به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزههای علمیه و مراکز دینی در هفتهای که گذشت شاهد رویدادها و رخدادهای علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و… بودند که در این گزارش مهمترین آنها از نظر میگذرد؛
مراجع تقلید
رهبر معظم انقلاب درگذشت استاد حکیمی را تسلیت گفتند
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی، درگذشت عالم و متفکّر برجسته استاد محمدرضا حکیمیرا تسلیت گفتند. در بخشی از پیام آمده: با تأسف و تأثر خبر درگذشت عالم و متفکّر برجسته جناب آقای محمدرضا حکیمیقدّساللهنفسه را دریافت کردم. ایشان دانشمندی جامع، و ادیبی چیرهدست، و اندیشهورزی نوآور، و اسلامشناسی عدالتخواه بودند. ایشان عمر را فارغ از آرایهها و پیرایههای مادی، در خدمت معارف والای قرآن و سنّت گذرانده و آثاری ارزشمند از خود به جا نهادند.
مردم به توصیههای کادر پزشکی و درمانی پایبند باشند
همزمان با زاد روز بوعلی سینا پزشک برجسته ایرانی و روز پزشک حضرت آیتالله مکارم شیرازی پیامیصادر کرد که در بخشی از آن تأکید شده: امسال روز پزشک، معنای دیگری پیدا نموده و یادآور تلاشها و مجاهدتهای آنان در مقابله با بلای فراگیر کرونا است. اینجانب این روز را به جامعه فداکار و پرتلاش پزشکی ایران تبریک گفته، صحت و سلامتی ایشان را از درگاه باری تعالی خواستارم.
مسجد کانون همدلی خالصانه و وحدت مسلمین است
حضرت آیتالله حسین مظاهری از مراجع تقلید در یادداشتی به مناسبت هفته جهانی مساجد، مسجد را کانونِ تجلّی همدلیِ خالصانه و وحدتِ کلمه مسلمین دانست و تصریح کرد: اساسیترین نقش مسجد، هویّت بخشیدن به مسلمانان است، باید هر مسجد کوچک و بزرگی به یک کانون شاخص وحدت و هویّت مسلمانان تبدیل گردد.
علما و روحانیت
حوزه دارای ۲۰۰ طرح تحولی است
آیتالله علیرضا اعرافی در دیدار رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) اظهارداشت: امروز حوزه علمیه در طرح تحولی خود طی سه سال با فعالیت قریب به ۷۰۰ تن از اساتید صاحب نظر و خبره موفق به انجام و برنامه ریزی ۲۰۰ طرح تحولی شد که از دل آن ۴۰۰-۵۰۰ رشته، گرایش مقطع جدید وارد سیستم آموزش حوزه شد یا میشود.
تدوین منظومه فکری آیتالله العظمیمکارم شیرازی
منظومه فکری حضرت آیتالله مکارم شیرازی به قلم حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه و از سوی پژوهشکده حکمت و دین پژوهی مورد نگارش قرار گرفت. این منظومه در ۱۴۰۰ صفحه نگارش شده، در حال حاضر مراحل پایانی خود را گذرانده است و آماده چاپ میباشد.
۱۳ شهریور آغاز سال جدید حوزههای علمیه
حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستم نژاد، معاون آموزش حوزههای علمیه در گفت و گویی بیان داشت: تدابیر اتخاذشده در خصوص شروع سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰و شرایط فراگیری دروس حوزوی را با توجه به شیوع ویروس کرونا در وضعیت کلی کشور تشریح کرد. آغاز سال تحصیلی رسماً روز شنبه ۱۳ شهریورماه به صورت افتتاحیه مجازی در شهر قم برگزار خواهد شد.
علمی و فرهنگی
همزمان با دانشجویان، واکسیناسیون طلاب آغاز شد
مرکز امور طلاب و مرکز خدمات حوزههای علمیه در اطلاعیهای از واکسیناسیون طلاب حوزه علمیه خبر داد. بر اساس اطلاعیه مرکز امور طلاب و دانشآموختگان حوزه طلاب میتوانند با در دست داشتن کارت ملی و کارت طلبگی همه روزه از تاریخ ۴ شهریور به مدت پنج روز از ساعت ۹ صبح لغایت ۱۶ به مرکز واکسیناسیون الهادی در قم مراجعه نمایند. طبق قوانین ابلاغی، این واکسیناسیون شامل افراد زیر ۱۸ سال نمیشود.
تمدید مهلت ثبتنام رقابتهای علمی نخبگانی طلاب سراسر کشور
مهلت ثبتنام رقابتهای علمی نخبگانی کشوری تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ تمدید شد. با توجه به اتمام مهلت ثبتنام رقابتهای علمی نخبگانی کشوری، و تقاضای علاقه مندان به شرکت در این رقابتها، کمیته اجرایی مهلت ثبتنام را تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ تمدید کرد که البته این زمان دیگر قابل تمدید نیست. متقاضیان میتوانند از طریق سایت حوزه علمیه خراسان به نشانی http://www.hozehkh.com اقدام به ثبتنام کنند.
آغاز ثبتنام مراکز هدایت علمی- تربیتی حوزه علمیه
ثبتنام مراکز هدایت علمی -تربیتی حوزه علمیه، از اول شهریور شروع شده و تا دهم شهریور ۱۴۰۰ ادامه داد. طلاب میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت پذیرش حوزههای علمیه paziresh.ismc.ir مراجعه نمایند.
سامانه شمع راهاندازی شد
سامانه«شمع» شبکه مبلغان و عملیاتهای تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی، توسط اداره کل امور مبلغین سازمان راه اندازی شد. این سامانه با هدف بهینهسازی شبکه تبلیغی و ارائه خدمات به مبلغان طراحی شده است.
استانها
انتصاب تولیت آستان مقدس حضرت احمد بن موسی(ع)
حضرت آیتالله خامنهای در حکمیحجتالاسلام ابراهیم کلانتری را به تولیت آستان مقدس حضرت احمد بن موسی علیهماالسلام منصوب کردند. در بخشی از حکم آمده: جنابعالی را که بحمدالله مزیّن به علم و اخلاق و دارای سوابق ارزشمند علمی و فرهنگی و اجرایی میباشید، به تولیت آن بارگاه بلند آستان که سوّمین حرم اهلبیت علیهمالسلام در کشور عزیزمان است، منصوب میکنم.
مدرسه مدینة العلم کاظمیه یزد پایگاه واکسیناسیون شد
در پی تاکیدات مقام معظم رهبری جهت تسریع در واکسیناسیون و قرار گرفتن امکانات نهادها و مراکز مختلف جهت مقابله با کرونا، با هماهنگی حوزه علمیه استان یزد، بخشی از مدرسه مدینة العلم کاظمیه به پایگاه واکسیناسیون تبدیل شد. واجدین شرایط میتوانند هر روز از ساعت ۸ الی ۱۳ به این مدرسه علمیه واقع در بلوار آیتالله شهید مدرس مراجعه نمایند.
دفتر امور نخبگان معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان راهاندازی شد
حجتالاسلام آریاخاکی، معاون پژوهش حوزه علمیه خوزستان از راهاندازی "دفتر امور نخبگان و استعدادهای برتر" حوزه علمیه خوزستان زیر نظر معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان خبرداد و گفت: شناسایی، پرورش و جهتدهی استعداد طلاب به سمت رفع نیازهای نظام اسلامی مهمترین هدف این دفتر خواهد بود.
بانوان
بانوان طلبه باید در تصمیمات ملی و استانی خود تاثیرگذار باشند
سیده زهره برقعی، مدیر جامعه الزهرا(س) در دیدار آیتالله اعرافی بیان داشت: از مهمترین کارهایی که در پیش رو داریم، احصای شغلها و مناصبی است که خانمهای طلبه میتوانند در کشور فعالیت کنند. باید جامعة الزهرا(س) نیروهایی داشته باشد که بتوانند در تصمیمات ملی و استانی خود تاثیرگذار باشند.
مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان درگذشت
حجتالاسلام عبدالمحمود جهانگیری، مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، بامداد سه شنبه دوم شهریورماه، پس از یک ماه مبارزه با بیماری منحوس کرونا درگذشت. وی نزدیک به دو سال در سمت مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان، مجدانه و جهادی خدمت کرد.
نشر
کتاب «آسیب شناسی امر به معروف و نهی از منکر» منتشر شد
کتاب «آسیب شناسی امر به معروف و نهی از منکر» نوشته مصطفی فرخی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۴۸۰ صفحه به چاپ رسید. اثر پیش رو پژوهشی میدانی و ملموس در حوزه «آسیب شناسی امر به معروف و نهی از منکر» است. بیشتر مباحثی که در پژوهش حاضر بر آن تمرکز شده، پاسخ به تردیدها درباره اثرگذاری این فرضیه است.
انتهای پیام/