراد از امکانات حکومت دینی علیه دین استفاده نکنند؛ ما در نظام جمهوری اسلامی حتی یک زندان عقیدهای نداریم و آزادی عقیده است، البته با براندازان نظام به شدت مقابله می شود.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور ادامه داد: غیرت دینی در عرصه حاکمیت این گونه بوده که ولی فقیه زمانه ما فقط رهبر سیاسی نیست، بلکه ایشان را نایب امام زمان(عج) میدانیم؛ امروز حجت شرعی با ولی فقیه است. اکنون که حکومت دینی تشکیل شده باید از این حکومت حمایت کرد و این حمایت با تملق گویی متفاوت است، باید حمایت ناصحانه باشد، بدین معنی که خوبیها را تایید و نقاط ضعف را درقالب نقد سازنده بیان کند.
حجت الاسلام والمسلمین علی احتشام، امام جمعه موقت کاشان، در مراسم عاشورای حسینی که با حضور جمعی از عزاداران در فاطمیه حضرت زهرا(س) برگزار شد، گفت: تشیع انگلیسی به دنبال ترویج سکولاریسم به ظاهر دینی در دستگاهها، دانشگاهها و هیأت ها است و میخواهند تنها در کشور مجالس عزاداری برپا شود و مردم به سوگواری بر سیدالشهدا(ع) بپردازند اما به مسائل سیاسی و رخدادهای کشور توجهی نداشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین نبوی، معاون تبلیغ حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه آموزش در تراز انقلاب اسلامی باید بسیار قویتر از وضعیت فعلی باشد، گفت: با جدیت در تلاش هستیم تا معلمان دینی قوی در پردیس دانشگاه فرهنگیان طلاب تربیت کنیم.
وی با بیان اینکه هماکنون دو هزار و ۶۵۰ مدرسه امین در سراسر کشور فعالیت میکنند، گفت: باتوجه به ارزیابیهای انجام شده معدل و میزان اثرگذاری این مدارس بر دانشآموزان بسیار بالا گزارش شده و همین عامل سبب ترغیب والدین برای ثبتنام فرزندانشان در این مدارس شده است.
معاون تبلیغ حوزههای علمیه کشور، روند فعالیت مدارس امین را تربیت محور عنوان کرد و گفت: خروجی این مدارس بیشتر از دیگر مدارس بوده و با توجه به رضایت قابلتوجه خانوادهها از عملکرد این مدارس، باید به فعالیت و استمرار عملکرد آنها کمک کرد.
انتخاب دروس سال تحصیلی ۹۹-۹۸ برای طلاب سطوح عالی حوزه علمیه قم آغاز شده و تا ۲۵ شهریور ماه ادامه خواهد داشت.
براساس این گزارش، طلاب جهت کسب اطلاعات بیشتر به پنل شخصی خود در سامانه نجاح مراجعه کنند.
حجتالاسلام مجتبی رضایی، مدیر مشاوره و خانواده حوزههای علمیه از آغاز ثبت نام دوره جدید کلاسهای معارف خانواده برای سال تحصیلی جدید ۹۹-۹۸ ویژه همسران محترم طلاب خبر داد.
وی با بیان اینکه ثبت نام این دوره تا آخر شهریورماه می باشد، بیان داشت: این دوره به مدت سه سال تحصیلی (دو سال عمومی و یک سال تکمیلی) می باشد که بعد از پایان دوره به فارغ التحصیلان گواهی پایان دوره اعطا می شود.
لازم به ذکر است که فعالیت های اجرایی این کلاس ها اعم از مسئولین پایگاه ها و اساتید محترم، مستقیما توسط بانوان محترم انجام می گیرد که مدیریت و هماهنگی و نظارت آن بر عهده اداره امور مشاوره و خانواده معاونت تهذیب حوزه علمیه استان قم می باشد. علاقه مندان جهت اطلاعات بیشتر می توانند به سایت معاونت تهذیب حوزه های علمیه www.tahzib.ismc.ir مراجعه و یا با شماره تلفن 37830959 تماس حاصل نمایند.
همچنین زمان ثبت نام: 16 لغایت آخر شهریورماه 1398 و زمان شروع کلاس ها: اول مهرماه 1398 و هزینه ثبت نام : 70 هزار تومان می باشد.
سنجش و پذیرش جامعه الزهرا علیهاالسلام در اطلاعیه ای از اعلام نتایج سطح ۳ خبر داد.
داوطلبان پذیرفته شده لازم است با مطالعه دقیق «دفترچه راهنمای ثبت نام» و «راهنمای تصویری ثبت نام» نسبت به ثبت نام نهایی خود، حداکثر تا ۱۶ شهریور اقدام کنند.
داوطلبانی که پذیرش نشدهاند، میتوانند حداکثر تا تاریخ ۲۰ شهریور نسبت به ثبت اعتراض خود در سامانه ویژه «ثبت اعتراض» اقدام نمایند. بررسی اعتراضها از ابتدای مهر ماه آغاز خواهد شد و حداقل یک ماه به طول خواهد انجامید و نتیجه آن از طریق پیامک اطلاع رسانی خواهد شد.
آیین آغاز سال تحصیلی ۹۹-۹۸ جامعه الزهرا علیهاالسلام با حضور طلاب سطوح دو، سه و چهار و اساتید این موسسه علمی در تالار بیداری اسلامی برگزار میشود.
در این مراسم که علما، فضلا، دانشآموختگان و مسئولان نهادهای حوزوی و غیرحوزوی نیز حضور دارند، شرکتکنندگان از بیانات آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور بهرهمند میشوند.
همچنین حجتالاسلاموالمسلمین مدنی مدیر جامعهالزهرا علیهاالسلام از دیگران سخنرانان این مراسم است.
آیین آغاز سال تحصیلی ۹۹-۹۸ جامعهالزهرا علیهاالسلام روز سهشنبه ۲۶ شهریورماه ساعت ۱۰ تا ۱۲ در تالار بیداری اسلامی برگزار میشود.
خانم سیده فاطمه حسینی، طلبه خواهر مضروب آمر به معروف گفت: وضعیت روحی من بسیار وخیمتر از وضعیت جسمانی است، چگونه در مملکت اسلامی یک مرد به خود اجازه میدهد که به چادر من و مادرم بیاحترامی کرده و دست بزند، آیا من نباید در مملکت اسلامی امنیت داشته و با حجاب در جامعه حاضر شوم.
وی ادامه داد: وضعیت جسمی و این دردها من را اذیت نمیکند اما از توهینهای زیادی که به چادرم و دینم شد وضعیت روحی بسیار نامناسبی دارم، توهینهای بسیار بدی به من، دینم و حتی جد بزرگوارم کردند.
خانم حسینی در پاسخ به این سؤال که آیا پیگیریهای قانونی صورت گرفته، گفت: من در بیمارستان بستری بودم و پدر من پیگیریهای لازم در رابطه با شکایت را انجام داد، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و بهداری سپاه نیز پیگیریهایی در این زمینه انجام دادند.
حجتالاسلام عابدی نژاد، قائم مقام مرکز تحقیقات علمی مجلس خبرگان، از فراخوان دومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی مرکز تحقیقات مجلس خبرگان خبر داد و هدف این همایش را در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی توصیف کرد.
وی گفت: مهمترین هدف از برگزاری همایش کتاب سال حکومت اسلامی این است که به جامعه نخبگانی این توجه داده شود که محور و اولویت جهاد علمی در زمان کنونی از منظر سیاسی و اجتماعی بر این سه محور همایش است.
حجتالاسلام عابدی نژاد دومین هدف این همایش را شناخت سرمایههای علمی کشور توصیف و ابراز کرد: قصد داریم یک طلب نخبگانی در فضای عمومی کشور در زمینه فقه حکومتی به وجود آید. هدف سوم بعد از شناسایی سرمایه علمی؛ همافزایی و ارتباط پژوهشگران است تا جبهه واحدی برای تحقق تمدن نوین اسلامی شکل گیرد.
گفتنی است، پژوهشگران میتوانند آثار و پایاننامههای خویش را تا پایان آبان ماه ۱۳۹۸ به دبیرخانه مجلس خبرگان، به آدرس قم، میدان رسالت، مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی ارسال کنند.
مراسم رونمایی از کتاب «خونخدا» نوشته سیدمهدی شجاعی و با تصویرگری علی وزیریان با حضور جمع زیادی از علاقهمندان برگزار شد.
سید مهدی شجاعی، نویسنده کتاب خون خدا در مورد مخاطب این اثر گفت: در مورد مخاطب خارجی و بیرونی باید بگویم که چنین مسألهای همیشه برایم دغدغه بود. هزار و اندی سال از واقعه عاشورا گذشته است اما همچنان این سوز و گذار زنده است و داغ تازه است.
وی افزود: کسی که می خواهد راجع به چنین اتفاقی اطلاعات پیدا کند باید با الفبایی آشنا شود و سپس وارد این عرصه شود تا بتواند قدمهای بعدی را بردارد. ورود من به نوشتن این کتاب باعث شد تا این توفیق را داشته باشم که بتوانم با چنین مخاطبی حرف بزنم.
نویسنده کتاب تصریح کرد: یکی از وجوه دیگر برایم این بود که زیارت عاشورا یک زیارت و عرض ارادت به امام حسین(ع) بود اما در نوشتن این اثر، این مفهوم معنای دیگری پیدا کرد و فهمیدم که زیارت عاشورا مانیفست ماست و اعلام مواضع ما در قبال ولایت است. در اینجا بود که فهمیدم این ماجرا ابعاد دیگری دارد.
منصور داداشنژاد، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، درباره نرمافزار «مقتل الحسین(ع)»، کتابخانه چندرسانهای امام حسین(ع) و واقعه عاشورا گفت: این نرمافزار به همت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تولید شده است و برای تمامی پژوهشگران، خطیبان، مدّاحان و عموم علاقهمندان به سیره و معارف ناب حسینی قابل استفاده است.
داداشنژاد در رابطه با محتوای این نرمافزار بیان کرد: متن 101 عنوان کتاب درباره امام حسین(ع) و واقعه عاشورا، مشتمل بر مهمترین منابع مقتل امام حسین(ع)، ارائه 50 مجلس مقتلخوانی، 26 زیارتنامه، 241 قطعه سخنرانی از واعظان و خطیبان برجسته، 601 قطعه مداحی از مداحان بنام محتوای تشکیل دهنده این نرمافزار را شامل میشود.
وی با اشاره به قابلیتهای این نرمافزار گفت: اتصال 20 هزار و 938 فیش پژوهشی از 172 عنوان کتاب در 281 جلد به درختواره امام حسین(ع) در سرشاخههای احوال شخصی، دوران خلفا، امامت، قیام، سیره، مناقب، پس از امام حسین(ع)، اصحاب و راویان، سالشمار، کتابشناسی از جمله قابلیتهای منحصر به فرد این نرمافزار است.
انتهای پیام/