تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, مشروح خبرها
شماره : 21821
تاریخ : ۱۶ دی, ۱۳۹۹ :: ۱۳:۴۴
عزم و جدیت در واسپاری امور به استان‌ها آیت‌الله اعرافی در دیدار مجمع نمایندگان طلاب آذربایجان غربی اظهار داشت؛ عزم و جدیت در واسپاری امور به استان‌ها/ نظرم نسبت به مجامع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه همواره مثبت بوده است آیت‌الله اعرافی با بیان این‌که واسپاری امور به خود استان‌‌ها به جدیت دنبال می‌شود، گفت: تاکنون حدود ۳۵ درس خارج در غیر از قم رسمیت یافته است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای استان آذربایجان غربی مقیم حوزه علمیه قم که در دفتر مدیر حوزه‌‌های علمیه برگزار شد، با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته در مدیریت حوزه بر اهمیت جایگاه کلان نگری و رویکرد‌های بلند راهبردی و تاثیر آن بر مقام عمل، اشاره نمود.

وی خاطرنشان کرد: در این چند سال ۲۰ سند راهبردی برای دو دهه فعالیت پیش روی حوزه‌‌های علمیه تدوین و ترسیم شده است؛ این اسناد کلان و راهبردی با حرکت ج‌هادی و صرف هزاران نفر ساعت و در طی دو سال تولید شده است.

مدیر حوزه‌‌های علمیه ترسیم نظامات جامع، ارائه چشم انداز و منشور‌های حوزوی را مورد توجه قرار داد و با بیان این که حوزه‌‌های علمیه برنامه ۵ ساله میان مدت نیز تدوین نموده است، اظهار داشت: برنامه میان مدت حوزه‌‌های علمیه با ذکر شاخص‌‌های راهبردی در ۴۰ مضمون و ۹۰۰ ردیف برنامه‌ای تدوین شده است و مقرر شده است تا پایان سال جاری همه مدیریت‌‌های استانی نیز برنامه‌‌های ۵ساله خودشان را ارائه دهند.

امام جمعه قم با اشاره به این‌که ذیل این اسناد بلند مدت و ۵ ساله، بیش از ۱۰۰ طرح بسیار مهم و تحولی طراحی شده است، خاطرنشان کرد: کار ویژه روحانیت در عصر جدید، طرح آمایش حوزه‌‌های علمیه کشور، عقد و پیگیری تفاهم‌نامه‌‌ها و برنامه‌‌های مشترک، درختواره رشته‌‌های حوزه، توسعه فقه معاصر ناظر به مسائل جدید، طرح هدایت علمی، منابع پایدار حوزه، هوش مصنوعی و اجتهاد، طرح واسپاری اختیارات و ارتقاء و توسعه درس‌‌های خارج در کشور و... از مهمترین این طرح‌‌ها به شمار می‌رود.

مدیر حوزه‌‌های علمیه خاطرنشان کرد: طرح آمایش حوزه از جمله طرح‌‌هایی است که در آن از میان ۲۰۰ کار ویژه روحانیت بر ۵۰ کار ویژه اصلی تمرکز و در افق ۲۰ ساله هدف‌گذاری‌‌های عملیاتی را برای تک‌ تک این کار ویژه‌‌ها در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به برخی محدودیت‌‌های بودجه‌ای در سال‌های اخیر افزود: تاکنون در ۳ سال گذشته ۲۰۰ هزار موقوفه حوزوی شناسایی شده‌اند که اگر همه آن‌ها به استفاده و بهره برداری از سوی حوزه‌‌های علمیه برسند به طور یقینی پیشرفت‌‌های بزرگی را برای آن‌‌ها به دنبال خواهد داشت و بسیاری از مشکلات بودجه‌ای حوزه نیز رفع می‌شود.

آیت‌الله اعرافی خاطر نشان ساخت: همه فعالیت‌‌های گسترده حوزه علمیه در سه سال اخیر در حالی است که بودجه حوزه نصف شده است و همه کار‌هایی که انجام دادیم با مددالهی و فعالیت جهادی انجام شد. این درحالی است که با کم شدن ۲۰۰ نفر از نیرو‌های حوزه، فعالیت‌‌های زیادی نیز به معاونت‌‌های حوزه افزوده شد.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: در زمینه استان‌‌ها واسپاری امور به خود استان‌‌ها به جدیت دنبال می‌شود و از جمله این‌که تاکنون حدود۳۵ درس خارج در غیر از قم رسمیت یافته است، همچنین تقویت نظارت و رتبه بندی قاعده مند که در این زمینه تلاش‌‌های زیادی انجام می‌شود.

وی بیان کرد: در زمانی در شهر تبریز ۴۰ مجتهد حضور داشت و این عظمت و شکوه علمی باید دوباره به این شهر و شهر‌های دیگر بازگردد و اکنون نیز باید چند درس خارج بزرگ در حوزه علمیه آذربایجان غربی شکل گیرد، در این زمینه بزرگان ما هم آماده هستند و قطعا به کمک این استان خواهند آمد.

آیت‌الله اعرافی در پایان گفت: من همواره نظرم نسبت به مجامع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه مثبت بوده است و این مجامع را مشاور خوبی برای مدیریت حوزه می‌دانم.

خاطر نشان می‌شود: در ابتدای این دیدار جمعی از نمایندگان طلاب و فضلای شهرستان‌‌های آذربایجان غربی به بیان دیدگاه‌‌ها و نظریات خود در مورد وضعیت حوزه استان پرداختند.

انتهای پیام/

منبع: حوزه نیوز

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.