گزینش مسائل اساسی و ترویج گفتمان علوم انسانی اسلامی از مهمترین اهداف برگزاری دوره مفتاح_اندیشه می باشند
دکتر سیدعلی سیدیفرد، دبیر علمی دوره آموزشیپژوهشی مفتاح_اندیشه در مصاحبه با روابط عمومی دبیرخانه دورههای آموزشیپژوهشی فعالان علوم انسانیاسلامی در تشریح مباحث مدنظر برای ارائه در دوره «مفتاح_اندیشه» گفت: مباحث این دوره در دو بخش «عمومی» و «تخصصی» ارائه خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه در بخش عمومی، مبانی نظری و مشترک علوم انسانی مورد توجه قرار میگیرند، افزود: این مبانی نظری و مشترک خود به سه بخش کلّی شامل «مبانی هستیشناختی»، «مبانی معرفتشناختی» و «مبانی ارزششناختی» تقسیم می شوند.
دکتر سیدی فرد گفت: «ارادۀ آزاد، علّیت و قوانین اجتماعی»، «وحدت فطری و کثرت فرهنگی»، «جایگاه تجربه در شناخت اجتماعی»، «اجتهاد، نظامسازی و علوم انسانی اسلامی»، «طبقهبندی علوم و معارف بشری با رویکرد اسلامی» و «بنیادهای ارزششناختی علوم انسانی مدرن» از جمله مهمترین عناوین مورد بحث در بخش عمومی دوره مفتاح_اندیشه می باشند.
دبیر علمی دوره آموزشیپژوهشی مفتاح_اندیشه در ادامه اظهار داشت: در بخش تخصصی نیز حوزههای خاص علوم انسانی و اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار می گیرند که این حوزه های خاص عبارتند از اقتصاد، جامعهشناسی و مردمشناسی، تاریخ، روانشناسی، مدیریت، حقوق و علوم تمدن اسلامی.
وی با اشاره به اینکه در بخش تخصصی، ارائهها به صورت جداگانه و به تفکیک هر تخصص صورت خواهند گرفت، افزود: مباحث تخصصی هر رشته، در دو بخش مبانی خاص آن رشته و همچنین مسائل پیرامونی آن مطرح می گردد که در بخش مبانی، بحثهای فلسفی و تاریخی حوزههای مطالعاتی خاص به صورت سلبی و ایجابی ارائه میشوند و در بخش مسائل پیرامونی، نحوۀ مواجهه با مسائل بومی و در پارهای موارد یک مسألۀ مشخص به بحث گذاشته میشود.
دبیرعلمی دوره مفتاح_اندیشه در مورد اهداف برگزاری این دوره گفت: «گزینش مسائل اساسی علوم انسانی و برگزاری سخنرانیهای تخصصی برای پاسخگویی به آنها»، «ایجاد زمینه برای بحث و گفتگوی علمی در حوزههای تخصصی»، «کشف استعدادها و افراد توانمند با فراهم آوردن بستر پژوهشی برای طرحنامههای برگزیده از میان افراد شرکتکننده در دوره» و همچنین «ترویج گفتمان علوم انسانی و اجتماعی اسلامی و افزایش انگیزه برای پرداختن به مسائل بومی با رویکرد دینی» از جمله مهمترین اهداف برگزاری دوره مفتاح_اندیشه می باشند.
دکتر سیدی فرد در پایان افزود: حجج اسلام علیرضا اعرافی، عباس کعبی، محسن اراکی، احمد واعظی، حمید پارسانیا، محمد حسین ملکزاده، سید حسین میرمعزی و همچنین دکتر مسعود درخشان، دکتر علی رضائیان و دکتر حسین کچویان از جمله اساتیدی هستند که در نخستین دوره آموزشیپژوهشی مفتاح_اندیشه تدریس خواهند داشت.
https://ihkn.ir/?p=694
نظرات