مدیر حوزه علمیه مازندران مهمترین دلیل مهاجرت طلاب به قم و مشهد را نبود سطوح علمی بالا در مدارس علمیه استان جهت ادامه تحصیل طلاب علاقهمند اعلام کرد و بیان داشت: در حال حاضر سطح عالی در حوزه علمیه مازندران دایر است و لزومی ندارد طلاب برای ادامه تحصیل به قم و سایر شهرهای کشور مهاجرت کنند.
حجتالاسلام محمود ابوترابی، مدیر حوزه علمیه مازندران مهمترین دلیل مهاجرت طلاب به قم و مشهد را نبود سطوح علمی بالا در مدارس علمیه استان جهت ادامه تحصیل طلاب علاقهمند اعلام کرد و افزود: در حال حاضر سطح عالی در حوزه علمیه مازندران دایر است و لزومی ندارد طلاب برای ادامه تحصیل به قم و سایر شهرهای کشور مهاجرت کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کرسی رسمی درس خارج نیز در مدارس علمیه فیضیه بابل، امام حسن عسکری(ع) آمل و امام صادق(ع) قائمشهر دایر است، خاطرنشان کرد: در گذشته بسیاری از طلاب برای شرکت در دروس خارج علما به قم مهاجرت میکردند که در حال حاضر این فرصت برای طلاب علاقهمند در استان فراهم شده است.
مدیر حوزه علمیه مازندران، تقویت سطوح علمی مدارس علمیه، راه اندازی رشتههای تخصصی و افزایش دروس رسمی خارج در استان را از جمله مهمترین برنامههای این مدیریت اعلام کرد و گفت: همه این اقدامات با هدف ماندگاری بیشتر طلاب در استان و جلوگیری از هجرت بی رویه به قم و سایر شهرهای کشور صورت میگیرد.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در شرایطی که شهرها و روستاها به حضور پررنگ و مستمر طلاب و روحانیان نیازمند هستند، هجرت به قم هیچ موضوعیتی ندارد، خاطرنشان کرد: طلاب میتوانند علاوه بر ادامه تحصیل در سطوح عالی به فعالیتهای تبلیغی خود نیز در شهرها و روستاها بپردازند.
وی با اشاره به اینکه هجرت طلاب به سایر استانها، شهرها و روستاها را از وجود روحانیت خالی و بی بهره میکند، بیان داشت: عدم حضور روحانیت در جامعه به طور حتم مشکلات فرهنگی، اجتماعی و دینی بسیاری را با خود به همراه خواهد داشت.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان اینکه جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به حضور روحانیت در جامعه نیازمند است، خاطرنشان کرد: در شرایطی که دشمن شبانه روزی علیه دین و اعتقادات مذهبی مردم میتازد، حضور مستمر روحانیت در مناطق مختلف شهری و روستایی میتواند از آثار مخرب هجمههای دشمنان بکاهد.
حجت الاسلام لطیف صادقی، معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران بر ضرورت هجرت طلاب از قم به شهرستانها تاکید کرد و گفت: به طور حتم بازگشت طلاب و روحانیان خلاهای تبلیغی موجود در شهرستانها را رفع خواهد کرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه در گذشته به دلیل کمبود امکانات علمی و آموزشی بسیاری ار طلاب علاقهمند به ادامه تحصیل به قم، مشهد و اصفهان مهاجرت میکردند، افزود: با توجه به تقویت امکانات آموزشی در شهرستانها، بازگشت طلاب به استانها امری ضروری است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به اینکه متاسفانه به دلیل هجرت گسترده طلاب و روحانیان به قم و سایر شهرهای حوزوی کشور، مناطق روستایی و محروم استان از نعمت طلاب و روحانیان بی بهره مانده است، بیان داشت: خوشبختانه در طی این سالها بسترهای لازم برای بازگشت طلاب و روحانیان به مناطق خود فراهم شده است.
حجت الاسلام صادقی با بیان اینکه به دلیل گستردگی شهرهای مازندران تعداد مبلغان موجود برای پاسخگویی به نیازهای تبلیغی استان کافی نیست، بیان داشت: به همین دلیل تلاش کردیم از ظرفیت تبلیغی طلاب مدارس علمیه استان جهت تقویت بیشتر فعالیتهای تبلیغی در استان استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه شرایط امروز جامعه ضرورت تقویت برنامههای تبلیغی را بیشتر کرده است، افزود: به طور حتم بازگشت طلاب به مناطق خود بسیاری از مشکلات تبلیغی مناطق محروم و روستاها را رفع خواهد کرد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بیان اینکه در سالهای اخیر با تقویت بعد آموزشی مدارس علمیه بسترهای لازم برای بازگشت طلاب و روحانیان فراهم شده است، بیان داشت: در همین راستا دروس خارج رسمی در سطح مدارس علمیه راه اندازی و آغاز شده و دیگر نیازی به هجرت طلاب به قم نیست.
حجتالاسلام ناصر شکریان، مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران با بیان اینکه متاسفانه در طی سالهای اخیر بسیاری از روحانیان و طلاب برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت کردند، افزود: این مهاجرتهای گسترده موجب خالی شدن بسیاری از مناطق روستایی و شهری از نعمت روحانیت شده است.
حجت الاسلام شکریان با اشاره به اینکه حضور پررنگ و مستمر روحانیت در متن جامعه امری ضروری است، خاطرنشان کرد: باید از همه ظرفیتهای موجود جهت تقویت حضور طلاب و روحانیان در جامعه بهره گرفته شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران از فعالیت ۲۰۰ روحانی مستقر در روستاها و مناطق محروم استان خبر داد و گفت: این تعداد روحانی مبلغ پاسخگوی نیازهای تبلیغی مناطق مختلف استان نیست.
وی با اشاره به وجود حدود چهار هزار مسجد در استان گفت: متاسفانه به دلیل کمبود طلبه و روحانی، تنها یک سوم این مساجد از امام جماعت بهره مند هستند.
استاد حوزه علمیه مازندران، تقویت مدارس علمیه شهرستانها را تنها راه بازگشت طلاب به استان عنوان کرد و بیان داشت: با فراهم کردن بسترهای علمی لازم در سطح استان می توانیم به رونق برنامههای تبلیغی امیدوار باشیم.
انتهای پیام/
منبع: رسا