تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, اقتصاد, عرصه اقتصاد و تمدن, مشروح خبرها, معرفی آثار
شماره : 26644
تاریخ : ۲ بهمن, ۱۴۰۰ :: ۱۶:۲۳
نگاهی به کتاب «دستبُرد ناپیدا»؛ لیبرالیسم: ریشه فساد و چپاول/ انتقادات، معایب و مشکلات نظام پولی و مالی حاکم بر آمریکا و کشورهای اروپایی «دستبُرد ناپیدا» عنوان کتابیست که توسط فیلیپ باگوس و آندریس مارکورت نوشته شده است. در حال حاضر این کتاب به قلم دکتر حسین حسن زاده سروستانی و علیرضا زمانی ترجمه شده و پرفسور مسعود درخشان نیز بر آن مقدمه‌ای نوشته‌اند.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ کتاب دستبُرد ناپیدا عنوان کتابیست که توسط فیلیپ باگوس و آندریس مارکورت نوشته شده است. در حال حاضر این کتاب به قلم دکتر حسین حسن زاده سروستانی و علیرضا زمانی ترجمه شده و پرفسور مسعود درخشان نیز بر آن مقدمه‌ای نوشته‌اند. این کتاب به وسیله انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) نیز به چاپ رسیده است.

کتاب دارای 8 فصل است که عناوین آن بدین شرح است؛ چرا پول به دولت نیاز ندارد؟ چه کسی مجاز به خلق پول است و چه کسی مجاز نیست؟ چرا پول فعلی باعث بی عدالتی اجتماعی می‌شود. چرا پول دولتی، وضع مردم را از نظر اقتصادی خراب می‌کند؟ دولت چگونه از تورم، سوء استفاده می‌کند؟ تورم با مردم چه می‌کند؟ وقتی دولت در همه چیز دخالت کند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ سرانجام چه خواهد شد؟

برای شناخت دقیق یک پدیده باید از زوایای مختلف بدان نگریست و نظرات موافق و مخالف و مزایا و معایب آن را کشف کرد لکن در کشور ما جریان اصلی در شناخت نظام پولی و مالی غربی معمولا به نکات مثبت و مزایای آن می‌پردازد و نظرات مخالف و معایب، مورد غفلت واقع می‌شود.

یکی از روش‌های بیان نظرات مخالف و معایب نظام پولی و مالی غربی، یافتن، ترجمه و تلخیصِ کتب و مقالاتی است که رویکرد نقادانه و تحلیلی نسبت به این نظام دارند. این امر باعث روشن شدن زوایا و ویژگی‌های دیگری از پدیده مورد بررسی و به طور خلاصه، دقیق و کامل شدن موضوع شناسی می‌شود و ضعف‌ها و مفاسد آن (در این کتاب به ویژه پول، بانک‌ها و بانک مرکزی در آمریکا و اروپا) را آشکار می‌کند.

همچنین استاد محترم جناب آقای دکتر مسعود درخشان در مقدمه‌ای علمی، عمیق و وزین بر ترجمه این کتاب با عنوان “لیبرالیسم: ریشه فساد و چپاول”، نشان داده‌اند که «ليبراليسم» ريشۀ چپاول و دزديِ صاحبان قدرت اقتصادي همچون بانك‌ها از محرومان و طبقات متوسط جامعه است. استاد محترم کوشیده است اين نكته را به‌صورتي بيان کند كه دانشجويان عزيز و ساير خوانندگان گرامي با چگونگي و چرايي ظهور ليبراليسم در مطالعات فلسفي و اقتصادي تا حدي آشنا شوند و خطرات و تهديدهاي آن را به‌درستي بشناسند.

در این کتاب تلاش شده است تا برخی از انتقادات، معایب و مشکلات نظام پولی و مالی حاکم بر آمریکا و کشورهای اروپایی، از زبان دو اقتصاددان غربی، ترجمه و تلخیص شود. این کتاب با سبکی داستانی، ساده و مقدماتی به تحلیل و نقد مباحث مختلفی چون سیاست پولی، خلق پول، دخالت دولت در سیستم پولی و… می‌پردازد و لذا مطالعه آن به دانشجویان رشته‌های مختلف علوم انسانی و علاقمندان به حوزه پولی و مالی توصیه می‌شود.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.