تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها
شماره : 12968
تاریخ : ۳۰ شهریور, ۱۳۹۸ :: ۱۰:۰۶
اخبار حوزه اخبار هفته گذشته اخبار لزوم بهره‌گیری حداکثری دستگاه قضا از ظرفیت حوزه/ تحصیل 20 هزار طلبه خواهر در جامعه الزهرا(س) حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار رییس کل دادگستری استان قم، گفت: شما در کنار اقیانوس بیکرانی همچون حوزه‌های علمیه قرار دارید، از این ظرفیت برای حل مشکلات حداکثر بهره برداری را داشته باشید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزه‌های علمیه و مراکز دینی در هفته‌ای که گذشت شاهد رویدادها و رخدادهای علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و… بودند که در این گزارش مهم‎ترین آن‌ها به سمع و نظر علاقه‌مندان می‌رسد؛

مراجع تقلید

راهپیمایی عظیم اربعین نشانه اراده پروردگار بر نصرت امت اسلامی‌است

حضرت آیت‌الله خامنه‎ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی‌ روز(چهارشنبه) در مراسم تکریم و تقدیر از مهمان‌نوازی موکب‌داران عراقی و خادمان راهپیمایی اربعین، ضمن تشکر صمیمانه از رفتار کریمانه ملت بزرگ عراق، راهپیمایی اربعین را موضوعی بی نظیر و جهانی و زمینه ساز گسترش معرفت حسینی و تشکیل تمدن نوین اسلامی خواندند و گفتند: راهپیمایی بزرگ اربعین، آیت عظمای الهی و نشانه اراده پروردگار بر نصرت امت اسلامی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه راهپیمایی اربعین روز به روز جهانی تر خواهد شد، این راهپیمایی بزرگ را تجلی جوشش خون امام حسین(ع) و تجلی پیام عاشورا بعد از ۱۴۰۰ سال دانستند و خاطرنشان کردند: امام حسین(ع) فقط مختص شیعیان نیست بلکه متعلق به همه مذاهب اسلامی اعم از شیعه و سنی و متعلق به انسانیت است و به همین علت ما شاهد حضور غیرمسلمانان نیز در راهپیمایی اربعین هستیم.

لزوم بهره‌گیری حداکثری دستگاه قضا از ظرفیت حوزه

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار رییس کل دادگستری استان قم گفت: شما در کنار اقیانوس بیکرانی همچون حوزه‌های علمیه قرار دارید، از این ظرفیت برای حل مشکلات حداکثر بهره برداری را داشته باشید.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم خواستار سازماندهی وکلا شد و گفت: هر چند وکلا تحت نظارت مستقیم دستگاه قضا نیستند، اما مردم کار آن‌ها را به پای قوه قضاییه می‌گذارند، بنابراین باید در این خصوص تدابیری اندیشید و نسبت به ساماندهی آن‌ها اقدام لازم را به عمل آورد.

روحانیت باید حضور سیاسی و اجتماعی در جامعه داشته باشد

حضرت آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه که در مدرسه مبارکه فیضیه برگزار شد، بر ضرورت تمرکززدایی از قم تأکید و بیان کرد: امروز طلاب باید به سایر مناطق مهاجرت کرده و مردم را با منش دین آشنا سازند.

وی با بیان اینکه نباید عده‌ای دین را از سیاست جدا بدانند، تأکید کرد: طلاب و روحانیون باید در کنار درس حد توان خود در زمینه‌های سیاسی و اجتماعی فعال باشند و خود را از مسائل سیاسی و اجتماعی جدا ندانند؛ امروز حوزه‌های علمیه نباید در برابر ظلم و ستمی که به مسلمانان مظلوم در مناطقی همچون کشمیر و بحرین روا داشته می‌شود بی تفاوت باشند.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی با بیان این‌که مدیران حوزه نسبت به راه اندازی دروس اخلاق در حوزه‌های علمیه اهتمام جدی داشته باشند، خاطرنشان کرد: اخلاق و درس اخلاق باید در حوزه‌های علمیه برقرار باشد، زیرا همه ما نیازمند آن هستیم که اساتیدی داشته باشیم که اخلاق تراز اسلام را به ما بیاموزند.

انتقاد حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی از برگزار نشدن همایش بین‌المللی برای حضرت ابوطالب

حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی در دیدار آیت‌الله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با اشاره به قصور و تقصیرها در نشر معارف شیعی گفت: ما معارف بسیار زیادی داریم که در معرفی آن‌ها به تشنگان حقیقت و معنویت كوتاهی كرده‌ایم. باید این معارف را به زبان روز به دنیا معرفی كنید. باید در این زمینه با توجه به عقب‌ماندگی و قصور و تقصیرهایی که داشته‌ایم، شبانه‌روزی كار كنیم.

حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی در بخش دیگری از سخنان خود، برگزاری «همایش بین المللی حضرت ابوطالب علیه‌السلام» را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: قبلاً هم عرض کرده‌ام که عیب بزرگی برای ماست كه تاكنون چنین همایش بزرگی برای آن حضرت برگزار نشده است. برگزاری این همایش بسیار لازم است و باید طوری اجرا شود که مردم دنیا را متوجه ابعاد شخصیتی این بزرگمرد اسلام نماید.

بهره‌گیری کمیته امداد از ظرفیت روحانیون برای کمک به مستضعفین

حضرت آیت‌الله سید محمدعلی علوی گرگانی در دیدار رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) ضمن ابراز خرسندی از اقدامات کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: مسؤولان کمیته امداد امام خمینی(ره) باید به روحانیون و شخصیت‌های پاکدست و خیرخواهی که کانون مراجعات مردم نیازمند و مستضعف در شهرستان‌های مختلف هستند توجه داشته باشند.

وی با بیان این‌که مسؤولان باید بدانند که قدرت امروزشان از مجاهدت‌های مستضعفان و پابرهنگان به دستشان رسیده است، ادامه داد: امروز با توجه به مشکلات موجود، دست این دسته از افراد خالی است و نمی‌توانند به مراجعه کنندگان کمک کنند، از این‌رو اگر طرحی ارائه شود که مقداری اعتبارات در اختیارشان قرار گیرد و به مستضعفان اعطا کنند، بسیار خوب است.

علما و روحانیت

مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین کورانی

مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ حسین کورانی با حضور علما، اساتید، طلاب و عموم مردم در قم برگزار شد.

بر اساس این گزارش، پیکر مطهر حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ حسین کورانی از مسجد امام حسن عسکری(ع) به سوی حرم مطهر بانوی کرامت تشییع شد و پس از اقامه نماز توسط آیت‌الله سید محمد سعیدی در این مکان مقدس به خاک سپرده شد.

عالم مجاهد شیخ حسین کورانی از آغازین روزها یکی از بنیان‌گذاران و اعضای شورای رهبری حزب‌الله و عهده‌دار بسیاری از مسؤولیت‌های اصلی بود. وی پس از گذراندن هشت ماه بیماری در سن 64 سالگی در قم درگذشت.

برنامه جدی شورای عالی و مدیریت برای تعالی حوزه

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت آغاز سال جدید تحصیلی حوزه‌های علمیه بیانیه‌ای صادر کرد.

وظیفه حوزه استحکام بخشیدن به مبانی دینی و در عین حال صیانت از انقلابی ماندن حوزه و پاسداری از نظام، انقلاب و ارزش‌های اسلامی است. در این راستا شناخت نیازها در عرصه‌های مختلف زمینه هرچه دینی‌تر شدن برنامه‌ها و رویکردها در نظام اسلامی را فراهم خواهد کرد و این یک وظیفه اختصاصی و فنی حوزه‌های علمیه است. لذا مدیران حوزه در تلاشند با سیاست‌گذاری و جهت‌دهی به‌نظام اداره حوزه‌های علمیه گنجینه عظیم حوزه را همواره در سطح شایسته‌ای از بهره‌دهی برای اسلام و مسلمین حفظ نمایند.

شورای عالی و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه عزم و برنامه‌ای جدی برای پیشرفت و تعالی دارند تا حوزه محور راهبری معنویت و فکر دینی باشد. شورای عالی حوزه علمیه در زمینه تنظیم جهت گیری‌ها و اهداف به سوی حوزه انقلابی گام‌های موثری برداشته است و در راه پیشبرد و تعالی نظام آموزشی، اخلاقی، تربیتی، تبلیغی و فرهنگی، طرح‌ها و برنامه‌هایی را تدوین نموده و حرکت‌های نوینی نیز در زمینه سامان گیری و آسیب شناسی مسائل کلان حوزه انجام داده و همچنان نیازمند کمک و یاری طلاب و نخبگان در این مسیر است.

برگزاری همایش دیدگاه‌های قرآنی مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی در آبان ماه

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از برگزاری همایش دیدگاه‌های قرآنی مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی در آبان ماه با رویکرد تبیین اهتمام بزرگان شیعه به قرآن کریم خبر داد و گفت: از دو سال پیش بر حوزه علوم قرآنی تمرکز کرده‌ایم و تمرکز همایش مذکور مدخل التفسیر مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی است.

وی افزود: هدف ما تبیین رابطه مرجعیت و بزرگان شیعه با قرآن کریم و مهجوریت زدایی از کتاب فاخر مرحوم آیت‌الله فاضل است، خوشبختانه 350 مقاله به همایش ارسال شده و مجموعه مقالات و چکیده آن به چاپ رسیده است برای این همایش پیش نشست‌هایی در شهرهای مهم کشور برگزار شده که مورد استقبال جامعه علمی قرار گرفته است.

انتقاد آیت‌الله شب زنده دار از عمل نکردن نهادها به مصوبه حجاب و عفاف

آیت‌الله محمد مهدی شب زنده‌دار عضو فقهای شورای نگهبان در نخستین درس خارج خود در سال جدید تحصیلی که در مسجد اعظم قم برگزار شد، حجاب و عفاف را از مسلمات اسلام دانست و عنوان کرد: امروز وضعیت به گونه‌ای است که حتی در ادارات و نهادها هم این دستور دینی و قانونی اجرا نمی‌شود، وقتی امروز حق اجرا نمی‌شود ما وظیفه داریم که روشنگری کرده و موضوع را دنبال کنیم.

عضو فقهای شورای نگهبان خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه جامع و کاملی در زمینه حجاب و عفاف دارد و وظیفه همه ارگان‌ها و نهادها را مشخص کرده است اما متأسفانه عمل نمی‌شود گاهی انسان نمی‌داند با این وضعیت چه جوابی باید به خدا و اهل‌بیت(ع) بدهد.

علمی‌و فرهنگی

ارسال ۹۳۲ اثر به دبیرخانه بیست‌ویکمین همایش کتاب سال حوزه

حجت‌الاسلام ابوالقاسم مقیمی‌حاجی، دبیر همایش کتاب سال حوزه گفت: در سال جاری 932 اثر به دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه ارسال شده است. بیشترین تعداد آثار رسیده در گروه علمی‌کلام با 151 اثر و کمترین تعداد آثار رسیده در گروه علمی‌مدیریت با 6 اثر بوده است.

وی در ادامه افزود: 717 عنوان کتاب و 215 عنوان پایان‌نامه سطح4(دکتری) حوزویان مجموع آثار رسیده به بیست‌ویکمین همایش کتاب سال حوزه را تشکیل می‌دهد که در گروه‌های بیست‌گانه داوری مورد ارزیابی اجمالی قرار گرفته‌اند.

رونمایی از متون جدید دروس سطح یک حوزه‌های علمیه

حجت‌الاسلام والمسلمین رستم‌نژاد، معاون آموزش حوزه‌های علمیه سراسر کشور در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه که در مدرسه مبارکه فیضیه برگزار شد، از رونمایی متون جدید دروس حوزه‌های علمیه خبر داد و بیان کرد: در برنامه و تدوین متون به اختلاف سطوح علمی ورودی‌ها توجه جدی شده است و ساعات تخصیصی برای هر درس متناسب با سطوح مختلف علمی دیده شده و در آن نظام وارگی و سیر منطقی و چینش علمی رعایت شده است.

وی تدوین و تصویب درخت واره دانشی حوزه‌های علمیه را مورد توجه قرار داد و گفت: قرآن، حدیث، کلام اسلامی، ادیان و فرق و مذاهب، منطق و فلسفه، علوم انسانی اسلامی، فرهنگ، هنر و تمدن اسلامی‌و فقه و اصول از جمله سرشاخه‌های این درختواره هستند.

دبیر همایش بین المللی یکصدمین سالگشت احیای حوزه علمیه قم منصوب شد

طی حکمی از سوی مدیر حوزه‌های علمیه حجت‌الاسلام والمسلمین فرحانی به عنوان دبیر همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت احیای حوزه علمیه قم منصوب شد.

با عنایت به فراگیری همایش بین المللی یکصدمین سالگشت احیای حوزه علمیه قم در داخل و خارج از کشور و ضرورت برنامه‌ریزی جامع و مدون جهت انعکاس خدمات و برکات حوزه علمیه قم و تربیت فرهیختگان و بزرگان علمی در عرصه‌های فقه و اصول، فلسفه و دیگر رشته‌های علوم اسلامی و نظر به مراتب فضل، سوابق ارزشمند و شایستگی‌های علمی جنابعالی به پیشنهاد معاون پژوهش حوزه‌های علمیه شما را به عنوان دبیر و عضو حقیقی شورای سیاستگذاری همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت احیای حوزه علمیه قم منصوب می‌نمایم.

برگزاری دوره زبان‌های خارجی ویژه طلاب از سوی مرکز آموزش زبان امام کاظم(ع)

حجت‌الاسلام برجیسیان از پذیرش مرکز آموزش زبان حوزه علمیه امام کاظم(ع) در رشته‌های عربی، انگلیسی و اسپانیایی تا 31 شهریور ماه ویژه طلاب پایه هفت به بالا خبر داد.

وی اعطای گواهی پایان دوره را یکی از مزایای تحصیل در این مؤسسه دانست و گفت: مدارک لازم برای ثبت نام اولاً پرداخت ۵۰ هزار تومان ودیعه و تحویل ارزیابی پایه ۷ به بالا به مرکز است و ذکر این نکته نیز لازم است که کلاس‌های حضوری ما به علت کمبود مکان و رایگان بودن فقط سالی یکبار ابتدای سال تحصیلی ثبت نام داریم.

مدیر مرکز زبان حوزه علمیه امام کاظم(ع) اضافه کرد: علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند از طریق شماره تماس ۰۲۵۳۷۱۰۸۱۴۰ و کانال مرکز زبان حوزه علمیه امام کاظم(ع) در ایتا به آدرس @zemamkazem با مرکز آموزش زبان در ارتباط باشند.

بانوان

تحصیل 20 هزار طلبه خواهر در جامعه الزهرا(س)

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود مدنی بجستانی در آیین آغاز سال تحصیلی 99 – 98 جامعه الزهرا(س) که در سالن بیداری اسلامی این مرکز حوزوی آغاز شد، در گزارشی از آخرین وضعیت آموزشی، پژوهشی و تبلیغی این مرکز از تحصیل نزدیک به 20 هزار نفر و پذیرش 2300 نفر در سال تحصیلی جدید خبر داد.

رییس جامعه الزهرا(س) عنوان کرد: سال گذشته 720 مبلغ به خارج کشور و نزدیک به 2000 مبلغ به داخل کشور اعزام کردیم ولی در مقابل این تلاش‌ها هیچگونه پرداختی نداشتیم و در سال گذشته توانستیم پنج رشته تحصیلی را تصویب کنیم و همچنین 14 رشته دیگر در حال تدوین و تصویب است.

وی با اشاره به این که گام جدید جامعه الزهرا(س) راه‌اندازی انجمن‌های علمی‌طلاب و اساتید است، گفت: در سه بخش آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و تبلیغی راه‌اندازی می‌شود که اساتید و فارغ التحصیلان و طلاب مخاطبان آن هستند که از فضای مجازی تا هنرهای تجسمی تا شعر و ادبیات و فقه و اصول و کلام و فلسفه ظرفیت‌های بالقوه ما را به فعلیت می‌رساند، همچنین این مجموعه بزرگ در انجام رسالت حوزه در داشتن حوزه و طلبه‌های انقلابی گام‌های بزرگی برداشته است.

جامعه‌الزهرا(س) سرآغاز گسترش آموزش علم به بانوان شد

آیت‌الله علیرضا اعرافی در آیین آغاز سال تحصیلی جامعه‌الزهرا(س) که با اساتید و طلاب این مؤسسه علمی آموزشی در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، بیان داشت: انتظار می‌رود که جامعه‌الزهرا(س) این پایگاه بزرگ در علم و دانش پیشرفت پیدا کند، هم در پایه‌های معرفتی و اخلاقی و هم پایگاه و جایگاهی برای هدایت بانوان عالم باشد.

وی یادآور شد: جامعه‌الزهرا(س) در کنار همه فعالیت‌های خود، افتخار بین‌المللی بودن هم دارد و این افتخارات کم نیست برای تداوم آن نیاز به همت بلند اساتید و طلاب دارد.

تصویب طرح مدرسه محوری در شورای عالی حوزه‌

حجت‌ الاسلام والمسلمین بهجت‌پور در نخستین روز از دومین اجلاس مدیران استانی حوزه‌های علمیه خواهران که در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، اظهار کرد: طرح مدرسه محوری به رشد و فعال‌شدن مدارس کمک زیادی می‌کند و خوشبختانه این طرح توسط شورای عالی حوزه‌های علمیه نیز به تصویب رسیده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور ادامه داد: مدرسه محوری به معنای تفویض امور به مدارس نیست؛ بلکه به‌معنای توانمندسازی مدارس علمیه خواهران و محول کردن وظایف به آن‌ها به میزان توانمندی مدارس است. مدیران استانی باید ارتباط نزدیکی با مدارس علمیه خواهران داشته و در رشد کیفی طلاب خواهر بکوشند.

وی با اشاره به اختصاص 20 واحد اقتضائي در نظام آموزشی حوزه علمیه خواهران به مدیریت‌های استانی اظهار کرد: با این کار مدیریت‌های استانی و مدارس در تصمیم‌سازی حوزه‌‌های علمیه خواهران شریک شده و می‌توانند با توجه به نیازهای منطقه‌ای خود این واحدها را انتخاب کند.

سفر علمی اساتید مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر به عراق

خانم مریم رضایی، مسئول واحد بین الملل مجتمع کوثر گفت: جمعی از اساتید و فعالان حوزه بین الملل مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر به مدیریت خانم خدیجه جلالی در سفر به بغداد پایتخت عراق، از مراکز علمی، فرهنگی و دینی این شهر بازدید و با مسئولان مربوطه دیدار و گفت‌وگو کردند.

وی افزود: مرکز علمی، دینی و فرهنگی «معهد القاسم التجربیه» یکی از مراکز آموزش‌های علوم دینی در منطقه الکراده شهر بغداد است که علاوه‌بر فعالیت‌های دینی و مذهبی، در بخش به آموزش مهارت‌های هنری، فرهنگی، آموزش زبان‌های انگلیسی، عربی و فرانسوی برای جوانان این منطقه فعالیت دارد.

نشر

معرفی نرم‌افزار کتابخانه الکترونیکی دروس حوزوی

کتابخانه الکترونیکی‌‏ دروس حوزوی با ارائه ۷۸۵ جلد از منابع دروس حوزه و به روزترین قابلیت‌های پژوهشی دسترسی راحت‌تر طلاب علوم دینی‏ به منابع علمی را فراهم کرده است.

نرم‌افزار کتابخانه الکترونیکی دروس حوزوی با ارائه ۲۳۰ عنوان در ۷۸۵ جلد کتاب از منابع دروس حوزه و به روزترین امکانات و قابلیت‌های فنی و پژوهشی، دسترسی راحت‌تر طلاب علوم دینی و پژوهشگران به منابع علمی را فراهم نموده است.

این نرم‌افزار حجم وسیعی از منابع و متونی که یک طلبه از آغاز دوران تحصیل خود در حوزه علمیه تا پایان سطح در رشته‌های ادبیات عربی، منطق، فقه و اصول فقه، کلام، حکمت، حدیث و قرآن می‌بایست بیاموزد را در خود جای داده است.

انتشار اثر جدید حضرت آیت‌الله سبحانی با نام «فقه اهل البیت بین السنة و الشیعة»

کتاب «فقه اهل البیت(ع) بین السنه و الشیعه» در دو محور «شناخت اهل البیت(ع) و فقه آنان» و «آشنایی با مدرسه فقهی شیعه امامیه که از فقه اهل البیت (ع) اقتباس کرده اند» تألیف گشته است.

حضرت آیت‌الله سبحانی در این کتاب چند مطلب را مورد بررسی قرار داده است؛ از جمله: الف – مصادر و منابع فقه شیعی چیست؟ ب – مزایا و ویژگی‌های فقه شیعه چگونه است؟ ج – توضیح چهار عنوان بنام‌های عرف، عادت، سیره، عقلا که معمولا فقیهان به آنها کمک می‌جویند د – مقاصد الشریعه که کنایه از خواسته‌های شریعت از عمل به فقه است که امروز در فقه اهل سنت خصوصاً در مغرب بیشتر مورد نظر قرار گرفته است.

کتاب «فقه اهل البیت(ع) بین السنه و الشیعه» تألیف حضرت آیت‌الله سبحانی در شهریور ۹۸ از سوی مؤسسه امام صادق(ع) چاپ و روانه بازار نشر شده است.

شش کتاب جدید در زمینه اقتصاد و مالی اسلامی منتشر شد

مؤسسه آموزش و پژوهش اسلامی در سال جاری میلادی اقدام به انتشار شش کتاب جدید در حوزه اقتصاد و تأمین مالی اسلامی کرده است. این مؤسسه در سال جاری میلادی اقدام به انتشار شش کتاب جدید در حوزه اقتصاد و مالی اسلامی کرده که از این تعداد ۵ مورد با همکاری ناشران معتبر بین‌المللی همچون پالگریو مکمیلان و اشپرینگر بوده ‌است.

از شش کتاب جدید منتشر شده این مؤسسه چهار کتاب به همت پالگریو مکمیلان و یک کتاب با همکاری اشپرینگر به رشته تحریر درآمده ‌است. کتاب منتشر شده با همکاری مؤسسه اشپرینگر «اقتصاد پولی اسلامی‌ و نهادها: نظریه و عمل» نام دارد. همچنین مؤسسه آموزش و پژوهش اسلامی‌(IRTI) یک نسخه کتاب با عنوان «خط‌ مشی‌گذاری عمومی‌ در چارچوب اسلامی: اصول و رهنمودهای تدوین خط‌ مشی‌» را نیز به تنهایی چاپ کرده است.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.