به گزارش دبیرخانه دوره آموزشی و پژوهشی فعالان علوم انسانی اسلامی جمعی از اعضای این دبیرخانه ضمن حضور در شهر قم، به دیدار آیت ا… علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور و از اساتید دوره مفتاح_اندیشه رفتند و درباره نحوه برگزاری این دوره با ایشان به مشورت پرداختند.
آیت ا… اعرافی در این جلسه با اشاره به اینکه مباحث علوم انسانی از منظر اسلام همواره یکی از دغدغه های ایشان بوده، بیان داشتند: ایجاد علوم انسانی اسلامی و تحول در آن نیاز به زیرساخت های اسلامی دارد که هم اکنون این زیرساخت ها وجود ندارد و باید برای ایجاد آنها تلاش کرد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور افزودند: هسته اصلی و زیرساخت های لازم برای تحول در علوم انسانی اسلامی شامل ایجاد نگاههای «فلسفی_کلامی»، «فقهی_حقوقی»، «اخلاقی_ارزشی» و «تاریخی_تمدنی» است تا بتوان پس از ایجاد این موارد به مرحله های بعدی ورود کرد.
آیت ا… اعرافی با تأکید بر اینکه همه رشته ها در دانشگاه ها نیازمند این چهار نگاه می باشند، گفتند: موضوع بعدی فلسفه علوم انسانی است که باید مشخص شود که اصولا به چه چیزی علوم انسانی گفته می شود که در این زمینه نگاه ها متفاوت است و باید این نگاه ها در قالب چند نظریه جمع آوری شوند.
رئیس جامعهه المصطفی (ص) افزودند: نیاز دیگری که در این زمینه باید برای ایجاد آن تلاش شود، داشتن مهندسی و نقشه راهی است که در آزادی آن دخالت نکنیم و آن را محدود نسازیم.
آیت ا… اعرافی با برشمردن برخی آسیبهای پیش روی حوزه علمیه، افزودند: ما باید علوم انسانی را در متن حوزه قرار دهیم و دانشگاه ها و مؤسسات کمک کنند تا علوم انسانی در آنجا احیا شود.
ایشان افزودند: تعداد دانشجویانی که در رشته های حوزوی دانشگاهی تحصیل می کنند حدود ۶۰ هزار نفر است که در ۴۰ رشته ای که کاملا حوزوی است فعالیت می کنند و این موضوع برای حوزه هم فرصت و هم تهدید است و دبیرخانه باید به آن توجه ویژه کند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در پایان با اشاره به اهمیت تعاملات بین حوزه و دانشگاه در زمینه علوم انسانی، اظهار داشتند: ایجاد الگوی جدید برای تعامل حوزه و دانشگاه فعالیت دیگری است که دبیرخانه می تواند آن را پیگیری کند و برای آن برنامهریزی و برنامهسازی نماید.
انتهای پیام/
نظرات