پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ حجت الاسلام والمسلمین صادق گلزاده، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با مفتاح_اندیشه به تشریح خانواده از دیدگاه اسلام پرداخت و بیان داشت: حقیقتاً بشر اجتماعی آفریده شد و در فطرت او توجه به اجتماع به خوبی و احسن وجه دیده می شود و نخستین اجتماعی که براساس این فطرت تشکیل شد، خانواده بود.
وی افزود: گرامیداشت و توجه به خانواده در حقیقت توجه و گرامیداشت فطرت انسان است و اگر شأن و حرمت آن رعایت شود فطرت انسانی محترم شمرده میشود. ولی اگر شأن، منزلت و جایگاه خانواده حفظ نشود، در حقیقت بشر به فطرت انسانی خود بی توجهی کرده و آن را زیر پا گذاشته است.
کارشناس مسائل خانواده، با تأکید بر این که در ادیان مختلف الهی نیز خانواده از جایگاه ممتاز و عالی برخوردار است و در اسلام خانواده به رفیع ترین و برجسته ترین جایگاه و منزلت رسیده است، تصریح داشت: از نظر ادیان الهی به ویژه اسلام خانواده مقدس و الهی بوده و مهم ترین و تعیین کننده ترین شاخص تربیتی و اجتماعی برای جوامع است تا جایی که اسلام مهم ترین موضوع در انتخاب همسر آینده را اصالت خانواده و دیانت قرار می دهد.
وی ادامه داد: اگر ایمان و اصالت خانوادگی میان دو زوج وجود داشته باشد مسلماً آن ها خانواده ای کارآمد و خوش آینده را می سازند ولی اگر این ایمان و اصالت وجود نداشته باشد، خانواده کارکرد خود را از دست داده و به درجه رفیع خود نمی رسد.
حجت الاسلام والمسلمین گلزاده با یادآوری این موضوع که حفظ خانواده و اصالت خانوادگی در آخرالزمان کار بسیار دشواری است، اذعان داشت: در آخرالزمان دشمنان الهی از هیچ توطئه ای برای متلاشی کردن خانواده فروگذاری نمی کنند. در این عصر مادیگرایان و لیبرالیسم ها بدون اعلان و اعلام عمومی و رسمی از مهم ترین دشمنان خانواده هستند.
وی اضافه کرد: رفتار و منطق لیبرالیسم و مادیگرایان آسیب زدن و متلاشی کردن خانواده است. چون خانواده امری الهی و مقدس به شمار می آید و کسی که بخواهد براساس مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با آن برخورد کند یعنی زن را محصول تجارت خود قرار دهد و از آن به عنوان مانکن استفاده کند، مسلماً به دنبال آسیب زدن به آن(خانواده) است همان چیزی که امروز در جهان غرب به شدت رشد پیدا کرده و به جوامع شرقی نیز کشیده شد. به همین دلیل گفته می شود که حفظ خانواده در آخرالزمان کار بسیار مشکل و دشواریست.
این محقق و پژوهشگر حوزوی با اشاره به این که پیش از اسلام نیز در ایران خانواده از جایگاه ویژه ای برخوردار بود، گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته پیش از ظهور اسلام، ایرانیان اهتمام خاصی نسبت به خانواده داشتند و با ظهور اسلام این اهتمام به شکل منطقی تر و هدف مندتر صورت گرفت. بنابراین پس از ظهور اسلام، نگاه و اهتمام ایرانیان به خانواده بیش از پیش شد.
کارشناس مسائل خانواده با بیان این که پس از انقلاب اسلامی قوام، دوام، اصالت و ارزش خانواده ایرانی سامان دوباره ای یافت، گفت: در دوره حکومت ظالم شاهنشاهی جایگاه خانواده ایرانی آسیب های فراوانی دیده بود که خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی خانواده ایرانی به اصالت اولیه خود بازگشت به گونه ای که خانواده در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تأثیرات فراوانی گذاشت.
وی افزود: وقتی غربی ها نیز تأثیر خانواده را در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دیدند به فکر مقابله با خانواده ایرانی اسلامی افتادند به گونه ای که کارشناسان آمریکایی و صهیونیستی معتقد بودند تا زمانی که خانواده در میان مسلمانان از اصالت و جایگاه برخوردار باشد، نمی توان به آن ها آسیب سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... زد، از این رو برای متلاشی کردن یا آسیب زدن به خانواده توطئه های خود را آغاز کردند.
حجت الاسلام والمسلمین گلزاده با تأکید بر این که یکی از مهم ترین مراکز مورد تهاجم، شبیخون و ناتوی فرهنگی غرب، خانواده است، بیان کرد: دشمن جنگ چند جانبه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... را علیه مسلمانان به ویژه جمهوری اسلامی ایران آغاز کرده تا بتواند با این کار خواسته های خود را بر دیگران تحمیل کند و یکی از شاخص ترین موارد مورد تهاجم، خانواده است که مقام معظم رهبری از آن به عنوان تهاجم، ناتو و شبیخون فرهنگی یاد کردند.
وی ادامه داد: اصالت انسانی، اسلامی و ایرانی جامعه به وسیله خانواده شکل می گیرد، دشمنان نیز به این موضوع آگاهی کاملی دارند به همین دلیل به فکر آسیب زدن به خانواده هستند تا تأثیرگذاری آن را متوقف کنند. چون اگر این تأثیرگذاری وجود نداشته باشد به طبع آسیب های لاعلاجی دامن جامعه را می گیرد.
استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این پرسش «در دنیای کنونی که مدرنیته حاکم است، چگونه می توان اصالت و سنت های اصیل خانواده ایرانی و اسلامی را حفظ کرد؟» نیز بیان داشت: از دیدگاه ما هیچ مانعی برای جمع میان خانواده و مدرنتیه نیست. چون اسلام هیچ مخالفتی با مدرنیته ندارد و معتقد است باید در هر عصری براساس همان عصر رفتار کرد.
وی اضافه کرد: اگر ما بحث تمدن نوین اسلامی را مطرح می کنیم، در مقیاس با تمدن نبوی و علوی بوده و برای عصر مدرنتیه نیز برنامه دارد. تمدن نوین اسلامی مخالفتی با مدرنیته و تکنولوژی ندارد و حتی معتقد است که خانواده پشتوانه تکنولوژی است. چون پیشرفت بسیاری از افراد زیر سایه خانواده و والدین صورت می گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین گلزاده خاطرنشان کرد: ما با مدرنیته ای مخالفیم که غرب مدعی تولید آن بوده و می خواهد براساس آن فرهنگ خود را به دیگر جوامع نیز تحمیل کند و غیر از خودش کسی را نمی پسندد. در حالی که اگر ریشه پیشرفت ها را مورد بررسی قرار دهیم ردپای شرقی ها به ویژه مسلمانان و ایرانیان را در آن می بینیم.
وی ادامه داد: غرب می خواهد مدرنتیه ای که حاصل تلاش شرقی ها، مسلمانان و خودشان است را تنها به نام خودش مصادره کند و با سوء استفاده از آن فرهنگ ناسالم خود، آمریکا و صهیونیست را به جهان شرق، مسلمانان و ایران کهن تحمیل کند. شرق و اسلام که مخالف مدرنیته نیست بلکه می گوید مدرنیته باید براساس فرهنگ هر سرزمینی مورد استفاده قرار گیرد ولی غرب مدعیست که مدرنیته تولید اوست و دیگران باید از آن تقلید کنند. حتی تلاش می کند فرهنگ خود را در قالب مدرنتیه، بسته بندی کرده و به دیگر جوامع صادر کند و یکی از اهداف غربی ها از این کار آسیب زدن به خانواده است.
این استاد حوزه گفت: اکنون غربی ها بحث دهکده جهانی را مطرح می کنند. منظورشان از دهکده جهانی این نیست که هر جامعه ای براساس فرهنگ خود در آن حضور داشته باشد، بلکه می گویند تمامی فرهنگ ها موظفند که حقوق بشر و فرهنگ غرب را بپذیرند. نمی گوید همه با هم در آن دهکده حضور داشته باشند بلکه می گوید همه براساس فرهنگ غرب در آن حضور داشته باشند. کسانی هم که تلاش می کنند بگویند خانواده ایرانی اسلامی با مدرنیته ناسازگاری دارد بدانند که نه در جهت پیشرفت مدرنیته قدم بر می دارند و نه در جهت پیشرفت خانواده، بلکه در جهت پیشرفت غرب زدگی تلاش می کنند.
کارشناس مسائل خانواده، راهکار مقابله با تهاجم، ناتو و شبیخون فرهنگی را بازگشت به فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی برشمرد و تصریح کرد: تا زمانی که شرقی ها، مسلمانان و ایرانیان به خودباوری و اتکاء خود نرسند، این تهاجم وجود دارد. باید تفکر اصیل اسلامی و ایرانی خود را حفظ کرده و برای آن از هیچ تلاشی فروگذاری نکنیم. شاخص ما باید انقلابی و ایرانی بودن باشد.
وی افزود: ایرانیان نشان دادن هر گاه به خودباوری رسیده اند، پیشرفت کرده اند. اکنون ما در صنایع موشکی، نظامی و... پیشرفت های بسیاری داریم. وقتی در چنین مسائلی می توانیم پیشرفت کنیم، چرا نتوانیم در مسائل فرهنگی و تمدنی پیشرفت کنیم؟ چرا نتوانیم فرهنگ اصیل خود را حفظ کرده و به دیگران نیز برسانیم.
حجت الاسلام والمسلمین گلزاده در جمع بندی سخنان خود، گفت: سخن اساسی ما در ارتباط با غرب مطلق گویی نکنیم. خیال نکنیم تمام پیشرفت در غرب است. متأسفانه عده ای غرب زده در ذهن جوانان ما القاء می کنند که بدون غرب هیچ پیشرفتی نخواهیم داشت، بدون غرب زندگی امکان پذیر نیست و... به این افراد باید گفت شاید شما بدون غرب زدگی هیچ پیشرفتی نداشته باشید، شاید شما غرب زدگان بدون غرب زندگی نداشته باشید ولی بدانید که مسلمانان به ویژه ایرانیان بدون غرب هم پیشرفت داشته و زندگی خوبی داشته و خواهند داشت.
وی اضافه کرد: اکنون جمهوری اسلامی ایران از جمله بهترین کشورها برای زندگی است. امید به زندگی در این کشور در جایگاه خوبی قرار دارد. ایران اسلامی می تواند میدان دار حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی بوده و در این راه از قوام و دوام خانواده به بهترین نحو ممکن تا ظهور حضرت حجت(عج) که خانواده در بهترین و بالاترین جایگاه قرار می گیرد، صیانت و حفاظت کند.
انتهای پیام/