مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه قرآن، پرچم تمدن اسلامی است، گفت: دشمنان برای تزلزل در اعتقاد مسلمین نسبت به قرآن شبهه ایجاد میکنند که یکی از مخربترین آنها، بشری بودن قرآن است.
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه، ۲۴ فروردین در مراسم اختتامیه سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن طلاب علوم دینی در قم در سخنانی گفت: این مسابقات باید بتواند ظرفیت فکری حوزه را در قلمرو فعالیتهای قرآنی توسعه ببخشد.
وی افزود: طلاب و محصلان علوم دینی در مسابقهای مشترک شرکت میکنند و این از امتیازات این مسابقات است؛ طبعاً انتظار از مسابقات حوزه و نهادهای دینی این است که از دیگر مسابقات متمایز باشد و وجه تمایز این است که به حوزه مضمونی و قلمروهای معرفتی اهتمام بیشتر داشته باشد.
آیت الله اعرافی با اشاره به خطبه ۱۷۶ نهجالبلاغه بیان کرد: قرآن فصلی بسیار درخشان در نهجالبلاغه است و در ۵۰ موضع شاگرد قرآن به تعریف و توصیف این کتاب بزرگ و هدایتگر بشریت به سخن پرداخته است که برای ما الهامبخش است.
وی با بیان اینکه نزدیکترین فرد به قرآن پیامبر بود و نزدیکترین شاگرد به پیامبر هم امام علی(ع) بود، تصریح کرد: تبیین عظمت قرآن در نهجالبلاغه فوقالعاده ممتاز است؛ لذا اگر امت اسلام بخواهد از همه مصیبتها رهایی یابد، راهنمای او قرآن است؛ اگر امروز میبینیم که سراسر عالم اسلام دچار فتنه و مشکل و غوغا است چون از قرآن فاصله گرفتهایم.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: هر چه از سعادت و هدایت میخواهیم، باید از محضر قرآن فرا بگیریم؛ سخن مولا این است که برای نجات امت باید به قرآن پناه برد و امروز هم امت اسلام بیش از هر دوره نیازمند بازگشت به قرآن است.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: مسابقات در حوزه و مراکز علمی باید پرچمدار نشر و گسترش این معارف در سراسر عالم باشد؛ از این مسابقات انتظاری فراتر از سایر مسابقات میرود؛ امسال شاهد سی و ششمین دوره مسابقات بینالمللی هستیم، ولی مسابقات حوزوی حتماً باید جایگاه رفیعتری در جهان داشته باشد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه بار این رسالت سنگین بر دوش طلاب جوان است و آنان باید در همه عالم پرچم قرآن را به اهتزار درآورند، افزود: باید دستاوردهای درخشان حوزه در مباحث قرآنی را در کنار خلاها شناسایی کرده و همه حوزهها و طلاب و استادان را نسبت به خلاها حساس و به نیازهای جدید هم توجه بدهد.
وی ادامه داد: قرآن پرچم تمدن اسلامی است، زیرا تمدن اسلامی، نصمحور است و قرآن محور بنیادین این تمدن است؛ قرآن جهان را با نزول خود تکان داد و بشریت را وارد قلمرو جدید کرد و اگر بشریت در مسیر قرآن جلو میرفت جهان چهره دیگری داشت.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه نباید نومید شویم و معارف قرآنی را هم درست استخراج و هم آن را به درستی به بشرعرضه کنیم، تصریح کرد: البته جنود شیطان درصدد هستند تا فروغ قرآنی را خاموش و از آن بکاهند.
وی افزود: تحقیقات زیادی در میان مستشرقان درباره قرآن انجام شده و البته همه هم غرض ندارند، ولی بخش زیادی از این تحقیقات پایه اندیشه قرآنی ما را متزلزل میکند و ما باید آن را بشناسیم و حکیمانه به آن پاسخ دهیم.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: یکی از مخربترین شبهات این است که قرآن تجربه بشری و پیامبری است و تلاش میکنند تا با این تئوری، استحکام متن قرآن را زیر سؤال ببرند، در حالی که ما با استدلال قاطع معتقدیم که متن قران بیکم و کاست از عالم قدس به بشر اهدا شده است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه تأثرپذیری قرآن از اندیشههای زمانه و فرهنگ زمانه از دیگر تئوریها علیه قرآن است، اظهار کرد: ما معتقدیم که آنچه در قرآن آمده با الفاظ و معانی و ظاهر و باطن از خداست و هیچ تحریفی در آن راه ندارد؛ آنچه علمای بزرگ و حوزه بر آن تاکید دارند، این است که قرآن بی کم و کاست به بشر امروز رسیده است.
آیت الله اعرافی تأکید کرد: حوزه و مدارس علمیه از آشنایی با الفاظ و قرائت و تجوید و حفظ و تفسیر و عمل به قرآن باید کوشش کنند و آن را وظیفه بزرگ خود بدانند.
انتهای پیام/
منبع: ایکنا