تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : اخبار, مبانی علوم انسانی اسلامی, مشروح خبرها
شماره : 19413
تاریخ : ۱۲ شهریور, ۱۳۹۹ :: ۱۵:۲۵
حوزه علمیه و مجامع علمی از صحیفه سجادیه توشه‌ی بیشتری بردارند حضرت آیت‌الله نوری همدانی؛ حوزه علمیه و مجامع علمی از صحیفه سجادیه توشه‌ی بیشتری بردارند مرجع تقلید شیعیان با بیان این که حوزه‌های علمیه و مجامع علمی باید از صحیفه سجادیه توشه بیشتری بردارند، اظهار کرد: صحیفه سجادیه یکی از کرامات امام سجاد(ع) است که عقول بشر را در درک معانی و معارف آن عاجز کرده و این اثر آنچنان بود که حاکمان اموی را در محدود کردن آن امام عزیز زمین‌گیر کرد.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ حضرت آیت‌اللّه نوری همدانی در پیامی به کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع) تأکید کرد: حوزه‌های علمیه و مجامع دیگر علمی باید از صحیفه سجادیه توشه‌ بیشتری بردارند. متن این پیام به شرح زیر است:

أعوذ بالله من الشیطان الرجیم، بسم اللّه الرحمن الرحیم، الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی جمیع الأنبیاء و المرسلین و الأئمة الهداة المهدیین سیّما خاتم الأنبیاء و خاتم الأوصیاء(علیهما آلاف التحیّة و الثناء) بهم نتولّی و من أعدائهم نتبرّیء الی الله.

با سلام و تحیت به حضور محترم شرکت‌کنندگان کنگره حضرت سیدالساجدین(ع) که با هدف معرفی شخصیت آن حضرت در حال برگزاری است و تسلیت ایام شهادت حضرت امام حسین(ع) و یارانش و شهادت حضرت زین العابدین علیه السلام. امروز یکی از وظایف ما معرفی ابعاد مختلف شخصیت ائمه معصومین(ع) است و در این میان وجود مبارک حضرت سجاد(ع) سراسر زندگی‌اش درس‌ها وحکمت‌هایی است که بسان مشعل فروزان برای جوامع بشری مؤثر خواهد بود.

اخلاقیات، عبادات، توجه به اجتماع، عملکرد سیاسی، صبر و استقامت در مقابل با حوادث که منجر به برچیده شدن خاندان اموی شد که بنا از بین بردن اصل اسلام را داشته‌اند و آنچنان کردند که دوره زندگی امام سجاد(ع) سخت‌ترین و خفقان‌بارترین دوره‌ی ائمه(ع) بود و همه اینها از جریانات برجسته دوران آن حضرت است.

خطبه بلند آوازه آن امام که ارکان حکومت اموی را لرزاند و تا آینده بشر فرهنگ آل رسول(ص) را استوار ساخت و بساط ظلم و ستم را درهم کوبید و آن ادیب و سخنور عرب آن امام را این گونه توصیف می‌کند: «امَّا علیُّ بن الحسین بن علیّ فلم أرَ الخارجیَّ فی أمره إلّا کالشیعیِّ و لم أرَ الشّیعیَّ إلّا کالمعتزلیِّ و لم أرَ المعتزلیَّ إلّا کالعامیِّ و لم أر العامیَّ إلّا کالخاصیِّ و لم أجد أحداً یَتماری فی تَفضیلِه و یَشُکّ فی تقدیمه» و یا مجموعه صحیفه سجادیه که زبورآل محمد(ص) شهرت یافت.

اثری که بی شک چراغ راه هدایت برای سالکان مسیر حق و عارفان حقیقی بوده و در زدودن رذائل و برجسته کردن فضایل موثراست و بند بند دعاهای صحیفه سجادیه چگونه بندگی ارتباط با خدا را می آموزد، که علامه امینی صاحب کتاب ارزشمند الغدیر می‌گوید عالم بزرگ اهل سنت در نامه ای که در پاسخ اهداء صحیفه سجادیه برایم ارسال کرد نوشت: نه تنها امام زین‌العابدین بلکه سایر ائمه شیعه(ع) را نیز از این اثر ارزشمند شناختم.

این اثر گرانسنگ یکی از کرامات آن حضرت است که عقول بشر را در درک معانی و معارف آن عاجز کرده است و این اثر آنچنان بودکه حاکمان اموی را در محدود کردن آن امام عزیز زمین گیر کرد. این جلسه ارزشمند می تواند درگسترش این اثرماندگار تأثیرگذار باشد و حوزهای علمیه و مجامع دیگر علمی باید از این صحیفه توشه‌ی بیشتری بردارند. اینجانب خود را بسیار کوچک‌تر از آن می‌دانم که درباره مقام و مرتبه امام سجاد(ع) سخنی گفته یا مطلبی را به رشته تحریر در آورم.

در پایان لازم می‌دانم از همه عزیزان برگزار کننده خصوصاً نماینده محترم ولی فقیه در آن استان و تمامی میهمانان محترم، فرهیختگان و اندیشمندانی که در این مجمع حضور دارند تشکر نموده و توفیق همگی را از خداوند سبحان مسئلت می‌نمایم.

قم مقدسه، حسین نوری همدانی، نهم محرم الحرام ١٤٤٢

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.