دکتر علیرضا بهرامی، دبیر حوزه رشته تخصصی تاریخ و علوم تمدن اسلامی در مصاحبه با روابط عمومی دبیرخانه دوره های آموزشیپژوهشی فعالان علوم انسانیاسلامی ضمن تشریح مباحث دوره «مفتاح_اندیشه» در حوزه تخصصی علوم تمدن اسلامی،گفت: علوم دوره تمدن اسلامی به آن دسته از علوم حکمی گفته می شود که در دسته ریاضیات و طبیعیات قرار می گیرند و در طول ۱۳ قرن در بستر تمدن اسلامی پرورش یافتهاند که از این دانشها، با عنوان «علوم دقیقه» نیز یاد می شود.
وی افزود: برخی از این علوم از تمدنهای دیگری مانند یونان گرفته شده اند و در دوره تمدن اسلامی بسط یافتهاند، اما برخی دیگر برای نخستین بار در بستر تمدن اسلامی شکل گرفتهاند.
دکتر بهرامی در ادامه تصریح کرد: «علوم دقیقه»، نتایج علمیاجتماعی فلسفه اسلامی هستند که در فضای فکری مسلمانان بارور و بالنده شدهاند و جهانبینی این علوم، مبتنی بر حکمت اسلامی است به گونه ای که اندیشه ی اسلامی در سرتاسر آنها جاری میگردد.
دبیر حوزه رشته تخصصی تاریخ و علوم تمدن اسلامی با اشاره به اینکه علوم انسانیاسلامی در طول هزاران سال پاسخگوی نیازیهای مادی و معنوی مردم بودهاست، گفت: به عبارتی این علوم علاوه براینکه سبک نگرش و دیدگاه حکمای اسلامی نسبت به عالم قلمداد می شدند، پاسخگوی نیاز مردم و جامعهی اسلامی نیز بوده اند.
دکتر بهرامی در ادامه با تاکید براینکه علوم انسانیاسلامی پیش نیاز فهم درست فلسفه اسلامی هستند و افزون بر آن، همواره بخشی از میراث ادبی و فرهنگ و تمدن اسلامی نیز بودهاند، گفت: در واقع می توان گفت علوم انسانیاسلامی دارای اصالت می باشند و ریشه در تعلیمات حکمی دارند که در برخی از شاخه ها کارکرد عملی نیز در آنها دیده می شود و پرداختن به آنها از این حیث ضرورت دارد.
دبیر حوزه رشته تخصصی تاریخ و علوم تمدن اسلامی در پایان گفت: هندسه، حساب، موسیقی، نجوم، مبانی طبیعیات، السماء و العالم و همچنین کون و فساد ازجمله علوم تمدن اسلامی مدنظر برای تدریس در دوره مفتاح_اندیشه هستند که توسط اساتید متخصص این عرصه همچون استاد عبدالله انوار، آیت الله مصطفوی، دکتر معصومی همدانی، استاد حشمت پور و استاد ناییجی و… ارائه خواهند شد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
https://ihkn.ir/?p=1416
نظرات