تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, علوم تربيتي, مشروح خبرها
شماره : 18469
تاریخ : ۸ مرداد, ۱۳۹۹ :: ۱۳:۱۴
تأثیرات تربیت اجتماعی غلط در بی‌دینی افراد/ تربیت اجتماعی مهم‌تر از تربیت فردی است حجت‌الاسلام ساجدی؛ تأثیرات تربیت اجتماعی غلط در بی‌دینی افراد/ تربیت اجتماعی مهم‌تر از تربیت فردی است وقتی فرزندسالاری ایجاد شد، تربیت هم فراموش خواهد شد و تربیت غلط اجتماعی تأثیرات منفی زیادی را حتی روی بی‌دینی دیگران می‌گذارد.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، در سخنانی با عنوان «تربیت اجتماعی فرزندان» که در فضای مجازی منتشر کرد، گفت: یکی از ساحت‌های تربیت، اجتماعی است؛ یعنی چه کنیم تا رفتارهای اجتماعی مناسب از فرزندانمان سر بزند؟

وی اضافه کرد: رفتارها دو نوع فردی و اجتماعی هستند؛ رفتار اجتماعی به رفتاری گفته می‌شود که قوام آن با حضور دیگران و در تعامل با آنان است؛ یعنی وقتی «سلام کردن» مفهوم دارد که فرد دیگری در برابر ما حضور داشته باشد، ولی غذا خوردن و مسواک‌زدن رفتاری فردی است و ما اگر در بیابان هم باشیم، باید برای سلامتی خودمان، آن را رعایت کنیم.

حجت‌الاسلام ساجدی تصریح کرد: البته رفتارهای فردی ما هم در جامعه اثرگذار هست، زیرا مثلاً اگر غذا بخوریم، با تقویت خود، بهتر می‌توانیم مأموریت و مسئولیت‌های خود را انجام دهیم، اما رفتار اجتماعی منوط به حضور یک یا جمعی از افراد است.

وی با طرح این پرسش که تربیت اجتماعی مهم‌تر است یا فردی؟ تصریح کرد: قطعاً تربیت اجتماعی مهمتر است، زیرا بیشتر از آن غفلت می‌شود؛ در خانواده‌ها به غذاخوردن، لباس پوشیدن و نظافت فرزند و تربیت او توجه می‌شود، اما در مواجهه او با دیگران، غالباً بستر تربیت را فراهم نمی‌کنیم و خطاهای اجتماعی آنان را نادیده می‌گیریم.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، اظهار کرد: یکی از اشتباهات غالب والدین این است که در طفولیت، کارهای فرزندان را به پای بچگی او می‌نویسند و وقتی بزرگ شد، باز هم خطاهای او را نادیده می‌گیرند و به پای همان دوران بچگی می‌گذارند؛ در صورتی که اگر امروز او را درست تربیت نکنیم، فردا با همسر و همکارش نخواهد ساخت و اگر مدیر بشود، نالایق و نامعتدل خواهد بود.

وی افزود: درست است که باید والدین در قبال فرزندان گذشت داشته باشند، ولی بدانند که جامعه انتظارات دیگری از آنها دارد و مانند والدین با آنان رفتار نخواهد کرد؛ بنابراین نباید از تربیت اجتماعی غافل شویم که متاسفانه شاهد آن هستیم؛ بسیاری از خانواده‌ها از سر محبت و دوستی فرزند، خطاهای اجتماعی او را در تعاملات به فراموشی می‌سپارند و همین بی‌توجهی سبب می‌شود تا فرزند در آینده دچار مشکل شود.

حجت‌الاسلام ساجدی با تأکید بر اینکه خانواده تک‌فرزندی بیشتر از دیگران چار مشکل می‌شود، زیرا بیشتر در کانون محبت است و محور می‌شود، تأکید کرد: وقتی فرزندسالاری ایجاد شد، تربیت هم فراموش خواهد شد و تربیت غلط اجتماعی تأثیرات منفی زیادی را حتی روی بی‌دینی دیگران می‌گذارد؛ یعنی وقتی جوانی عنوان دیندار را با خود حمل می‌کند، خطایی که از او سر می‌زند به دین نسبت داده می‌شود.

استاد حوزه علمیه، تصریح کرد: پدری که اینگونه است، سبب گریزان شدن فرزندان از دین می‌شود و اگر مدیر مرکزی باشد، سبب اشمئزاز زیردستان خواهد بود؛ امروز ملت ایران زیر ذره‌بین قرار دارد و برخوردهای ما با افراد کشورهای دیگر به خصوص زوار، اثر زیادی در ذهن آنان نسبت به دینداری و فرهنگ ملی دارد.

وی اضافه کرد: اگر مهارت لازم را در روابط نیاموخته باشیم، تصویر کاریکاتوری از دین را ترسیم خواهیم کرد؛ رهبران اجتماعی و مسئولان سیاسی اگر تربیت لازم اجتماعی نداشته باشند، مردم را از دین فراری می‌دهند، لذا باید گام‌های تازه‌ای در این عرصه برداریم.

حجت‌الاسلام ساجدی بیان کرد: امروز ریشه بسیاری از طلاق‌های عاطفی و گرفتاری‌های خانوادگی ناشی از همین مسئله است؛ بعضاً کسی که حتی نماز هم می‌خواند، ضعف در روابط اجتماعی، زندگی او را دچار چالش می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.