تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, برگزیده ترین ها, علوم تمدن اسلامي
شماره : 8868
تاریخ : ۸ آذر, ۱۳۹۷ :: ۱۳:۴۳
سبک زندگی اسلامی به‌دنبال تمدن‌سازی است

رئیس مؤسسه بینش مطهر اصفهان گفت: دین بر تمدن‌سازی تأکید دارد، برهمین اساس سبک زندگی اسلامی نیز به دنبال تمدن‌سازی است که این تمدن‌سازی از طریق فرهنگ‌سازی و تفکرسازی محقق می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ حجت‌الاسلام محمدوحید صافی، رئیس مؤسسه بینش مطهر اصفهان در گفت‌وگویی، در رابطه با سبک زندگی اسلامی، اظهار کرد: زمانی که در مورد مسائل مختلف زندگی انسان مانند هدف‌گذاری‌ها و نیازهای او صحبت می‌کنیم، معمولاً سه ساحت از نظر دینی برای ما حائز اهمیت است، یعنی انسان همواره در یکی از این سه ساحت به سر می‌برد که این سه ساحت عبارتند از ساحت افکار، ساحت احساسات و ساحت اعمال.

سبک زندگی اسلامی، منطبق با فطرت انسانی است وی ادامه داد: هر انسانی در یک برش زمانی و مکانی خاص در یکی از این سه ساحت نام برده به سر می‌برد. یعنی یا به یک فکر، یا به یک عمل و یا به یک احساس خاص مشغول است. در سبک زندگی اسلامی نیز آنچه که اسلامی است، انسانی هم هست و آنچه که انسانی باشد، اسلامی نیز است. یعنی سبک زندگی اسلامی کاملاً بر فطرت انسان استوار شده و نیازهای او را در هرکدام از این سه ساحت پاسخگو است.

رئیس مؤسسه بینش مطهر اصفهان اظهار کرد: بهترین پاسخگو برای نیازهای فطری، آموزه‌های دینی و اسلامی است که در همه حوزه‌ها کامل و جامع است. مثلاً دین زمانی که به حوزه افکار وارده شده، برنامه‌ای کامل برای زندگی متعادل در حوزه فکر معرفی می‌کند؛ پس ما باید به دنبال یک سبک زندگی اسلامی و انسانی باشیم.

صافی افزود: بعضی تصور می‌کنند منظور از سبک زندگی تنها در حوزه اعمال است، مثلا اینکه چگونه به مسافرت برویم یا لباس بپوشیم و یا تعاملات فردی و اجتماعی‌مان چگونه باشد. اما اعتقاد ما این است که سبک زندگی نه تنها فراتر از اعمال، بلکه در حوزه افکار و احساسات نیز وارد می‌شود. در واقع این تأکید سبک زندگی اسلامی به همه ساحت‌های زندگی انسان، آن را از دیگر سبک‌های زندگی متمایز می‌کند.

سبک زندگی غربی تنها مبتنی بر لذت است  وی با اشاره به سبک زندگی غربی گفت: سبک زندگی غربی امروزه کاملاً برپایه زندگی همراه با لذت بنا شده و اعتقاد دارد که زندگی انسان باید به گونه‌ای باشد که بیشترین لذت‌ها را در زندگی خودش تجربه کند. در چنین دیدگاهی، انسانی با این سبک زندگی، در آرامش خواهد بود. این نوع نگاه هیچ توجهی به حوزه افکار و احساسات ندارد.

صافی گفت: اعتقاد ما بر این است که دین بر تمدن‌سازی تأکید دارد؛ تمدن‌سازی یعنی فضا و سبک خاصی که برای معیشت در ساحات سه گانه به وجود می‌آید و انسان را هدایت می‌کند. مثلا تمدن غربی با ویژگی‌های خاص خود شکلی از زندگی را در حوزه افکار، اعمال و احساسات ایجاد و تمدن اسلامی نیز شکلی دیگر را ایجاد می‌کند.

رئیس مؤسسه بینش مطهر اصفهان اضافه کرد: هسته اصلی تمدن‌سازی، فرهنگ‌سازی است. یعنی حس و حال خاصی که افراد یک جمع خاص دارند. مثلا حس و حال شیعه‌گری عراقی‌ها در مقایسه با حس و حال خاص شیعه‌گری ایرانی‌ها که بسیار متفاوت است. این حس و حال متفاوت، فرهنگ نام دارد. بخش اعظم تمدن سازی، از طریق فرهنگ‌سازی اتفاق می‌افتد و هسته اصلی فرهنگ‌سازی نیر تفکرسازی است. البته در اینجا منظور ما از تفکر، شعور انسان‌ها است.

وی در ادامه گفت: در تمدن‌سازی اسلامی تاکید زیادی بر تفکرسازی وجود دارد، یعنی در این تمدن‌سازی اندیشمندان به سراغ افکار و شعور انسان‌ها می‌روند. پس منظور ما از سبک زندگی، تمدن‌سازی است، اما منظور یک انسان غربی از سبک زندگی، رفع نیازها و ارضاء لذت‌های او است. در واقع ما از سبک زندگی به دنبال مفهومی به نام تمدن‌سازی هستیم که ابزاری است برای تحقق اهداف انسانی.

صافی در پایان گفت: مهم‌ترین هدف انسانی که سبک زندگی اسلامی در پی آن است و همواره نیز توسط انبیا و اولیا مطرح شده، رشد انسان است.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.