تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها
شماره : 13222
تاریخ : ۱۱ مهر, ۱۳۹۸ :: ۹:۵۸
حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی استقامت کمبود مبلغ برای کار فرهنگی در اربعین فعالیت فرهنگی در اربعین/۳۰ هزار مبلغ برای اربعین نیاز است مسئول دبیرخانه دائمی مبلیغن اربعین کشور با تأکید بر اینکه حدود ۳۰ هزار مبلغ برای اعزام به اربعین مورد نیاز است، گفت: در راستای رسیدن به این هدف قدم برمی‌داریم.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی استقامت، مسئول دبیرخانه دائمی مبلیغن اربعین کشور، روز گذشته، دهم مهرماه، در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: از سال ۹۰ با توجه به نیاز مردمی، به صورت جمعی و گروهی در حوزه تبلیغ، فعالیت خود را آغاز و لذا اولین تشکل حوزوی و مردمی با عنوان تشکل «فراگیر تبلیغ حوزوی» را تأسیس کردیم.

وی با بیان اینکه در ایام تبلیغ، مبلغان به صورت مرسوم حضور دارند و پیش از اعزام آنان جهت تبلیغ، گفتمان‌سازی واحد و هدف مشترک برای همه مبلغان تعریف می‌شود، افزود: یکی از نیازهایی که با توجه به حضور زوار حسینی در اربعین احساس شد، این بود که در اربعین حسینی باید کارهای فرهنگی بیشتری انجام شود.

مسئول تشکل «فراگیر تبلیغ حوزوی» گفت: در سال ۹۳ حدود ۸۰۰ مبلغ به صورت متمرکز در مکان‌هایی با حضور زائرین مانند میادین خروجی مرز ایران به عراق، مسجد کوفه، مسجد سهله، حرم امیرالمومنین(ع) و حرم امام حسین(ع) و به ویژه در مسیر نجف به کربلا حضور داشتند.

استقامت با اشاره به اینکه در سال ۹۴ به این نتیجه رسیدیم که ترسیم راهبردهای خود را تقویت کنیم و به سمت بهینه‌‌سازی کار رفتیم و حدود هزار و ۱۰۰ مبلغ اعزام شدند، بیان کرد: با توجه به حضور گسترده ایرانیان، پیاده‌‌روی اربعین به مرور زمان به یک تمدن تبدیل شده است.

وی گفت: در سال ۹۶ از قم، حدود هزار و ۶۰۰ نفر و از شهرستان‌های دیگر نیز افراد زیادی برای اربعین اعزام شدند، و در سال ۹۷ اعزام از استان‌ها و موکب‌ها به ۷۰۰ نفر از شهر قم و حدود ۳ هزار نفر از سایر شهرها رسیدیم. قرار بر این شد که یک روحانی برای مواکب اعزام شود تا در پیاده‌روی اربعین به عنوان یک جریان‌ساز فرهنگی حضور پررنگ داشته باشند.

وی تصریح کرد: در سال ۹۷ جریانات حوزوی علاوه بر سیاست‌گذاری، اقدامات لازم جهت هماهنگی بیشتر طلاب با نهادهای حوزوی را انجام دادند و علت کاهش اعزام نیز، تمرکز بر کیفیت اعزام در سال۹۷ بود.

استقامت افزود: در سال ۹۷ یک اپلیکیشن موبایلی به نام «حبیب» شامل قسمت‌های مختلف و برای برطرف‌سازی نیازهای مبلیغن راه‌اندازی کردیم. این نرم‌افزار علاوه بر داشتن کتابخانه همراه مبلغان، برای گزارش‌گیری روزانه، اطلاع‌رسانی دو طرفه و خدمات مورد نیاز مبلغان کاربرد دارد. همچنین با راه‌اندازی این اپ، تمام آسیبب‌هایی که در کار تبلیغ وجود داشت، رصد و برطرف کردیم.

وی افزود: تأمین مایحتاج ابزاری و کاری مبلغان در اربعین برای ارتباطات با زائرین مانند هدایای ویژه کودک و نوجوان و... نظارت و هماهنگی بین دستگاه‌ها و نهادهای حاضر در شورای سیاست‌گذاری و اعزام متمرکز از قم، از جمله اقداماتی است که به آن توجه ویژه داریم.

استقامت گفت: امسال حدود ۵۰۰ نفر مبلغ از قم و هزار و ۴۷۰ نفر از استان‌ها اعزام خواهند شد. اعزام آن‌ها از روز ۷ صفر به نقاط ورودی عراق آغاز می‌شود. با توجه به حضور حدود ۶۰ درصدی زائرین در مرز مهران اهمیت این مرز برای استقرار مبلغان بیشتر است.

مسئول تشکل «فراگیر تبلیغ حوزوی» با تأکید بر اینکه حدود ۳۰ هزار مبلغ برای اعزام به اربعین مورد نیاز است که در راستای رسیدن به این هدف قدم برمی‌داریم، ادامه داد: از مهم‌ترین وظایف طلاب آگاهی دادن به مسائل ضروری زائرین است؛ روش رسانه‌ای، روایت‌گری مصور، غرفه کودک و نوجوان، غرفه پرسش و پاسخ و غرفه پاسخ گویی به احکام مختلف از جمله روش‌های تبلیغی مبلغان است.

وی تصریح کرد: با توجه به حضور حدود تا ۳۰ درصدی بانوان در اربعین حسینی، امسال حدود ۲۰ الی ۳۰ نفر از بانوان مبلغ برای احکام بانوان و حضور در غرفه کودک و نوجوان اعزام خواهند شد.

استقامت اظهار کرد: سال گذشته حدود ۲۵۰ خبرنگار رسانه‌ای از طرف اتحادیه رادیو و تلویزیون عراق برای اربعین اعزام شده بودند، اما نیاز حضور رسانه‌ها همچنان به طور کامل مرتفع نشده است.

وی با اشاره به اینکه اعزام مبلغان توسط دبیرخانه دائمی مبلغان اربعین کشور انجام می‌شود، گفت: در کار جهادی اصل بر این است که از طرف شخص فعال توقعی وجود نداشته باشد و اعزام مبلغان نیز یک کار جهادی و بدون حق مأموریت است.

انتهای پیام/

منبع: حوزه

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.