درسگفتار مبانی منطقی استقراء به همت موسسه مفتاح_اندیشه و با همکاری مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ در این درسگفتار که از سوی موسسه مفتاح_اندیشه و با همکاری مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) برگزار خواهد شد، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا قائمینیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بر اساس کتاب «الأسس المنطقیۀ للاستقراء» (مبانی منطقی استقراء)، تألیف آیت الله شهید محمد باقر صدر به ارائه بحث می پردازد.
کتاب «الأسس المنطقیۀ للاستقراء» (مبانی منطقی استقراء)، تألیف آیت الله شهید سید محمد باقر صدر، کتابی است در حیطۀ فلسفۀ منطق، ریاضیات و روششناسی علم که دارای 580 صفحه و چند بخش عمده میباشد:
الف- «القسم الاوّل: الاستقراء و المذهب العقلی للمعرفه فی المنطق الأرسطی».
ب- «القسم الثانی: الاستقراء و المذهب التجریبی للمعرفه».
ج- «الاستقراء و المذهب الذاتی للمعرفه».
د- «نظریه الاحتمال».
ه- «تفسیر الاستقراء علی ضوء نظریه الاحتمال».
ز- «القسم الرابع: المعرفه البشریه فی ضوء المذهب الذاتی».
ح- «الکلمۀ الاخیرۀ».
محتوای بیانشده در این فهرست به سه بخش کلّی تقسیم میشود: 1- نقد نظریۀ عقلگرایانۀ ارسطویی و به تبع دیدگاه مشائی در باب استقراء. 2- نقد نظریۀ تجربهگرایانه در باب استقراء، با تأکید بر اندیشۀ دیوید هیوم. 3- ارائۀ نظریۀ ایجابی شهید صدر(ره) در باب استقراء بر مبنای تفسیر خاصّی از مفهوم احتمال در حساب احتمالات.
شهید صدر برخی از ثمرات این نوع نگاه به استقراء را در علم کلام، علم رجال، علم اصول فقه و علم فقه پیگیری کرده است.
گفتنی است این درسگفتار در یک بازۀ زمانی 30 جلسهای (جلسات 75 دقیقهای) ارائه خواهد شد. البتّه این زمان طوری در نظر گرفته شده است که شامل تطبیق کامل متن نمیشود و تطبیق متن نیازمند زمان بیشتری است.
علاقه مندان به شرکت در این درسگفتار می توانند پنجشنبهها از ساعت 9:30 الی 10:45 که در مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) برگزار خواهد شد پس از ثبت نام در سایت مفتاح_اندیشه، در این جلسات حضور یابند.
انتهای پیام/
[WD_Button id=7999]