تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, علوم تربيتي, گزارش
شماره : 6759
تاریخ : ۲۵ مرداد, ۱۳۹۷ :: ۱۴:۲۷
شش راهکار برای شکل‌گیری شخصیت کودک/ در تربیت باید آینده‌نگر باشیم

کارشناس مسائل خانواده گفت: والدین و مربیان برای شکل‌گیری شخصیت کودکان باید به تمامی ابعاد وجودی کودک اعم از عاطفی، خلقی، رفتاری و اجتماعی توجه جدی داشته باشند. در حقیقت در تربیت باید آینده‎نگر باشیم و برای شخصیت آینده کودکان هم برنامه داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، جلسه ششم از سلسله جلسات دوره‎« تربیت کودک» در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد.

در این دوره حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون، کارشناس مسائل خانواده در ادامه مباحث خود به تشریح شخصیت کودک پرداخت و در پاسخ به این سوال که «چگونه می‎توان شخصیت کودکان را ساخت!؟» اذعان داشت: یکی از نکات بسیار مهم در شخصیت کودکان این است که والدین و مربیان به تمامی ابعاد وجودی او اعم از عاطفی، خلقی، رفتاری و اجتماعی توجه جدی داشته باشند. در حقیقت در تربیت باید آینده‎نگر باشیم و برای شخصیت آینده کودکان هم برنامه داشته باشیم.

وی درباره راهکارها نیز تأکید کرد: نخستین راهکار این است که برای کودکان الگوهای مناسبی ارائه دهیم. این الگو می‎تواند والدین، دوستان و یا حتی شخصیت داستان ها باشد. اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که لازم نیست این الگوها تمام ابعاد وجود ذکر شده را داشته باشند. حتی اگر بتوانیم برای هر بعد وجودی کودک یک الگو را معرفی کنیم تأثیر بهتر و بیشتری خواهد داشت.

حجت الاسلام تراشیون عنوان کرد: نکته دیگر این است الگوهایی که به کودکان معرفی می‎کنیم باید دو ویژگی اساسی داشته باشند؛ نخست، محبوبیت داشته باشند و دوم، در زندگی خود موفق بوده باشند و کودک نیز این موفقیت را درک کرده باشد. راه‎های ایجاد محبوبیت نیز این است که نخست، مربی یا والدین به پوشش و ظاهر خود توجه جدی داشته باشند. دوم، ارتباط کلامی خود را تقویت کنیم. سوم، به هیچ وجه نباید نقاد باشیم و مدام نقد کنیم و چهارم، شنونده خوبی باشیم.

کارشناس مسائل خانواده، دومین راهکار برای شکل‎گیری شخصیت کودک به نحو مطلوب را این دانست که زمینه‎های پذیرش شخصیت مناسب را در او فراهم کنیم و یادآور شد: در این باره باید نخست، به نیازهای زیستی کودک توجه کنیم. به عنوان مثال یکی از عوامل پرخاشگری کودکان عدم تغذیه مناسب است. دوم، به آرامش و امنیت روحی و روانی کودک توجه کنیم.

وی سومین راهکار برای شکل‎گیری شخصیت کودک را این عنوان کرد که کودک از نظر عاطفی تأمین شود تا از این نظر کمبود و نیازی نداشته باشد.

از دیدگاه حجت الاسلام تراشیون، چهارمین راهکار برای شکل گیری شخصیت کودک، توجه به اصل احترام و شأن اجتماعی او است و باید به شدت به نوع برخورد خودمان با کودکان در جمع‎های اجتماعی توجه کنیم.

وی اضافه کرد: راهکار پنجم برای شکل دادن به شخصیت کودک آن است که اجازه دهیم خودش را نشان دهد و به خودشکوفایی برسد. راهکار ششم، در کنار سایر راهکارها و عواملی که ذکر شد باید والدین و مربیان از ابزارهای مناسبی نیز استفاده کنند.

کارشناس مسائل خانواده در پایان به این نکته اشاره نمود که انگیزش و همراهی کودک زمانی اتفاق می‎افتد که کودک بداند اطرافیان او به نیازهای اساسی او توجه می‎کنند و به او محبت می‎ورزند.

گفتنی است؛ دوره «تربیت کودک» با هدف تربیت مربیان و مادران در عرصه‎ تربیت با تدریس حجت‎الاسلام تراشیون شکل گرفته و توسط دبیرخانه مفتاح_اندیشه طی 24 جلسه برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.